Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Воронцовський палац в Криму - фото, ціни, як дістатися на машині

  1. Розташування та опис
  2. Історія
  3. Особливості палацового комплексу
  4. Усередині палацу Воронцова
  5. Як дістатися
  6. Ціни 2019, офіційний сайт, режим роботи
  7. фото
  8. фото всередині
  9. Точне місце на карті, GPS координати - N 44 ° 25.181, E 34 ° 03.252
  10. Тури !!!

818

Одним з найкрасивіших місць Кримського півострова вважається Воронцовський палац. Точніше сказати - весь палацовий комплекс. Шикарне місце з дивовижною атмосферою. Обов'язково відвідайте його, коли будете на південному березі Криму, в околицях Ялти. Я кілька разів був тут і завжди отримував масу позитивних емоцій.

Розташування та опис

Знаходиться знаменитий палацовий комплекс практично біля підніжжя Ай-Петрі , В Алупці. Названий він на честь графа, який і займався його створенням, М.С. Воронцова. Звичайно, сам він не створював проект і не будував його. Цим займалися професіонали. В результаті багаторічної праці з'явилося дивовижне будівництво, оточене шикарним парком з фонтанами, штучними ставками. А також рідкісними рослинами.

Тут дивно переплітаються класичний і англійський стилі. Про розкоші тих часів можна судити по внутрішньому оздобленню палацу. Для відвідувачів проводяться екскурсії по декількох залах, кожен з яких вражає уяву, радує око і наповнює незрозумілими, але дуже приємними почуттями. Це, мабуть, єдине місце на узбережжі, про який місцеве населення практично не складало легенд. У той же час історія виникнення настільки захоплююча, цікава, що і придумувати нічого не треба.

У той же час історія виникнення настільки захоплююча, цікава, що і придумувати нічого не треба

Воронцовський палац в Алупці

Історія

Почалася вона в далекому 1828 році. На будівництво корпусу пішло майже двадцять років, імен робочих звичайно ніхто не знає. А ось архітектори, які займалися проектом, в ті часи були досить відомими особистостями. Це італієць Франческо Боффо і англієць Томас Харрісон. Вони створили проект, який в 1829 році почали втілювати в життя, але Харрісон помер, а його місце зайняв молодий архітектор з Англії Е.Блор.

Михайло Семенович Воронцов довгі роки прожив на Туманному Альбіоні і бажав, щоб на Кримському півострові у нього був свій замок. При цьому головним бажанням було з'єднати строгість архітектури Англії і розкішне убрання палаців Індії. Почалося будівництво в 1832 і на нього пішло більше дев'яти мільйонів рублів. Спорудження столового корпусу тривало до 1834, облаштування центрального корпусу було завершено в 1837. Кожен корпус зводився не один рік. До 1 846 роботи були закінчені.

Всього в комплексі п'ять корпусів: «Центральний», «Столовий», «Пансіон» (Шуваловский), «Бібліотечний» і «Господарський». Сходи, що ведуть до входу центрального корпусу, було вирішено прикрасити скульптурами левів, займався ними Джованні Боннані. Завершувала цю всю красу «тераса левів».

Чого тільки не пережив палац Воронцова. У 1921 тут відкрився музей, але в 1941 багато експонатів зникли. У сорок п'ятому тут була резиденція англійців, а в п'ятдесят шостому музей продовжив свою діяльність. З сорок п'ятого по п'ятдесят п'ятий палац служив дачею для чиновників з НКВД. Статус музею заповідника палацово-паркового мистецтва він отримав в 1990 році.

Історія, звісно, ​​цікава, писати про неї можна багато і довго, але більшість туристів цікавить зовсім інше питання: «Що подивитися в Воронцовському палаці?».

Воронцовський палац

Особливості палацового комплексу

Перше, що здивувало мене - гармонія з місцевим ландшафтом. Всі споруди як би повторюють напрям гірського масиву, красиво його доповнюючи. У дворі господарських корпусів я зіткнувся з неприступністю і суворістю. Скрізь глухі стіни, сторожові вежі, але вже через деякий відстань з'являється міст (висячий), зроблений з чавуну і загальний вигляд кардинально змінюється.

