Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Священна річка Індії

  1. трохи географії
  2. Блиск і злидні Варанасі


У індуїстської міфології Гангу - це богиня, яка стала втіленням священної річки, що спустилася на землю. Небесна ріка перетворилася в Гангу земну, на чиїх берегах проходить життя майже півмільярда індусів. Повноводна, зціляє і очищає від гріхів священна річка Індії - місце поклоніння і заповітна мета паломництва для кожного, яке сповідує індуїзм жителя планети.

трохи географії

В атласах і на географічних картах річка називається Ганг:

  • Ганг бере свій початок в Гімалаях на висоті 449 метрів над рівнем моря неподалік від льодовика Ганготрі.
  • Протяжність священної річки Індії становить 2700 км.
  • Ганг впадає в Бенгальська затока і його дельта знаходиться майже повністю на території Бангладеш .
  • Річка займає третє місце в світі по повноводності. Площа її басейну перевищує мільйон квадратних кілометрів.

На берегах Гангу в XVI-XVII століттях росли густі джунглі і водилися слони і носороги, леви і тигри. Господарська діяльність людини та стрімке зростання населення Індії змусили представників фауни мігрувати у віддалені райони. Сьогодні диких тварин можна зустріти лише в районі гирла Гангу поруч з Бенгальською затокою.

Блиск і злидні Варанасі

Долина священної річки Індії - одне з найбільш густонаселених місць нашої планети. На її берегах побудовані величезні міста - Рішікеш і Калькутта , Чхапра і Барісал. Але самим колоритним і туристичним місцем на берегах Гангу можна сміливо назвати Варанасі. Це місто для індусів має таке ж значення, як для католиків - Ватикан . Індуїсти вважають, що Варанасі - це центр землі, а історики стверджують, що це місто один з найстаріших на планеті і найдавніший в Індії.
Заснований богом Шивою, Варанасі - головна мета індійських паломників. Він амфітеатром розкинувся на лівому березі річки і складається з лабіринту темних і вузьких вулиць. Але не архітектурні пам'ятки приваблюють в Варанасі тисячі туристів. Тут на березі священної річки Індії прийнято вмирати і бути піддано кремації.
Набережні Гангу в Варанасі є кам'яні сходи і називаються Гати. На них споруджуються майданчики для кремації, вогонь на яких ніколи не гасне.
Індуси здійснюють в водах Гангу священний ритуал обмивання. Тут купають корів і миють дітей, чистять зуби і перуть білизну, відправляють по воді померлих і поминальні свічки і свято вірять в те, що річка зніме всі гріхи і зцілить всі недуги.


Автор: ВОтпуск.ру
Дата публікації: 29.02.2016


фотографії

Популярні статті



Новости