Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Все про Юсуповському палаці в Кореїзі (Крим): як дістатися, фото, опис

  1. Де знаходиться особняк в Криму?
  2. Палац Юсупових на мапі Криму
  3. Юсуповський палац в епоху СРСР
  4. Пам'ятка в наш час
  5. Екстер'єр Юсуповського палацу
  6. Палацовий парк в Кореїзі
  7. Як дістатися з Ялти?
  8. Туристу на замітку

Як дістатися до Юсуповського палацу з Ялти - знає чи не кожен мандрівник, що відвідував Крим. Перебуваючи неподалік, обов'язково сходіть в цей палацово-парковий комплекс. Він є не тільки прикрасою Великої Ялти, а й однією з найважливіших тутешніх пам'яток. Ще б пак, адже сам Сталін серед незліченних кримських ансамблів вибрав його як резиденцію в початку 1945 р

ЗМІСТ

Де знаходиться особняк в Криму?

На березі Криму чимало чудових палаців , Які приваблюють туристів своєю історією і архітектурою. Якщо ви цінитель справжніх архітектурних шедеврів і всього прекрасного, то неодмінно відвідайте Юсуповський палац в Криму, розташований високо над морем, в селищі Кореїз .

Палац Юсупових на мапі Криму

Історія будівництва від Ельсона до Краснова

Історія цієї споруди починається в 20-х рр. XIX століття, коли воно і не було ще палацом. З приїздом А.C. Голіциної в Крим почалося будівництво «Рожевого дому» на скелях і озеленення прилеглої Історія цієї споруди починається в 20-х рр території. Княгиня була учасницею секретного релігійної громади.

Після заборони аналогічних організацій в 1822 р її депортували з м Петербурга. У Кореїзі вона пропагувала серед мусульман християнське вчення. Будучи не тільки вмілою господаркою, а й відмінним керівником, вона змогла виконати колосальну роботу по благоустрою маєтку.

Розробку будівельних проектів вона доручила головному архітектору Південного берега Криму Ф. Ельсона, а інші роботи з будівництвом - великому зодчому К. Ешліманн. Минув час, маєток купив Ф.Н. Сумароков-Ельстон, в подальшому його син спорудив цей витончений палац, який став справжньою окрасою півострова.

Фелікс Феліксович ні уродженим Юсуповим. Після одруження багатющої нареченою Зінаїдою Миколаївною Юсупової граф Сумароков-Ельстон прийняв її прізвище і титул князя. Його багато чого не влаштовувало в образі житла, тому він вирішив переробити «Голіцинського» дачу з урахуванням Фелікс Феліксович ні уродженим Юсуповим особистих переваг. Проектом зайнявся талановитий архітектор Н. Краснов.

У 1909 р реконструкція закінчилася - був зведений чудовий Юсуповський палац в Кореїзі, цілком відповідає показному положенню подружжя Юсупових. Вирішальним кроком по ієрархічній драбині російської знаті послужила також заручини в 1912 р сина Ф. Юсупова та племінниці Миколи II.

Юсуповський палац в епоху СРСР

Безліч доленосних подій відбилося на Юсуповському палаці в Криму. У 1918 р, внаслідок революційних подій, представники династії Юсупових емігрували. У 1921 р ансамбль був націоналізований і став дачею співробітників НКВС. Після ВВВ він перетворився в резиденцію радянської делегації, очолюваної І. Сталіним.

У 1945 р проходила Ялтинська конференція проти фашизму, яка зібрала глав урядів У 1945 р проходила   Ялтинська конференція   проти фашизму, яка зібрала глав урядів   СРСР, США і Великобританії СРСР, США і Великобританії. Потім палац став дачею ЦК КПРС - заповідної і оберігається зоною. Доречно сказати, що його частенько відвідували глави зарубіжних компартій і соціалістичних країн.

