Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Букінгемський палац відкрили для туристів

Офіційна резиденція королеви Єлизавети II в   Лондоні   стала доступна для вільного відвідування Офіційна резиденція королеви Єлизавети II в Лондоні стала доступна для вільного відвідування. Всі бажаючі можуть здійснити екскурсію по Букінгемському палацу і познайомитися з життям монаршої родини. Про це пише видання The Peak.

У минулі вихідні ворота Букінгемського палацу відчинилися для відвідувачів. Таке відбувається щороку влітку, коли британська королева їде у відпустку до Шотландії. Завдяки цьому британці і іноземні гості мають можливість побачити кімнати палацу, де Єлизавета II та інші члени королівської сім'ї проводять зустрічі з VIP-гостями, включаючи глав різних держав.

Відвідувачі зможуть відвідати всі 19 державних приміщень, в числі яких Тронний зал і Біла вітальня. Перше відомо всім британцям як місце проведення весільної фотосесії герцога і герцогині Кембриджських , Більш відомих як Принц Вільям і його дружина Кетрін Міддлтон. Біла вітальня є найбільшою з кімнат палацу і зарезервована для королівських прийомів. Крім того, гості зможуть заглянути в Бальний зал, пройти по Головною сходах і побувати в королівській скарбниці. У багатьох кімнатах відвідувачі зможуть побачити вишукану англійську і французьку меблі і картини з королівської колекції, в тому числі роботи Тиціана, Рембрандта, Рубенса, Ван Дейка і Клода.

Додатково до цього, на суд публіки представлена ​​спеціальна експозиція в честь 70-річчя сина королеви - Чарльза, принца Уельського. Серед експонатів виставки - улюблені твори мистецтва і колекційні предмети, включаючи плащ Наполеона, взятий з його карети відразу після битви при Ватерлоо в 1815 році.

Букінгемський палац відривається для публіки щоліта з 1993 року. Відвідати резиденцію можна буде до 30 вересня. Вартість вхідного квитка становить 24 фунта стерлінгів (бл. 27 євро). Квитки можна купити на офіційному сайті.

Фото: The Peak

Версія для друку

Новости