Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Кносський палац на Криті

  1. Історія
  2. Фільм про палац
  3. Як дістатися до Кносского палацу

Можна без перебільшення сказати, що головною пам'яткою Криту є Кносский палац. Його оточує ореол міфів і загадок, багато знаменитих особистості древніх епосів так чи інакше пов'язані з ним. Дивіться самі: його побудував батько Ікара - Дедал, в заплутаному лабіринті жив Мінотавр, убитий Тесеем, за допомогою принцеси Аріадни.

В даний час палац є залишками древніх руїн і реконструйовані будівлі.

Історія

Спочатку на цьому місці існувало неолітичне поселення, яке згодом перетворилося в місто Кносс - найбільший на Криті в ту епоху.

Безпосередньо Кноський палац був побудований в 5 км на південь від Іракліон . Точна дата побудови палацу невідома, але орієнтовно це сталося близько 2000-1700 р. До н.е. е. Його розміри були дуже великими на ті часи - 180 х 130 м. Всередині знаходилося понад 1000 кімнат і приміщень, які з'єднувалися заплутаним лабіринтом. Тут жив цар і придворна свита.

Проіснував палац недовго, так як був зруйнований землетрусом близько 1700 до н.е. Але майже відразу ж почалися роботи по відновленню і він був відбудований заново. У новому вигляді він проіснував ще пару століть, але знову був зруйнований: спочатку землетрусом з цунамі, а потім справу довершив пожежа.

Після цього палац наново не відбудовувався, але саме місто Кносс продовжував існувати.

«Нове відкриття» Кносского палацу відбулося в кінці 19 століття, коли в 1878 році почалися розкопки. Правда, незабаром вони були перервані турецьким урядом і поновилися лише в 1900 році англійським археологом Артуром Евансом. Саме під його керівництвом було реконструйовано частину палацу.

Внутрішнє оздоблення Кносского палацу вражає: зали, сходи, галереї, колонади. На стінах всюди висять фрески. Переходи між приміщеннями часто заплутані, це свого роду лабіринт з безліччю секретних кімнат і тупиків.

Нижче представлена ​​карта території.

Нижче представлена ​​карта території

Фільм про палац

Невеликий фільм розповідає про історію Кносского палацу, про те, як він виглядав, а також міфи і легенди, пов'язані з ним.

Як дістатися до Кносского палацу

Кносський палац знаходиться недалеко від міста Іракліон , Дістатися туди можна на автобусі з автовокзалу і від фонтану на площі Львова.

Відвідування палацу платне, вартість квитків - 15 євро. Години роботи 8:00 - 20:00 з червня по жовтень, режим роботи в решту часу - 8:00 - 15:00.

При бажанні можна доїхати на таксі з будь-якого місця на острові Крит .

Новости