Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Воронцовський Палац в Алупці, карта, фото · Крим - подорож для тебе

знайти і показати Алупку на карті гугла google


подивитись збільшену карту

Тон в будівництві визначив граф і князь Михайло Семенович Воронцов, бойовий генерал і потомствений аристократ, намісник царя в Новоросійському краї, куди входила і полуденна Таврида. Його Алупкінське майоратний маєток, палацово-парковий ансамбль, справжній шедевр світової архітектури. Ось уже півтора сотень років, він захоплює не одне покоління визнаних зодчих і просто численних туристів екскурсантів. Виконаний в камені місцевого, понад міцного сіро-зеленого діабазу, (за проектом Едуарда Блора), строго-витончено романтичному стилі, в унісон, з казковими пейзажними видами королеви південнобережних гір Ай-Петрі, і високим небокраєм морських обріїв, палац увібрав в себе і класику англійських маєтків епохи Тюдорів і експресію мавританських палаців.
Тон в будівництві визначив граф і князь Михайло Семенович Воронцов, бойовий генерал і потомствений аристократ, намісник царя в Новоросійському краї, куди входила і полуденна Таврида
З властивим графу і князю аристократизмом в обробці інтер'єру використані рідкісні породи дерев, тканини, картини і скульптури, різьблення по дереву і каменю. Багатюща бібліотека колекція нот і гравюр, географічних карт і лоцій, є додатковим підтвердженням виняткової європейської освіченості першого забудовника Тавриди. Елегантним продовженням, природного об'ємно просторової композиції ансамблю палацу є його прекрасний старовинний парк поєднує у своїй архітектурі і регулярне планування симетрично АйкПетринский меридіану південних терас, і пейзажну експозиції дикого жанру, втілені в філософських роздумах кам'яних хаосів, водоспадів системою озер і казкових полян верхнього парку .
Духовні зв'язку маєтку Воронцових Дашкових з видатних представниками європейської культури, створили особливу ауру тяжіння мистецтв на Півдні тодішньої Росії. Тут шукали натхнення Чехов і Бунін, товстої і Рахманінов, Брюсов і Горький. Пам'ять цих пейзажів лягла на сторінки книг і полотен.


Воронцовський зимовий сад.

Знайти вільне житло в Алупці зараз, зняти будиночок біля моря

Новости