Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Палац Дожів

  1. Цікаві факти
  2. Палаццо Дукале: адреса, графік роботи і ціна квитка

Напевно кожен, хто відвідував Венецію, прагнув побачити чудовий пам'ятник архітектури - Палац Дожів (Палаццо Дукале). Дожі - звання, яке носили кілька століть правителі Венеціанської республіки, які обираються народом. Всі вони проживали в палаці, його будівництво було завершено на початку 15 століття.

Сьогодні Палаццо Дукале є відомим музеєм і пам'яткою Венеції, який щодня відвідують сотні людей з ранку до вечора. Палац побудований в готичному стилі з мармуру з незвичайним рожевим відтінком. Його фасад виходив на набережну, куди заходили різні суду, що прибувають до Венеції.

Дожі не шкодували жодних коштів, щоб надати величі внутрішньому і зовнішньому вигляду Палацу, який був показником державної мощі. Спочатку він був зведений як оборонна фортеця, проте під впливом візантійського і готичного стилю поступово змінив свій архітектурний вигляд.

У наш час Палац Дожів постає як будівля з домінуючим готичним стилем 14 століття, виражений в галереях, що складаються з вікон і просторих лоджіях. Такі повітряні архітектурні форми в поєднанні з розкішною мармуровою облицюванням повинні були показати всю безпеку і благополуччя, що встановилися в той період у всій Венеціанської республіці.

Палац виконував відразу кілька функцій. Одна частина будівлі, яка виходила на канал, була приватними апартаментами дожа, також тут розташовувалися зали займані Сенатом і Колегією. Наступна частина палацу називається Палац Правосуддя, в ній розташований верховний суд, Свинцева в'язниця і в'язниця Колодязь. Свинцева в'язниця була накрита дахами зі свинцю, який розжарюється під палючим сонцем до високих температур. Ще в одній частині будівлі, яка виходить на Солом'яний міст, була розташована Збройна палата.

Цікаві факти

У 1574-77 роках трапилися сильні пожежі, в яких постраждав інтер'єр внутрішніх приміщень. Щоб відновити колишню розкіш палацу, були запрошені Антоніо да Понте і Андреа Палладіо, пізніше тут працювали Веронезе і Тіціан.

У 17 столітті Палац Дожів був з'єднаний мостом Зітхань з новим палацом в'язниць, зведеним з боку каналу. Між 18 і 19 століттями Венеціанська республіка припинила своє існування, і палац перейшов у користування спочатку наполеонівської, а пізніше габсбурзької адміністративною структурою. Сьогодні палац відомий як одна з чудових пам'яток Італії, побачити яку приїжджають туристи з усіх кінців світу.

Палаццо Дукале разом з Собором Святого Марка і бібліотекою Сан-Марко утворює собою головний архітектурний ансамбль міста.

Палаццо Дукале: адреса, графік роботи і ціна квитка

Адреса: Piazzetta San Marco, 7-21, 30124 Venice.

Години роботи:

  • квітень - жовтень - 8:30 - 19.00;
  • листопад - березень - 8:30 - 17:30.

1 січня і 25 грудня музей закритий для огляду.

Ціна квитка: 20 EUR.

Палац Дожів на мапі Венеції

Новости