Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Букінгемський палац: вартість відвідування, історія, фото

  1. Час роботи Букінгемського палацу
  2. Історія Букінгемського палацу
  3. Букінгемський палац в наші дні
  4. Кімнати Букінгемського палацу, доступні для огляду
  5. Тронна зала
  6. Зелена вітальня
  7. блакитна вітальня
  8. Біла вітальня
  9. Вартість квитків в Букінгемський палац
  10. Ексклюзивна екскурсія в Букінгемський палац з 12 грудня по 1 лютого 2015
  11. Де знаходиться Букінгемський палац і як дістатися?

Букінгемський палац - одна з найвідоміших визначних пам'яток Лондона, що стоїть в одному ряду з Тауером і Вестмінстерським палацом . Це справжній символ Туманного Альбіону і офіційна резиденція монархів Великобританії.

Час роботи Букінгемського палацу

Королева і її сім'я проводять тут практично весь свій час, залишаючи його лише на час своєї відпустки і королівських візитів в інші країни і міста Великобританії.

Королева і її сім'я проводять тут практично весь свій час, залишаючи його лише на час своєї відпустки і королівських візитів в інші країни і міста Великобританії

Букінгемський палац в Лондоні

Офіційний відпустку у монархів доводиться на серпень-вересень, і саме тоді Букінгемський палац відкриває свої двері для відвідувачів, охочих доторкнутися до історії і на власні очі подивитися, як живуть монархи.

20 липня - 31 серпня 20191 вересня - 29 вересня 2019

Щодня з 09: 30-19: 30 з 09: 30-18: 30 Останній вхід 17:15 16:15

Щорічно палац притягує безліч людей. Тільки під час літніх прийомів в королівському саду його відвідує до 30000 чоловік!

Тільки під час літніх прийомів в королівському саду його відвідує до 30000 чоловік

Звичайно, простим смертним туди пробитися практично нереально, і їм залишається задовольнятися лише двома місяцями, щоб хоч краєм ока подивитися на багатство і розкіш королівського палацу.

Історія Букінгемського палацу

Букінгемський палац був побудований не так давно - всього лише в 18 столітті, для герцога Букінгемського, звідси і його назва. Букінгемський палац був побудований не так давно - всього лише в 18 столітті, для герцога Букінгемського, звідси і його назва

Однак шикарний палац не припав до смаку його власника. Герцог стверджував, що не може жити в ньому через запах гнилі і цвілі, Віта у всіх кімнатах. Варто зауважити, що ніхто більше його не почувався.

Ходять легенди, що герцог просто відчував наближення власної смерті, тому як він помер всього лише через кілька років після закінчення будівництва.

А після смерті овдовілої герцогині Букінгемський палац і навколишні землі успадкував Чарльз Шеффілд. Але він не став жити в цих розкішних апартаментах, а продав маєток англійському королю Георгу III в 1762 році.

Монарх не бажав «тулитися» в палаці Сент-Джеймс - офіційної резиденції королівства в 18 столітті, вважаючи, що його сім'я гідна кращого. А Букінгемський палац вважався одним із найпрекрасніших будинків Лондона.

Площа перед Букінгемським палацом

Георг III відразу ж приступив до обробки палацу на свій смак: фасад будівлі був спрощений, була побудована величезна бібліотека, а всі стіни стали прикрашати чудові картини знаменитих художників. Для написання портретів королівської сім'ї були запрошені кращі англійські художники тих часів 0 Рамзей, Уест, Зоффні і Гейнсборо.

Георг навіть змінив назву нового будинку, перейменувавши його в «Будинок королеви», адже саме тут проживала королева Шарлотта і її діти. Георг навіть змінив назву нового будинку, перейменувавши його в «Будинок королеви», адже саме тут проживала королева Шарлотта і її діти

Наступні роки Букінгемський палац і його територія зазнавали постійних змін і доопрацюванням. Керували цим геніальні архітектори - Джон Неш і Едвард Блор. Вони розробили проект, згідно з яким було потрібно побудувати ще три будівлі, аналогічних Букінгемському палацу, щоб королівська резиденція утворила квадрат з великим внутрішнім двором.