Пройшовши за цим містку, ви опинитеся в Парадному дворі, з якого відкривається незабутній вид на гору Ай-Петрі. Тут погляду відкривається вежа для вартових, флігель і стіна, що служить опорою, з красивим фонтаном.

Тут погляду відкривається вежа для вартових, флігель і стіна, що служить опорою, з красивим фонтаном

Величезне дерево - Платан

Вражає і основний корпус, в ньому стіни зведені на різних рівнях. У Центрі головний вхід з еркерами, ризалитами. Вежі прикрашені куполами. Радують око вирізані прикраси з каменю, безліч різних арок. Описати всю красу складно, не вистачить слів, висловити всі емоції, викликані палацом. А ось на фото відмінно передана вся розкіш і велич будівель.

А ось на фото відмінно передана вся розкіш і велич будівель

Але не меншої уваги заслуговує і паркова зона. Вона займає близько сорока гектарів, і ділитися на два яруси: верхній і нижній. На верхньому рівні облаштовані галявини: «Каштанова», «Контраст», «Сонячна». На них ростуть такі незвичайні дерева як італійська сосна, східний платан, гімалайський кедр і навіть мавпяче дерево. У верхньому парку кілька озер, на одному з них живуть лебеді, водоспад. У нижньому парку панує атмосфера розкоші, затишку і величі. Відчуття свята не покидає.

Відчуття свята не покидає

Усередині палацу Воронцова

Всередині замку все залишилося як сто років тому. Туристів знайомлять з вісьмома залами. Серед яких і персональний кабінет графа, і китайський кабінет зі східним оформленням. А так же хол з портретами членів сім'ї Михайла Воронцова, блакитна вітальня з розкішним ліпленням. У ситцевої кімнаті збереглася меблі дев'ятнадцятого століття, а їдальня облаштована в стилі Тюдор. В оранжереї вас чекає величезна кількість екзотичних рослин.

В оранжереї вас чекає величезна кількість екзотичних рослин

кафе

При бажанні ви можете замовити додаткову екскурсію, за окрему плату, і відвідати інші будови. Не менш величні й розкішні. Найбільше мене вразило благоустрій і розкіш навколишньої території з її ставками, водоспадами (зробленими людськими руками) фонтанами і алеями, провідними прямо до пляжу.

Вам цікава тема палаців: «Все палаци Криму»

Вам цікава тема палаців:   «Все палаци Криму»

Воронцовський палац всередині

Як дістатися

Найпростіше добиратися до Алупки і Воронцовського палацу з Ялти. Мандрівники на своєму автомобілі орієнтуються по карті і точним координатам. Можна взяти машину в оренду. Відмінний варіант, яким останнім часом користується величезна кількість туристів. Це не тільки зручно, але й вигідно. Точні координати палацу і карта внизу сторінки.

Оренда авто в Криму

Громадський транспорт, також, непоганий варіант. На автовокзалі вам треба сісти на 32 або 27 автобус, доїхати до зупинки Алупкінський палац. В принципі сюди ходять автобуси і з інших населених пунктів, правда час шляху буде значно більше.

Ціни 2019, офіційний сайт, режим роботи

Ціни доступні, дорослий квиток коштує 350 рублів, пенсійний або пропуск для студентів всього 150, а дитячий - 70. Зверніть увагу: вартість може змінюватися, тому рекомендую уточнювати дане питання на офіційному сайті - worontsovpalace.org

Режим роботи Режим роботи   Можна взяти екскурсію на електромобілі (пішки ходити багато - парк великий) Можна взяти екскурсію на електромобілі (пішки ходити багато - парк великий)

фото

фото

фото всередині

фото всередині

Точне місце на карті, GPS координати - N 44 ° 25.181, E 34 ° 03.252

Сьогодні це вся інформація, якою я хотів з вами поділитися. Якщо ви вже маєте намір відвідати Воронцовський палац, виберіть недорогий готель в Ялті або Алупці . Тим самим забезпечивши собі максимально затишний, цікавий і комфортний відпочинок.

Тури !!!

Шукати на «Level.Travel»
Гарячі тури на «Travelata»

Історія, звісно, ​​цікава, писати про неї можна багато і довго, але більшість туристів цікавить зовсім інше питання: «Що подивитися в Воронцовському палаці?

Новости