Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Повінь Гангу побило рекорди

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

31 серпня 2016, 7:20 Переглядів: 31 серпня 2016, 7:20 Переглядів:   Уттар-Прадеш

Уттар-Прадеш. Вода пішла на десятки кілометрів. Фото АFP.

Нинішня повінь, викликана проливними дощами і розливом третьої за величиною в світі річки Ганг, побило всі рекорди попередніх років з моменту наукових спостережень за цим явищем в Індії. Як передає місцеве видання Hindu, на півночі країни, в Патна (столиця штату Біхар), рівень води досяг 50,52 м. Це виявилося на 25 см вище, ніж було зареєстровано в 1994 році при розливі Гангу в штаті Уттар-Прадеш.

Цього року повені в Індії вже забрали життя понад 400 осіб, тисячі залишилися без даху над головою, близько півмільйона були евакуйовані. Стихія значно ускладнила проведення традиційного в індуїзмі обряду кремації померлих на берегах річки Ганг в місті Варанасі - одному зі священних міст в індуїзмі. "Так як Гати (ступінчасті спуски біля річки Ганг. - Авт.) Недоступні для кремації, даху старих особняків і інших будинків поруч з Гати використовуються для кремації, але з великими проблемами", - розповів агентству AFP представник уряду штату Уттар-Прадеш Шаілендра Панді .

Нинішній сезон дощів стартував 8 червня з запізненням на тиждень від звичайної для останніх років дати. Рівень опадів в цьому сезоні відповідав середньодобової норми, однак опади розподіляються нерівномірно по регіонах. Найбільше в результаті стихії постраждали штати Мадхья-Прадеш, Уттаракханд і Уттар-Прадеш. Деякі експерти вважають причиною повеней мул, який несуть води Гангу. На їхню думку, мул руйнує берега, і вода безперешкодно затоплює прилеглі до річки території.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Повінь Гангу побило рекорди". інші Світові новини дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Ірина Ковальчук

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Новости