Але розквіт Букінгемського палацу доводиться на вікторіанську епоху. Королева Вікторія провела його глобальну реконструкцію, перетворивши і без того вельми красивий будинок в дійсно розкішну резиденцію.

Королева Вікторія провела його глобальну реконструкцію, перетворивши і без того вельми красивий будинок в дійсно розкішну резиденцію

Пам'ятник королеві Вікторії перед Букінгемським палацом

Саме при королеві Вікторії Букінгемський палац отримав статус офіційної резиденції британської монархії в 1837 році. Завдяки її старанням з'явилися нові сади з озером і водоспадами, шикарний бальний зал в 1853 році, а також додаткові флігеля і новий парадний вхід - Мармурова арка.

Пам'ятник королеві Вікторії ввечері

Звичайно, така реконструкція не могла не викликати обурення у підданих Великобританії, які вважали, що грандіозні розкішні апартаменти, обошедшиеся короні в £ 640000, не потрібні монархії. «Нехай таким займаються зарубіжні країни, Англії це ні до чого» - говорив британський політик Джозеф Юм.

Король Едуард VII також вніс зміни в оздоблення палацу. При ньому штучний мармур був замінений на справжній, а деякі кімнати були обставлені в китайському стилі.

При ньому штучний мармур був замінений на справжній, а деякі кімнати були обставлені в китайському стилі

Бронзова статуя височіє на білокам'яної постаменті ...

Але все ж королеву Вікторію піддані дуже любили. Їй встановлено безліч пам'ятників і присвячена величезна кількість великих споруд. Один з монументів знаходиться якраз перед Букінгемським палацом.

Букінгемський палац в наші дні

Сьогодні це не просто будинок, це справжній маленький містечко зі своєю поштою, поліцією, лікарнею, спортивними клубами, басейном, кінотеатром і навіть дискотекою! У головному палаці королівства цілих 755 кімнат.

Тут є і величезні величні зали, і 93 офісу, 52 королівські спальні і 78 ванних кімнати. У цьому «Городку» проживає королівська сім'я, а обслуговує його 700 робітників, що займаються утриманням палацу, цим і організацією банкетів для прийомів.

Площа перед Букінгемським палацом - дуже відвідуване місце, адже тут щодня проводиться зміна варти , Що збирає натовпи народу.

Ворота до площі Букінгемського палацу

До 1993 року туристів у головну резиденцію монархів не пускали, але потім палац відчинив свої двері для відвідувачів на цілих два місяці - на серпень і вересень, коли королева відсутня.

Кімнати Букінгемського палацу, доступні для огляду

Але варто пам'ятати, що для огляду є всього лише кілька приміщень: кімната варти, тронний зал, зелена вітальня, біла вітальня, парадна їдальня і ще кілька залів. В цілому - 19.

В цілому - 19

План відвідування Букінгемського палацу

Звичайно, це не так багато, але ці апартаменти настільки розкішні, що по ним можна скласти враження, в якому світі живе королівська родина.

Великі сходи.

Фотографувати всередині заборонено, тому фото зсередини палацу представлені скриншотами з віртуального туру з офіційного сайту - www.royal.gov.uk

У кожній кімнаті можна побачити велику кількість полотен знаменитих художників. Тут є картини, написані Рембрант, Рубенсом, Ван Дейком.

Тронна зала

Тронна зала.

Величний і прекрасний зал, що володіє найвиразнішим інтер'єром. Вся увага відвідувачів концентрується на підвищенні, де стоять два трону для монархів.

Зелена вітальня

У Зеленій вітальні, оббитих шовком смарагдового кольору, зберігаються найцінніші речі Букінгемського палацу. Крім прекрасного інтер'єру тут можна побачити збори старовинних монет і кілька важливих історичних дрібниць. Наприклад, ароматніца легендарної красуні мадам де Помпадур.

