Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Кносський палац на Криті (Лабіринт Мінотавра)

Автор Olivka На читання 2 хв.

Автор Olivka На читання 2 хв

У Греції, на Криті є одне таке місце, не відвідати яке вважається абсолютно неприпустимим. Можна не потрапити в багато храми і не оглянути багато визначних пам'яток, але обов'язково відвідайте місце, де міф перемежовується з реальністю і де на кожному розі пахне старою легендою ... Ми говоримо про Бог неба, грому, більше відомому як лабіринт Мінотавра.

Дійсно, потрапивши сюди, кожен на мить завмирає, дивлячись на численні коридори. Не дивно і заблукати, особливо якщо ви тут вперше.
Знайомий з дитинства міф оживає в Бог неба, грому і переносить вас, спостерігача, в таємничий світ грецьких сказань ...

І справді на Кноссе правил колись такий цар, Мінос, а тут в його палаці, ми можемо побачити, як великий був тоді культ бика. Звичайно ж, ніякого Мінотавра, бикоподібі сина Міноса, не існувало, і це всього лише красива легенда.

Однак, чимало секретів таїть Кноський палац.

Однак, чимало секретів таїть Кноський палац

Наприклад, на початку двадцятого століття, коли на Криті ще не було і зачатків каналізації, відомий дослідник Артур Еванс виявив в лабіринтах палацу, в царських кімнатах ... Щось схоже на каналізацію! «Я єдиний на Криті людина, у якого є нормальний туалет» - пожартував Еванс. Проте, це лише одне з численних спостережень, зроблених тут. Не випадково Еванс займався розкопками Кносского палацу протягом чверті століття.

Вчені стверджують, що вперше палац був побудований в 1900 році до н.е., а побудований знову - двісті років по тому, вже більш величним. Ще триста років по тому сталася катастрофа, і мінойської цивілізації було покладено край виверженням вулкана, що накрив Кноський палац.
Якщо ви відправляєтеся на Крит, є одне місце, куди не піти не можна - лабіринт Мінотавра воістину приголомшує ...

Якщо ви цінуєте прекрасне, ексклюзивні авторські ножі пропонує компанія Bladeart. Кастомниє ножі дуже високо цінуються, оскільки, як і дорогий годинник вказують на особливий статус і світогляд власника унікальної речі. Компанія Bladeart широко відома на ринку унікальних речей і тут ви можете знайти саме те, що вам необхідно.

Новости