Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Під Києвом згорів улюблений ресторан Леоніда Кучми

Фото: kiev.afisha.ua

Під Києвом згорів улюблений ресторан Леоніда Кучми https://cdn.segodnya.ua/img/article/474/55_main.jpg https://cdn.segodnya.ua/img/article/474/55_tn.jpg 2007-03-15T11 : 30: 16 + 02: 00 Україна Тут любив обідати екс-президент України. За обідом з вишуканим вином він вирішував багато питань.

Минулої ночі загорівся елітний ресторан "Купецький двір". По тривозі були підняті кілька підрозділів столичних пожежних-рятувальників. Під виття серен машини вирушили на 24-й кілометр Столичного шосе (стара Обухівська дорога). Ще здалеку пожежні помітили вогняне зарево. Як виявилося, співробітники і охорона ресторану намагалися самотужки загасити полум'я, але через 40 хвилин вони зрозуміли, що це неможливо, і викликали вогнеборців.
В радіусі 10 кілометрів від ресторану немає жодної пожежної частини. А на найближчій в час пожежі був всього один автомобіль і чергували 6 осіб. Примчавшись на місце, вони зрозуміли, що такою командою не впоратися, і викликали підмогу з міста.
В цей час горіла покрівля, рятувальникам довелося по сходах забиратися наверх, зривати покриття і заливати його водою. Рятувальникам довелося виносити з двоповерхової будівлі все начиння, меблі і картини.
Як стало відомо "Сегодня", займання сталося в підсобному приміщенні. Подробиці з'ясовуються.
Цей ресторан славився вишуканим меню і був дуже популярний у сильних світу цього. Кажуть, що в цьому ресторані любив обідати екс-президент України Леонід Кучма. Це підтвердили і співробітники закладу. Втім, колишня прес-секретар президента Олена Громницька сказала, що Кучма навряд чи там обідав, але зізналася, що сама в цьому закладі ніколи не була.
ЖУРНАЛІСТІВ видворили за ВОРОТА. О 9.45 кореспонденти "Сегодня" спробували зайти на територію ресторану, але охорона закладу, оточивши їх кільцем, видворила за ворота. "Ми не потребуємо в рекламі і нічого вам не скажемо, - грубо відповів один з охоронців. - Таке розпорядження керівництва".
Наші кореспонденти вирушили за подробицями до очевидців нічного згарища. А про нього знала вся округа, так як біля ресторану немає гідрантів для гасіння вогню, і щоб впоратися з ПП в "Купецькому дворі", рятувальникам довелося тягнути пожежні рукави на кілька кілометрів - до найближчого джерела води.
БУЛИ В МАЄТОК, їсти філе косулі ... "Купецький двір" знаходиться в лісовій зоні. До садиби веде мощена дорога. Територія "оперезана" п'ятьма будиночками, названими маєтками купців Першої гільдії Демидова, Терещенків, Щукіна, Морозова, Третьякова. Кожен будиночок розрахований на вечерю 6-8 гостей. Сам ресторан складається з двох рівнів: в нижньому залі подають обіди, а в верхньому, де стоять м'які крісла та дивани, - сигари і дорогий алкоголь.
Страви російської кухні в ресторані готують за рецептами XIX століття. У залі є мангал, на кухні - каганець. Подають млинці і кулеб'яки. На гарнір пропонують лисички, смажені з часником під пряним соусом, капусту, обсмажену з травами. З гарячих страв роблять філе косулі з ягідним соусом, філе червоної камбали з пряним маслом або шнелькопс телячий з білими грибами.
У ресторані також пропонують салати з білими грибами за 38 гривень, і гарбузовим насінням за 36 гривень. Супи можна замовити гривень за 15, а овочеве рагу за 34. Картоплею гостей обіцяють нагодувати за 20 гривень, а баклажанами, фаршированими овочами, за 39.
Середній рахунок, впевнені організатори закладу, становить 150-200 гривень.
"ЦЕ ЖАХЛИВО, ЩО згорів ТАКЕ ЗАКЛАД" Заступник мера Києва Олександр Ржавський, пригадав, що заїжджав в "Купецький двір" минулої зими. У закладі у нього проходив діловий обід. "Це жахливо, що згоріло такий заклад. Думаю, проблема криється в тому, що немає нормального зв'язку між лісництвами, у яких має бути спеціальне пожежне обладнання та об'єктами, розташованими на трасі. Вогонь міг перекинутися на ліс. Запам'ятався мені інтер'єр закладу? Детально не пригадаю, але було комфортно. Мені дуже сподобалася тамтешня сьомга на друге ".

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Підписуйтесь на нашу розсилку

Запам'ятався мені інтер'єр закладу?

Новости