Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Кноський Палац на Криті і його фрески

  1. Запис відноситься до місця: Греція

Кноський Палац - найбільший археологічний об'єкт бронзового століття на острові Крит. Він був політичним і церемоніальним центром мінойської культури і цивілізації. Комплекс складався з давнього палацу, а також навколишнього його міста. Район розташований на південь від сучасного міста Іракліон, який знаходиться на північному узбережжі Криту.

Район розташований на південь від сучасного міста Іракліон, який знаходиться на північному узбережжі Криту

Запис відноситься до місця:
Греція

Археологи вважають, що Кносс був вперше заселений в неолітичні часи, починаючи приблизно з 6 000 до н.е. Проте, перший палац на цій ділянці з'явився приблизно в 1900 р до н.е. на вершині руїн попередніх поселень. Близько 1700 до н.е. землетрус знищив Кносс разом з іншими палацами на Криті. Майже відразу ж палац був перебудований на грандіозному, але менш масштабному рівні. Сьогодні це видатна пам'ятка Криту , Яку обов'язково варто відвідати.

У 1894 році сер Артур Еванс відкрив Палац Кносса, проте тільки в 1900 році він і його команда змогли почати розкопки ділянки
У 1894 році сер Артур Еванс відкрив Палац Кносса, проте тільки в 1900 році він і його команда змогли почати розкопки ділянки. З тих пір його реставраційні роботи стали джерелом божевільних суперечок серед археологів, хоча і дають відвідувачу зразкову розуміння того, як виглядав би палац. Одним з найцікавіших відкриттів в палаці Кноссос була велика кількість вкривали стіни фресок. На цих картинах зображено немілітарістское суспільство, в чию діяльність входили рибалка, спортивні змагання і ритуали, такі як гонки на биках.

Прогулюючись по Кносскому Палацу, у відвідувача є шанс побачити деякі з дивних фресок в декількох секціях. Більшість цих фресок є реконструкціями П'єта де Йонга. Їх ретельно відтворювали з декількох шматків пофарбованої штукатурки. Багато оригінальних і реконструйовані фрески розміщені в Археологічному музеї Іракліона з копіями в палаці. Фарби на деяких фресках і раніше залишаються яскравими після 4000 років. Наприклад, при вході до Палацу можна споглядати приголомшливу Фреску "Прокльони". Інші фрески під назвою «Паризька», «Кубок Барера» і «Тристоронній храм» прикрашають великий внутрішній двір палацу під назвою «Piano Nobile».

Однією з найпопулярніших фресок є знайдена в апартаментах королеви фреска "Дельфін". Репліка цієї роботи знаходиться над дверима в кімнаті, а оригінал - в Археологічному музеї Іракліона. Ця фреска з її яскравими фарбами вважається однією з найвидатніших робіт мінойської мистецтва в Бог неба, грому.

Палац включає численні зали. Одним з найдраматичніших був Тронний зал з великим вбудованим в стіну троном. Крім того, ця кімната включала басейн, який на думку археологів був акваріумом. На південній стіні зображена фреска з грифонами - міфічними істотами з левовим тілом і головою орла. Якщо ви до цих пір вибираєте, де зупинитися на Криті , То можливо варто звернути увагу саме на ці краї.

Одним з найцікавіших аспектів палацу Кноссос є його місце в грецькій міфології
Одним з найцікавіших аспектів палацу Кноссос є його місце в грецькій міфології. Багато міфів, схоже, засновані на різних аспектах Палацу. До них відносяться будує палац без виходу Дедал, який мандрує на сонці зі своїми восковими крилами Ікар, а також бореться і вбиває Мінотавра в Лабіринті Тесса. Прогулянка по Кносскому палацу дозволяє відвідувачеві побачити всі унікальні аспекти цього стародавньої будівлі, якими вони були в минулому. Крім того, це дозволяє їм з головою зануритися в грецьку міфологію.

Крім того, це дозволяє їм з головою зануритися в грецьку міфологію

Новости