Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Воронцовський палац в Алупці (Крим): фото, як дістатися, де знаходиться, опис

  1. Де знаходиться ансамбль в Криму?
  2. Палац на мапі Криму
  3. Історія споруди Алупкінського палацу
  4. Перлина Радянської епохи
  5. Дивовижна архітектура Воронцовського
  6. Інтер'єр і експозиції
  7. мальовничі околиці
  8. Як дістатися з Ялти?
  9. Контакти, ціни, години роботи

Воронцовський палац в Криму - одне з найпрекрасніших творінь рук людських. Все вражає в ньому: витончений архітектурний стиль, краса скульптурних композицій, розкіш, навколишнє буквально на кожному кроці і, звичайно ж, саме місце, де він побудований. Всім цим він здобув величезну популярність і ще більший інтерес серед туристів. Як наслідок, не дивно, що питання, як дістатися до Воронцовського палацу з Ялти - один з найбільш поширених на ПБК.

ЗМІСТ

Де знаходиться ансамбль в Криму?

Воронцовський палац розташований на південному березі Кримського півострова, в місті Алупка , Недалеко від Ялти. Побудований він у південно-західних передгір'ях Кримського хребта, фактично у самого підніжжя гори Ай-Петрі.

Палац на мапі Криму

відкрити карту

Історія споруди Алупкінського палацу

В м Алупка Воронцовський палац будувався як резиденція генерал-губернатора Новоросійського краю, графа В м Алупка Воронцовський палац будувався як резиденція генерал-губернатора Новоросійського краю, графа   Михайла Воронцова Михайла Воронцова. Отже, до зведення підійшли з особливою ретельністю. З моменту розмітки території та до самого завершення будівництва всім особисто керував генерал-губернатор. Будівельні роботи почалися в 1828 р і велися за спільним проектом визнаних архітекторів - Франческо Боффо і Томаса Харрісона. Комплекс був спланований в дусі суворого класицизму - популярного стилю в той час, Воронцов без роздумів затвердив проект.

Однак після поїздки в Англію, познайомившись з тамтешніми романтичними віяннями в архітектурі, він повністю змінив початкові креслення. Згідно з новим, остаточного проекту, палац набув вигляду середньовічного замку. Будувати був підключений молодий, талановитий англійський архітектор Едвард Блор, який вніс останні штрихи в планування. На будівництво свого дітища граф не шкодував коштів, в результаті воно обійшлося йому в астрономічну на ті часи суму - 9 млн. Рублів. Але завдяки цьому в 1848 р блискучий Воронцовський палац в Криму став самим розкішним і величним будовою.

Перлина Радянської епохи

Зі встановленням радянської влади в Криму в 1920 р, територію цієї пам'ятки Алупки націоналізували. Уже в 1921 р вона перетворена в музей, але в той же час деякі корпуси віддані під дачі партійним працівникам. З початком Великої Вітчизняної війни з Алупкінського палацу евакуювали музейних працівників, крім директора Щеколдін, який не захотів залишати експозиції, які в метушні не встигли вивезти. Але не встигли їх вивезти і німці в 1944 р - багато в чому завдяки все тому ж директору музею.

Під час Ялтинської конференції 1945 р у палаці розташовувалася британська делегація і сам Вінстон Черчілль. У період з 1945 по 1955 рр. він був дачею вищих чинів НКВС, а з 1952 р тут також розміщувався санаторій. З 1956 р він знову став функціонувати як музей, а в 1990 р перетворений в Алупкінський музей-заповідник палацово-паркового мистецтва.

Дивовижна архітектура Воронцовського

Де знаходиться Воронцовський палац в Криму - зараз знають багато, тому як ще з середини минулого століття він став однією з найбільш відвідуваних визначних пам'яток півострова. Таку широку популярність він здобув завдяки дивовижному архітектурному стилю. Він являє собою химерну суміш різних епох і культур, в ньому гармонійно переплелися романські, готичні, класичні традиції з елементами мавританського зодчества Південної Іспанії.

Інтер'єр і експозиції

Внутрішнє оздоблення Воронцовського палацу в більшості виглядає майже, Внутрішнє оздоблення Воронцовського палацу в більшості виглядає майже,   як і 100 років тому, в 1914 р як і 100 років тому, в 1914 р .: їх інтер'єр був змінений лише незначно. Для огляду туристами зараз відкрито 8 залів, серед них:

  • Особистий кабінет графа Михайла Воронцова;
  • Китайський кабінет, повністю оформлений у східному стилі;
  • Вестибюль з портретами сімейства Воронцових;
  • Блакитна вітальня з багатою ліпниною у вигляді бутонів троянд;
  • Стеців кімната з оригінальними меблями XIX століття;
  • Їдальня, виконана в дусі епохи Тюдорів;
  • Оранжерея, представлена ​​всіма видами екзотичних рослин;
  • Більярдна кімната.

За окрему плату можна відвідати і інші корпуси, що входять в палацовий ансамбль і які становлять не менший інтерес для відвідувачів За окрему плату можна відвідати і інші корпуси, що входять в палацовий ансамбль і які становлять не менший інтерес для відвідувачів.

мальовничі околиці

В околицях розкинувся розкішний Воронцовський парк , Розбитий на схилах гірського пасма, представлений незліченними видами рослин - як місцевих, так і зовсім екзотичних для цих місць. Паркова зона включає мальовничі рукотворні ставки, прекрасні водоспади, фонтани, все це доповнюють чудові по виконанню скульптури. Алеї виходять на пляж, звідки відкривається абсолютно приголомшливий вид на потопає в зелені особняк з нависає над ним горою Ай-Петрі . До речі, це улюблене місце туристів, де вони незмінно знімаються на фото. Воронцовський палац дуже фотогінічен!

Як дістатися з Ялти?

Те, як дістатися до Воронцовського палацу з Ялти, ніколи не було проблемою, існує два способи. З морського вокзалу можна здійснити захоплюючу прогулянку на катері, який причалює на пляжі, звідки потрібно просто піднятися до південних воріт. З автовокзалу на автобусі, потрібні маршрути - №32 та №27, зупинка носить промовисту назву «Алупкінський палац», так що пропустити її не вийде, та й знаходиться вона зовсім поруч з парком.

На машині доїхати з Ялти найкраще так:

відкрити карту

Контакти, ціни, години роботи

  • Адреса: Дворцовое шосе, 18, Алупка, міський округ Ялта, Крим, Росія.
  • Координати: 44 ° 25'11 "N (44.419797), 34 ° 3'21" E (34.055812).
  • Телефон: +7 (978) 018-56-74.
  • Офіційний сайт: http://worontsovpalace.org/
  • Графік роботи: з 9:00 до 17:00 (в суботу - до 20:00), без вихідних.
  • Ціни на відвідування: для дорослих - 300, для пенсіонерів і студентів - 150, для дітей - 70 руб.

Туристів заворожує архітектурний Крим. Воронцовський палац в Алупці - яскравий представник такого, причин відвідати його може бути маса - для кожного вони свої. Але що незмінно супроводжує приїжджих під час кожного відвідування, скільки б їх не було - це романтика, якої, здається, тут просякнуте буквально все, навіть повітря! Наостанок пропонуємо вашій увазі відео про цю пам'ятку. Приємного перегляду!


Це може бути цікаво:

Де знаходиться ансамбль в Криму?
Як дістатися з Ялти?

Новости