Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок з дітьми самостоятельно.Кносскій палац на Криті

  1. Кносський палац - історія
  2. Кносський палац на Криті - рекомендації по відвідуванню з дітьми
  3. Кносський палац - як дістатися

Відвідування Кносского палацу - класична екскурсія, пропонована турфірмами однією з перших на Криті.
В цьому немає нічого дивного:
1 - Збережені руїни дають дуже чітке уявлення про спосіб життя на зорі Європейської культури.
Кносський палац на Криті був реставрований під керівництвом англійця Артура Еванса, який, в силу традицій англійської школи археології, намагався відтворити шматочки палацу і представити їх публіці саме так, як, на його думку, це виглядало тисячі років тому. (На відміну від археологів італійської школи, які вважають за краще «консервувати» стародавні руїни в такому вигляді, як вони дійшли до нашого часу - а як це виглядало раніше, мовляв, думайте самі).

2 - Мало з яким місцем пов'язані загадкові легенди, відомі з самого дитинства. Таємничий лабіринт, в якому жив Мінотавр, відважна перемога Тесея, клубочок (нитка) Аріадни, яка допомогла герою знайти шлях назад - ці «міфи Стародавньої Греції» прекрасно відомі будь-якому школяреві, бо їх навіть «проходять» в школі.

- І дуже прозаїчна причина популярності екскурсій в Кносський палац - до нього зручно добиратися, так як він розташований в безпосередній близькості від головного міста Криту - Іракліон. Саме це і робить Кноський палац дуже доступним для відвідування разом з дітьми.
- І дуже прозаїчна причина популярності екскурсій в Кносський палац - до нього зручно добиратися, так як він розташований в безпосередній близькості від головного міста Криту - Іракліон

Кносський палац - історія

Егейська культура, відома більше як минойская, процвітала на острові Крит під час другого і третього тисячоліть до нашої ери. Будівництво Кносского палацу (за переказами - палацу царя Міноса) було розпочато ще в 2000 до н.е., і до 1900 року до н.е., він був досить близький до своєї остаточної формі - одного великого будинку з центральним внутрішнім двором, оточеним кімнатами для різних цілей. Палац мав десять окремих входів, на півночі і заході були основні.

Близько 1700 до н.е. трапилося велике землетрус, яке спустошило Крит, а також міста в материковій частині Греції . Частина Кносского палацу була зруйнована, але відновлена ​​майже відразу ж, та й сама минойская культура досягла свого піку тільки після спустошення.
Палац мінойської культури був не просто резиденцією правителя і його сім'ї, а, мав також громадські функції.
Під час Нео-Палацового періоду (1700-1450 до н.е.), Палац Міноса займав майже 22 000 квадратних метрів і містив складські приміщення, житлові приміщення, релігійні та банкетні зали.
Земляні роботи та реконструкція Кносского палацу були проведені в перші роки 20-го століття. Відвідати Кноський палац відмінний спосіб, щоб відчути дух стародавньої мінойської культури.

Будівля іноді називали лабіринтом (в ньому стояли «лабріс» - подвійні сокири, що символізують подвійну владу царя Міноса: державну і релігійну)
Будівля іноді називали лабіринтом (в ньому стояли «лабріс» - подвійні сокири, що символізують подвійну владу царя Міноса: державну і релігійну). Сам палац же представляв нагромадження кімнат на різних рівнях, з'єднаних вузькими проходами, і тому після назва «лабіринт» стали пов'язувати з іншими подібними йому «заплутаними» спорудами.

Сама будівля палацу було побудовано з каменю і глини, утрамбованих щебенем. Колони були улюбленим елементом в традиції мінойської культури, а стіни були багато прикрашені фресками.
Артефакти і меблі, знайдена в палаці, - це трон Міноса, ванна, в якій цариця приймала обмивання, безліч скульптур і статуеток, у тому числі з фаянсу. Серед архітектурних елементів - царська сходи з колонами, ложа амфітеатру, щаблі античного театру і навіть частина керамічного водогону, що діє за законом сполучених посудин.
Сама будівля палацу було побудовано з каменю і глини, утрамбованих щебенем

Кносський палац на Криті - рекомендації по відвідуванню з дітьми

Відразу попередимо, щоб уникнути розчарування на місці. Харизматичні руїни не такі великі за розмірами, не чекайте від відвідування палацу занадто багато чого.
Якщо ви відвідуєте всією сім'єю, то чи не намагайтеся сильно «заморочуватися» особливостями мінойської культури. Краще озирніться навколо - які пейзажі оточують палац Міноса. Можливо, раніше ці пагорби були заселені або на них були розбиті сади. Чому саме тут побудували таку споруду?
Відразу попередимо, щоб уникнути розчарування на місці

Ходіть з дитиною по сходах палацу не як по «музею зі старими фресками», а як мандрівники в часі (он як!). Тому брати екскурсовода не обов'язково - зорієнтуватися на місці «що і де» вам допоможуть пояснюючі написи на табличках.
Ходіть з дитиною по сходах палацу не як по «музею зі старими фресками», а як мандрівники в часі (он як
Краще налаштовуйте себе і дитину на «розслідування легенд». Нехай він представить себе Тесеем, який спочатку йде до царя, потім відвідує з візитом царицю. А потім знайдіть шлях і до Мінотавра!
До речі, ось через ці двері, як свідчить напис, і відправився Тесей вниз в підвали, де мешкав страшний Мінотавр. Цікаво, а куди він прив'язав кінець нитки від клубка, який дала йому Аріадна?

Якщо ж вам все-таки захочеться дізнатися побільше про той час, то зайдіть в розташований поруч археологічний Музей, в який звезені залишки культурних цінностей мінойської епохи, зібрані з усього Криту.

Кносський палац - як дістатися

Один із способів пересування на Криті, який відразу ж хочеться запропонувати в першу чергу - це оренда автомобіля. Без сумніву, це кращий спосіб огляду острова для сім'ї. В цьому випадку у вас не виникне питань як дістатися до тієї чи іншої пам'ятки.
Кносський палац розташований в 5 км на схід від Іракліона, покажчиків по дорозі до нього досить, є безкоштовна парковка.

Другий спосіб - рейсовим автобусом з Іракліона (з центральної автостанції). Автобуси ходять часто (приблизно кожні 15 хвилин), тому заздалегідь розклад можна не дізнаватися. Каса квитків на цей автобус знаходиться окремо від основної.

І третій спосіб відвідати Кносский палац - з численними екскурсіями. Вас відвезуть з будь-якого місця Криту і привезуть назад.

Ціна вхідного квитка - 6 євро (на момент написання статті)
Всі фото - автора сайту @

Чому саме тут побудували таку споруду?
Цікаво, а куди він прив'язав кінець нитки від клубка, який дала йому Аріадна?

Новости