Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Масандрівський палац

  1. Масандрівський палац Одним з найкрасивіших і найбільш відвідуваних палаців Кримського півострова...
  2. Історія Масандрівського палацу
  3. Як дістатися до Масандрівського палацу

Масандрівський палац

Одним з найкрасивіших і найбільш відвідуваних палаців Кримського півострова по праву можна вважати - Палац Массандра. Масандрівський палац є пам'яткою палацового мистецтва 19- столітті і взятий під охорону держави.

Географічні координати Масандрівського палацу на мапі Криму GPS - N 44.517222 E 34.202778

Сьогодні Масандрівський дворі ц відкритий для відвідувачів, прилегла територія разом з парком - абсолютно безкоштовно і з не ній можна прогулятися цілком вільно. Адреса Масандрівського палацу - Сімферопольське шосе 13, селище Массандра, Крим. Телефон для довідок та бронювання квитків в Масандрівський палац +7 (3654) 72-29-51. Відвідування Масандрівського палацу відкрито з 9:00 до 19:00, каси працюють з 9:00 до 18:15. Ціна квитків в Масандрівський палац 300 руб. дорослий, пільговикам і дітям 150 руб. Також можливі індивідуальні та групові екскурсії, вартість слід уточнювати в довідковій. Тривалість екскурсії в середньому 45 хвилин, екскурсії в середньому проводяться з групами в 10-12 чоловік, взимку-в не сезон від 3-5 чоловік.

Тривалість екскурсії в середньому 45 хвилин, екскурсії в середньому проводяться з групами в 10-12 чоловік, взимку-в не сезон від 3-5 чоловік

Історія Масандрівського палацу

Масандрівський палац почали будувати в 1881 році. Проект розробив і контролював будівництво французький архітектор М.Є. Бушар. Протягом одного року активно зводили новий палац, але процес був перерваний у зв'язку зі смертю Воронцова. Пізніше недобудований Масандрівський палац викупив імператор Олександр III. Початковий проект був змінений архітектором М.Є. Месмахером, і в 1902 році Масандрівський палац був добудований. Але доля Олександра III була схожою з долею колишнього власника маєтку - не встигнувши пожити в стінах палацу, він помер. Далі Массандра стала належати імператору Миколі II, але він дуже рідко сюди приїжджав. Його найулюбленішим місцем для літнього відпочинку став Лівадійський палац, побудований спеціально для його родини.

Його найулюбленішим місцем для літнього відпочинку став Лівадійський палац, побудований спеціально для його родини

Масандрівський палац відноситься до будівель у французькому стилі епохи Відродження. Це триповерхова будівля завершує дах з декількома піками, а мансардні вікна надають будівлі якусь казковість. Крім цього, Масандрівський палац прикрашають кручені сходи, відкриті галереї, численні тераси і балкони. Спочатку планувалося, що вся будівля буде сірого кольору, але Месмахер вирішив залишити сірими лише дах і цокольний поверх, а іншу частину фасаду викласти жовтою плиткою. А що стосується інтер'єру палацу, то він виконаний в досить стриманому стилі, проте, в ньому присутні ознаки багатства і розкоші.

А що стосується інтер'єру палацу, то він виконаний в досить стриманому стилі, проте, в ньому присутні ознаки багатства і розкоші

Масандрівський палац був повністю добудований на початку ⅩⅩ століття, а ось парк в цьому селищі був розбитий на вісімдесят років раніше. Коли Массандрой володіла О.С. Наришкіна, вона замовила проект парку Карлу Кебаху, який вже був автором проекту Алупкінського парку. 42 гектара були заповнені доріжками, алеями і квітниками. Як і багато кримських парки, парк Масандри був оформлений ялівцем, кедровими деревами, кипарисами і соснами. А серед нетипових для даної місцевості рослин були посаджені дерева апельсина, лимона і оливи.

А серед нетипових для даної місцевості рослин були посаджені дерева апельсина, лимона і оливи

У радянські часи Масандрівський палац став санаторієм для хворих на туберкульоз, пізніше його займав інститут виноградарства «Магарач», а потім протягом сорока років тут була дача правителів СРСР. Тільки в 1992 році Масандрівський палац став відкритий для відвідувачів. Тепер в його стінах організований музей. Також ведеться реконструкція Храм Усікновення Глави Іоанна Предтечі недалеко від Масандрівського палацу.

Також ведеться реконструкція Храм Усікновення Глави Іоанна Предтечі недалеко від Масандрівського палацу

Як дістатися до Масандрівського палацу

Дістатися до Масандрівського палацу найпростіше з Ялти - на тролейбусі № 2 або на автобусах № 29 і 31, вийти слід на зупинці Верхня Массандра. Від зупинки за вказівниками 10 хвилин (1,4 км) пішки і Ви на місці.

Від зупинки за вказівниками 10 хвилин (1,4 км) пішки і Ви на місці

Масандрівський палац в Криму, входить в рейтинг найкрасивіших палаців Кримського півострова . Його відвідування часто планують з оглядом пам'яток Ялти . Але навіть, якщо Ви і не плануєте досліджувати всю Ялту від А до Я, то Масандрівський палац Обов'язково вкажіть в плани відвідування. Палац можна відвідувати як всією сім'єю, так і одному, кожен з відвідувачів у палаці знаходить для себе, що то приємне, будь-то архітектура палацу або його парк, історія цього місця або приголомшлива оглядова площадка на місто Ялту.

Масандрівський палац на карті Криму

Новости