Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Кордови - Відкрийте для себе фестиваль квітів і архітектури 2019

  1. Відео фестивалю "Los Patios de Cordoba" Фестиваль Патіо Кордови
  2. Найкращі маршрути фестивалю
  3. Що таке Фестиваль Патіо Кордови?
  4. Історія патіо Кордови
  5. Фестивальний конкурс патіо
  6. Екскурсії по патіо Кордови
  7. Список об'єктів нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО
  8. Травень Кородове

Відео фестивалю "Los Patios de Cordoba"

Фестиваль Патіо Кордови

Фестиваль Патіо Кордови проводиться щороку протягом першого тижня травня, це давня традиція міста Кордова. «Патіо» в перекладі означає «двір (ик)», а сам фестиваль вшановує мистецтво декорування цих внутрішніх двориків сотнями яскравих кольорів і рослин.

З часу святкування першого такої події в 1918 році жителі Кордови продовжують вирощувати рослини і піклуватися про своїх патіо кожен день . Ці таємні дворики знаходяться в приватній власності, вони приховані за будинками, дверима і стінами міста, але на цілий тиждень відкривають свої двері для публіки, щоб люди змогли прийти і насолодитися красою квітів, рослин і архітектури.

Годинники відвідувань під час фестивалю, як правило, залишаються незмінними з року в рік: на тиждень фестивалю патіо відкриті з 11: 00-14: 00 і з 18: 00-22: 00 щодня. Вхід абсолютно безкоштовний, але невеликі пожертвування вітаються, це особливо приємно працьовитим власникам патіо, які вкладають свій час і душу в ці дворики.

Найкращі маршрути фестивалю

Відмінне місце для початку своєї подорожі по патіо - Palacio de Viana, садиба XV століття, оточена 12 прекрасними внутрішніми двориками, яка знаходиться в районі Санта-Марина.

Район Сан-Базилік або «Алькаcар-Велья» і район Худерія або «Старий єврейський квартал» також відмінний старт для прогулянки по місту.

Кількість патіо змінюється щороку, тому змінюються і маршрути. Ви можете знайти інтерактивну карту з усіма запропонованими маршрутами на веб-сайті Puerta de los Patios або завантажити додаток на свій телефон або планшет. Цей веб-сайт оновлюється щороку у відповідності з новими маршрутами і всіма відкритими патіо, тому він максимально точний - відмінний інструмент, який завжди під рукою, поки Ви гуляєте по місту і насолоджуєтеся патіо.

Що таке Фестиваль Патіо Кордови?

Фестиваль Патіо Кордови відомий на іспанському як "La Fiesta de los Patios Cordobeses" або просто "Los Patios de Cordoba" - це найочікуваніша щорічна подія в Кордові.

Протягом 13 днів в травні жителі Кордови відкривають двері в свої приватні дворики і демонструють свої «зелені» секрети всім бажаючим.

Протягом 13 днів в травні жителі Кордови відкривають двері в свої приватні дворики і демонструють свої «зелені» секрети всім бажаючим

Патіо - це квітковий рай. Кожен куточок заповнений горщиками коричневого, синього або зеленого кольору з різноманітними рослинами всіх форм і розмірів. Пишні зелене листя добре контрастують з яскравими рожевими, яскраво-червоними, темно-пурпуровими, помаранчевими і пастельними відтінками самих квіток.

Пишні зелене листя добре контрастують з яскравими рожевими, яскраво-червоними, темно-пурпуровими, помаранчевими і пастельними відтінками самих квіток

Внутрішні дворики також заповнені еклектичними прикрасами і декоративними елементами, такими як невеликі фонтани, антикварні садові інструменти, твори мистецтва та святині Сан-Рафаеля - покровителя патіо.

Історія патіо Кордови

Традиція патіо Кордови сходить до римських часів. Так як Кордова знаходиться в тій частині Іспанії, де температури досягають екстремальних відміток, патіо вимагають постійної турботи і уваги цілий рік. Це не маленький подвиг, враховуючи той факт, що денна температура частенько перевищує 40 ° C в літні місяці, а вночі нерідко наступають «морози».

Щоб вижити в таких суворих кліматичних умовах, римляни, а потім і мусульмани будували свої будинки за певною системою, включаючи внутрішні дворики в центр житлового комплексу. Ці двори зберігали прохолоду, перебуваючи в тіні стін будинків, - тут збиралися сім'ї, щоб врятуватися від літньої спеки.

