Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Студент проніс в Букінгемський палац ніж, щоб убити Єлизавету II

Королеву хотіли вбити. Фото: AFP

Студент проніс в Букінгемський палац ніж, щоб убити Єлизавету II https://cdn.segodnya.ua/img/article/7434/10_main.jpg https://cdn.segodnya.ua/img/article/7434/10_tn.jpg 2016 -08-16T18: 46: 21 + 03: 00 Світ Молоду людину заарештували

Поліція Лондона заарештувала 25-річного студента з Китаю, який проник в Букінгемський палац з ножем. Як повідомило британське видання Daily Mail, під час попередніх слухань у суді затриманий зізнався, що хотів убити королеву Великобританії Єлизавету II.

Спроба збройного проникнення в Букінгемський палац була здійснена в минулу п'ятницю, однак, правоохоронні органи повідомили про інцидент тільки сьогодні.

Китайський студент Хан Джанг, який вчиться в британському університеті в Шеффілді, намагався проникнути в королівський палац, сховавши ніж в черевику. Підозрілу поведінку зловмисника привернуло увагу охорони і його затримали. При цьому молода людина заявив, що метою його проникнення до палацу було вбивство Єлизавети II.

На попередньому слуханні в суді Лондона Джанг ще раз підтвердив, що спеціально приїхав в Лондон з Шеффілда, щоб пробратися в Букінгемський палац і вчинити замах на монарха. У суді не виключили, що обвинувачений може страждати психічним розладом. Молоду людину заарештували за зберігання зброї до проведення психологічної експертизи.

В останні кілька місяців почастішали спроби проникнення в Букінгемський палац з метою замаху на королеву. Тиждень тому поліція Лондона затримала п'яного чоловіка, який перебрався через огорожу і майже 15 хвилин провів на території резиденції британського монарха, перш ніж його виявила охорона.

У червні цього року, за кілька днів до ювілею Єлизавети II, біля Букінгемського палацу був затриманий 47-річний фанатик Джон Болтон, який при собі мав три ножа. Зловмисник був одягнений у військову форму і запевняв, що працює на королеву Єлизавету та її чоловіка принца Філіпа.

Читайте також:
У Берліні Єлизавета II покаталася на човні і зустрілася з Меркель
Чоловік королеви Єлизавети II оскандалився
Спадкоємець британського престолу маленький принц Джордж святкує День народження
Королеву Єлизавету II показали напівголою
10 цікавих фактів про британську королеву

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Підписуйтесь на нашу розсилку

Новости