Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Букінгемський палац в Лондоні

Знаходиться палац навпроти вулиць Грін-парк і Пелл-Мелл в безпосередній близькості з пам'ятником королеві Вікторії.

Під час перебування монарха в палаці, над дахом завжди майорить королівський штандарт.

Історія палацу

Спочатку Букінгемський палац в Лондоні був відомий як Бакінгем-хаус і зводився для герцога Букінгемського 1703 року. Однак уже в 1762 він був викуплений королем Георгом III для майбутньої приватній резиденції монарха (Сент-Джеймський палац в якому розташовувалися апартаменти короля, перестав його задовольняти обробкою і величиною).

Протягом наступних 75 років архітектори Едвард Блор і Джон Неш (творці Алупкінського палацу), взявши за основу Бакінгем-хаус, звели ще кілька подібних будівель. Всі разом вони утворюють квадрат, в центрі якого знаходиться великий внутрішній двір.

У 1837 році під час вступу на престол королеви Вікторії палац був офіційно оголошений як головна резиденція британських монархів.

При правлінні Вікторії були внесені остаточні доповнення в інфраструктуру палацу, а саме: добудували ще один флігель і перенесли колишній парадний вхід Мармурової арки на нинішнє місце біля Ораторської куточка в Гайд-парку.

Перед головними воротами палацу стоїть пам'ятник на честь великої королеви Вікторії. Загальна вартість зведення, якого перевищила 700 тисяч фунтів стерлінгів, перш за все за рахунок використання таких надмірностей, як 500 блоків каррарського мармуру з прожилками.

До початку 1853 року було закінчено роботи з внутрішнього оздоблення найпросторішого і дорогого приміщення палацу - бального залу, загальна довжина якого становить 36 метрів, а ширина - 18 метрів.

Зал побудували, за наказом королеви Вікторії і вже в 1856 році він брав перших офіційних гостей на честь закінчення Кримської війни.

1841 в цьому палаці народився спадкоємець британського престолу син Вікторії Едуард VII і тут же він помер у 1910 році.

Незважаючи на розкішні апартаменти Букінгемського палацу в Лондоні, де зберігається більшість фамільних коштовностей імперії, не всі жили тут монархи були щасливі.

У своїх мемуарах герцог Віндзорський писав, що величезний палац «зі своїми нескінченними коридорами і великими залами здавався наповненим запахом цвілі, який постійно відчувався кожен раз, входячи в нього».


подивитись збільшену карту

Особливості та інтер'єр палацу

Спочатку інтер'єр палацу був георгіанський, з присутністю великої кількості штучного мармуру, виконаного в синьому і рожевому Ляпіс.

При правлінні Короля Едуарда VII георгіанський інтер'єр палацу був замінений на французький стиль Belle Epoque, який виконали в золотих і кремових тонах. Деяка частина невеликих прийомних покоїв була обставлена ​​в китайському стилі меблями з Карлтон-хауса і королівського павільйону в Брайтоні.

В даний час Букінгемський палац в Лондоні включає в себе всього 775 кімнат. З них 52 - це королівські і гостьові, 19 є державними кімнатами, 188 призначені для обслуговуючого персоналу, 92 офісу, а також 72 ванних кімнати. Палац займає територію загальною площею в 20 гектарів, з яких на 17 гектарах розташовується сад.

Палацові сади вважаються найбільшими по території приватними садами Лондона, спочатку вони були розбиті великим Ланселотом Брауном, проте пізніше розділені Джоном Нешем і Вільямом Ейлтоном. Створення великого штучного озера закінчили в 1828 році.

Слід звернути увагу, що в палаці знаходяться королівські зібрання з роботами Рубенса, Рембрандта та інших найбільших художників. Також в колекції є севрський фарфор, французька та англійська меблі.

Палац має пошту, басейн, а також власний кінотеатр. Протягом двох місяців (серпень і вересень) королева відсутня в Букінгемському палаці. У цей проміжок часу палацові покої відкриті для відвідувачів.

Палац як туристична пам'ятка Лондона

Палац охороняється Придворним дивізіоном, що складається з Королівського кінно-гвардійського полку і полку гвардійської піхоти. Щодня о 11:30 з квітня по серпень (в інші місяці - через день) проходить барвиста церемонія зміни варти. Це чи не найзнаменитіша і захоплююча дух церемонія в Лондоні, вона привертає увагу безлічі туристів.

Влітку палац відвідують приблизно 50,000 гостей, які беруть безпосередню участь в прийомах в королівському саду, де є водоспади і ставок. Картину природною природи доповнюють птахи фламінго, спокій яких не порушують навіть королівські вертольоти, що забезпечують повітряну безпеку Її Величності.

Букінгемський палац в Лондоні вважається однією з головних класичних пам'яток столиці Великобританії, яку обов'язково варто відвідати.

Години роботи палацу: відкритий для відвідувань з 1 серпня по 25 вересня;

Час роботи: з 9:45 до 18:30;

Зміна караулу: безкоштовно;

Метро: найближчі станції Victoria, Hyde Park Corner, Green Park і St. James's Park;

Місцезнаходження: Buckingham Palace Rd, London SW1A 1AA; Місцезнаходження: Buckingham Palace Rd, London SW1A 1AA;

Офіційний сайт: www.royal.gov.uk

Центральний вид палацу

Квітучі тюльпани на тлі палацу

Букінгемський палац взимку

Один із залів Букінгемського палацу

Одна з кімнат палацу

Урочистий марш роти караулу

Новости