блакитна вітальня

Блакитна вітальня.

Цей зал отримав таку назву через блакитних шпалер на стінах.

Біла вітальня

Біла вітальня.

Цей зал виконаний в біло-золотих тонах з прекрасними золотими узорами.

Незабутнє враження залишає і шикарний сад, що розкинувся біля Букінгемського палацу. На території в цілих 17 гектарів є озеро, де мешкають рожеві фламінго, безліч водоспадів, прекрасних клумб і газонів.

На території в цілих 17 гектарів є озеро, де мешкають рожеві фламінго, безліч водоспадів, прекрасних клумб і газонів

І безліч красивих квітучих дерев.

Вартість квитків в Букінгемський палац

Квиток Парадні зали Королівський день * Парадні зали та сади ** Дорослі £ 25.00 £ 45,00 £ 35.00 Пенсіонери (старше 60 років), студенти £ 22,80 £ 40,00 £ 32,80 Діти до 17 років, інваліди £ 14, 00 £ 24,50 £ 21,00 Діти до 5 років Безкоштовно Безкоштовно Безкоштовно Сімейний (2 дорослих і 3 дітей до 17 років) £ 64,00 £ 114,50 £ 91,00

* В квиток входить відвідування парадних залів, королівських стаєнь і Королівської галереї.

** Екскурсії проводяться з 22 липня 2019 року по 29 вересня 2019 року

Заздалегідь купити квитки в Букінгемський палац.

Ексклюзивна екскурсія в Букінгемський палац з 12 грудня по 1 лютого 2015

У 2014-2015 роках була унікальна можливість відвідати Букінгемський палац з кваліфікованим гідом не в літні, а в зимові місяці - з 12 грудня 2014 по 1 лютого 2015.

У 2014-2015 роках була унікальна можливість відвідати Букінгемський палац з кваліфікованим гідом не в літні, а в зимові місяці - з 12 грудня 2014 по 1 лютого 2015

Виявляється, Букінгемський палац можна навіть взимку.

Екскурсії проводилися чотири рази на добу (не щодня, варто уточнювати на сайті) в певний час: 13:30, 14:00, 16:00, 16:30. Тривалість туру - 2-2,5 години.

Коштувало це задоволення £ 75.00 за людину. Квитки треба було бронювати заздалегідь або купувати на сайті (www.royalcollection.org.uk), тому як кількість місць обмежена. У групі може бути не більше 30 осіб.

У групі може бути не більше 30 осіб

Королівська галерея і каси палацу.

Де знаходиться Букінгемський палац і як дістатися?

Чи не знайти Букінгемський палац просто неможливо. Він знаходиться в центрі Лондона навпроти вулиці Пелл Мелл і Грін Парк , Зовсім поруч з Сент-Джеймс парком.

На метро: станції Victoria, Green Park і Hyde Park Corner.

На автобусі: 11, 211, C1 і C10 (зупинка Buckingham Palace Road)

На автобусі: 11, 211, C1 і C10 (зупинка Buckingham Palace Road)

А можна доїхати на такому симпатичному кебі!

А ось щоб потрапити на екскурсію в Букінгемський палац, мандрівникові доведеться відправитися до посольському входу, який знаходиться на Букінгем-Пелас-роуд по шляху до Королівської Галереї.

А ось щоб потрапити на екскурсію в Букінгемський палац, мандрівникові доведеться відправитися до посольському входу, який знаходиться на Букінгем-Пелас-роуд по шляху до Королівської Галереї

І якщо будете в Лондоні проходитимуть повз палац, не забудьте подивитися - не майорить чи на вітрі королівський штандарт. Може бути ви перебуваєте зовсім поруч із самою Королевою!

Де знаходиться Букінгемський палац і як дістатися?

Новости