Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Пам'ятки Бангкока. Великий королівський палац

Для перегляду цієї карти необхідний Javascript

Великий королівський палац в Бангкоку , Є не тільки офіційною резиденцією короля Таїланду , Але і виступає в якості одного з найбільших архітектурних пам'яток країни. Він знаходиться на території великого храмового комплексу, оточеного стіною і представляє собою унікальну історичну спадщину. Щороку це місце відвідують мільйони туристів з різних країн світу, а також тисячі прихильників буддистської релігії, які приїжджають сюди з усіх кінців Азії. Великий палац був місцем проживання королівської сім'ї з XVIII століття і хоча сьогодні монарх Рама IX базується в Чітраладе, будівля часто використовується для проведення різних урочистих церемоній, включаючи весілля членів королівської сім'ї і зустрічі на державному рівні.

Будівництво Великого королівського палацу почалося в 1782 році королем Рамою I, який представляв династію Рама. Спочатку, комплекс формувався з 4 дерев'яних споруд, захищених високою масивною стіною, але потім імператор наказав звести поруч зі своїми покоями Храм Смарагдового Будди, щоб підносити молитви Всевишньому в індивідуальному порядку. Після цього територія почала стрімко розростатися і, врешті-решт, перетворилася на справжній мініатюрний місто з храмів, пагод і численних скульптур величезних розмірів. Сьогодні, в палаці знаходяться усипальниця королів Таїланду і цікавий музей, з зборами особистих речей монаршого сімейства і дорогими подарунками від іноземних держав. Поруч виділяється монастир Ват ПХО, зі знаменитою статуєю Лежачого Будди, чиї габарити складають 46 метрів в довжину і 15 у висоту.

Великий королівський палац має прямокутну форму, при цьому його західна частина виходить до річки, а з фасадної частини виділяються акуратно підстрижені зелені галявини, витончено гармоніюють з екзотичними деревами химерних форм і рослинами. Прямо перед входом до палацу розкинулася широка площа Санам Луанг, в дні національних свят збирає величезну кількість людей, що приходять сюди відзначити чергове торжество. Влітку 1946, в палаці, при загадкових обставинах, помер восьмий король Таїланду, представник династії Чакри - Ананда Махідол, якому було всього 20 років. Саме після його загибелі, наступник монарха - нинішній король Рама IX, переніс резиденцію в Чітралад, тут же, в Бангкоку .

У храмах комплексу, як і по його території, заборонено ходити в невідповідною одязі, включаючи шорти, короткі спідниці і майки без рукавів. Перед входом в обитель обладнані спеціальні стелажі, куди відвідувачі складають взуття. У разі необхідності, за певну плату можна взяти відповідний одяг напрокат. Для відвідувачів Великий королівський палац відкритий цілий рік, за винятком днів, коли сюди приїжджають члени королівської сім'ї. Знаходиться палацовий комплекс в самому центрі Бангкока і дістатися сюди дуже легко.

Знаходиться палацовий комплекс в самому центрі   Бангкока   і дістатися сюди дуже легко

Новости