Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Букінгемський палац

  1. Палац більше, ніж будинок королеви Англії
  2. Пам'ятки Англія: що приготував для туристів Букінгемський палац

Букінгемський палац протягом багатьох років є офіційною резиденцією королеви Англії. Однак відомий він на весь світ не тільки цим. У цьому місці розташовується центральний штаб монархії Королівства. Звичайно, пам'ятки Лондона різноманітні, однак саме Букінгемський палац є головним палацом країни, під склепіннями якого проводяться численні прийоми і заходи державного значення.

Палац більше, ніж будинок королеви Англії

Після сходження на престол королеви Вікторії не сумнівалася в тому, що саме цей палац повинен стати офіційною резиденцією. Чи не лякав її витають у всіх кімнатах запах цвілі, та й той факт, що доведеться чимало потрудитися, перш ніж це місце знову засяє, знову стане перлиною столиці. Пам'ятки Великобританія за всю свої історію зібрала чимало, ось тільки є такі місця, яким байдуже час і його руйнівна сила.

Довелося провести серйозні реставраційні роботи, після яких палац знову ожив. У далекому 1837 році Букінгемський палац був названий головною королівською резиденцією. Нехай після смерті чоловіка королева і перебралася до Віндзорського замку, головною резиденцією монархів Англії так і залишилося це місце.

Пам'ятки Англія: що приготував для туристів Букінгемський палац

Мандрівника призведе в справжнє захоплення обстановка і оздоблення внутрішніх покоїв палацу. Тут збереглися до наших днів меблі і безцінні твори мистецтва з часів Георга IV. Зелена вітальня приготувала для відвідувачів цікавий експонат севрський фарфор, який належав ще Наполеону. Картинна галерея має велику довжину, яку можна порівняти з двома тенісними кортами. Тут виставлені картини Рубенса і Рембрандта, Каналетто і інших великих художників.

Парадна їдальня представлена ​​в екстравагантному червоному кольорі, а Біла вітальня в золотих тонах. Дуже непросто в цій кімнаті відшукати потаємну королівську двері. І сьогодні для формальних фотосесій використовується знаменитий Золотий Тронний зал. Однак для масових розваг в палаці не настільки багато місця, тому і був збудований Бальний зал величезних розмірів. Сьогодні він також використовується для численних заходів.

У числі офіційних королівських комплексів варто відвідати Лондонський Тауер , Який до того ж є одним з найстаріших споруд у всій країні.

Букінгемський палац на карті Лондона

Новости