Однак, саме мусульмани підняли патіо на новий рівень. Саме їм приписують ідею фонтанів і рослин у внутрішніх двориках з метою підвищення рівня комфорту, спокою і свіжості. Цікаво, що це дійсно працює, і температура в деяких патіо, як кажуть, на 10 ° C - 15 ° C нижче, ніж на вулиці за межами будинку - а це досить відчутна різниця в літні місяці.

Мусульмани також приділяють набагато більше уваги соціалізації. Вони вважали, що внутрішні дворики повинні бути не просто красивим елементом будинку, але також і місцем для зустрічей і спілкування людей.

Фестивальний конкурс патіо

Фестиваль патіо також є конкурсом, він відомий як «Concurso Municipal de los Patios de Córdoba», його нагороди жадає кожен. Як говорить Мануель Гаррідо Морено, президент Асоціації Друзів Патіо Кордови: «Фестиваль патіо в Кордові - це як біг биків на фестивалі Сан-Фермін у Памплоні».

Фестиваль патіо бувши вперше організований мерією Кордови в 1918 році, а перший конкурс - в 1921 році. Конкурентний аспект фестивалю дав стимул збереженню традиції, яка протягом багатьох років фінансувалася, щоб допомогти учасникам з витратами. Святкування Фестивалю патіо було призупинено на три роки під час Громадянської війни в Іспанії, але з тих пір він не здає свої позиції, а лише набирає обертів.

Дві нагороди вручаються за найкрасивіше квіткове оформлення та краще всіх збереглася архітектуру патіо. Одна в категорії "arquitectura antigua" або античної архітектури, а інша в "arquitectura moderna" або сучасної архітектури.

Протягом усього фестивалю практично з усіх патіо доносяться звуки музики традиційних виступів фламенко, а ще всім своїм відвідувачам патіо пропонують вина і тапас. Кордова в травні з усіма своїми імпровізованими концертами і вуличними вечірками, які проходять майже на кожному розі, приваблює безліч людей, і навіть кілька гучних імен в світі фламенко.

Екскурсії по патіо Кордови

Є кілька туроператорів, які пропонують екскурсії на дати фестивалю. Тури на вибір - в залежності від Вашого бюджету, тимчасових рамок і розміру Вашої групи. Більшість з них триває близько двох годин і проходить з березня по червень.

Ціни варіюються залежно від обраного Вами туроператора, але зазвичай вони знаходяться в рамках 10-20 € для дорослих і менше 10 € для дітей. Є також безкоштовні пішохідні екскурсії для тих, хто подорожує бюджетно. Вони стартують зазвичай в районі 10:30 ранку в центрі. Так що є маса доступних варіантів для Вашої відпустки в Кордові .

Залежно від обраного Вами маршруту у Вас буде можливість оглянути різні квартали міста і їх патіо, наприклад, Єврейський квартал і Алькасар-Велья.

Список об'єктів нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО

Фестиваль патіо Кордови був включений в список всесвітніх об'єктів нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО в 2012 році, а в 2106 році в цей список потрапив і Валенсийский фестиваль Фальяс.

Створений у 2008 році список об'єктів нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО спрямований на захист «сучасних виразів і традицій, які успадкували від своїх предків і передали своїм нащадкам незліченні групи і громади в усьому світі».

В Іспанії в цілому налічується 45 об'єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО і 16 культурних звичаїв в списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

Старе місто Кордови, включаючи мечеть Мескіта, є найбільшим містом в світі, оголошеним об'єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Травень Кородове

Травень - насичений місяць в Кордові. В цей час тут проходить відразу три масштабних події, тому травень місяць тут називають як «Mayo Cordobes» або «Кордовский май».

Місяць починається з «Cruces de Mayo» (Фестиваль Хрестів), в якому беру участь жителі Кордови в змаганнях за кращий хрест з квітів. Також проходить процесія платформ, прикрашених квітами, відома як «La Batalla de las Flores» або «Битва квітів».

Також проходить процесія платформ, прикрашених квітами, відома як «La Batalla de las Flores» або «Битва квітів»

За цим святкуванням слід фестиваль патіо - найочікуваніша подія року.

Святкування завершуються ярмарком Кордови (Feria de Cordoba), де гості та місцеві жителі танцюють ночі безперервно під традиційну музику фламенко і насолоджуються атмосферою вечірки.

Немає кращого способу зустріти весну, ніж з квітами, приємними ароматами, вогнями і веселощами!

Що таке Фестиваль Патіо Кордови?

Новости