Пам'ятка в наш час

У Кореїзі Юсуповський палац - мабуть, саме таємниче місце. В його стінах працювали і набиралися сил не тільки українські глави, а й лідери Радянського Союзу. Тривалий час парковий сквер і дорогі апартаменти були закритою зоною - держдачею №4. Зараз секретна завіса прочинилися, а гіди почали привозити сюди групи туристів.

Екстер'єр Юсуповського палацу

Палац виконаний в стилі модернізованого ренесансу Італії з додаванням східного Палац виконаний в стилі модернізованого ренесансу Італії з додаванням східного   шику і величі шику і величі. До сьогодні збереглися в первозданному вигляді наступні приміщення:

  • Приймальна;
  • їдальня;
  • Спальня Молотова;
  • Спальня Сталіна;
  • Покої Юсупова;
  • кінотеатр;
  • Більярдна.

В інтер'єрі кімнат цієї пам'ятки Кореїза присутні елементи модернізму, цілком відповідають духу того часу. У кожній з них встановлені віденські стільці, шикарні дивани, вишукані порцелянові і бронзові статуетки на білих емалевих поличках. Однак кабінет власника оформлений інакше - старовинним гобеленом з Франції, обставлений просторим робочим столом, великою шафою і кріслами для куріння. Відвідавши цей куточок, ви зможете зробити фото на пам'ять - як в інтер'єрі, так і в парку.

Читайте також про мисливський будиночок Фелікса Юсупова в селі Соколине.

Палацовий парк в Кореїзі

Поруч з палацом був розбитий дивовижний парк площею в 16,5 га. Гартвіс, що був директором Нікітського ботанічного саду , Сам консультував головного садівника К. Кебаха за всіма видами Поруч з палацом був розбитий дивовижний парк площею в 16,5 га рослин, які можна посадити на землі Криму.

Територія оточена численними фонтанами і крихітними басейнами. Комплекс казково красивий і достатку різноманітністю флори, тут знаходиться 7,5 тисячі видів рослин, зустрічаються навіть рідкісні зразки - дерев, яким від 100 до 500 років, а також 200 різновидів чагарників.

Паркова зона, її входи і ніші навіть сьогодні охороняють мармурові і теракотові леви, які є візитною карткою Юсуповського палацу в Кореїзі. Тут все було продумано до дрібниць - статуї богинь, русалок і мавок.

Як дістатися з Ялти?

Доїхати в Кореїз можна без проблем - від автовокзалу в Ялті (вулиця Московська, 8) регулярно відходять рейсові автобуси. Орієнтиром для Юсуповського палацу послужить готель «1001 ніч» . На машині доїхати до пам'ятки також нескладно. від Набережній ім. Леніна потрібно рухатися в південному напрямку - по шосе «H19», на покажчику «Кореїз» повернути ліворуч. Загальна відстань до пам'ятки становить близько 15 км, що за часом вийде 20-25 хвилин.

Туристу на замітку

  • Адреса: вулиця Парковий узвіз, 26, п. Кореїз, Ялта, Крим, Росія.
  • Координати: 44 ° 25'57 "N (44.432397), 34 ° 5'22" E (34.089415).
  • Телефон: +7 (3654) 24-22-50.
  • Офіційний сайт: http://yusupov-dvorec.udprf-crimea.com/
  • Режим роботи: з 9:00 до 17:00.

Безсумнівно, Юсуповський палац в Криму - це важливий культурно-історичний об'єкт. Всі екскурсії тут супроводжуються професійними екскурсоводами, майстерно володіють історією півострова і здатними зробити поїздку незабутньою! Захоплюючі розповіді про господарів садиби, її архітекторів і унікальних інтер'єрах, що зберігають атмосферу минулого, не залишать вас байдужими. Почитавши відгуки на нашому сайті, вам неодмінно захочеться відправитися сюди, щоб відчути масу яскравих і позитивних емоцій! Дивіться також невелике відео про цю пам'ятку.


Це може бути цікаво:

Де знаходиться особняк в Криму?
Як дістатися з Ялти?

Новости