Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Замість Золотої вулички - Інститут шляхетних дівчат

Надамо слово представнику Адміністрації Празького Граду Франтішеку Кадлец:

«Згадки про Золотий вуличці відносяться до середини 16 століття, коли ніші кріпосної стіни, що оточує Празький Град з північного боку, офіційно були передані стрільцям, які мають право обладнати тут своє житло. Цим і зумовлено те, що в будиночках на Золотий вуличці - всього по одній кімнаті, площа якої визначалася величиною ніші ».

Празький Град   Що послужило приводом для нинішньої реконструкції Празький Град Що послужило приводом для нинішньої реконструкції?

«Головною причиною стала необхідність в комплексному оновленні інженерських мереж, каналізації, технічного стану Золотої вулички в цілому, включаючи розташовані тут будиночки. Удосконалення їх електрифікації, системи опалення, оновлення фасадів будинків і дахів. Це - досить складний процес, який затягнеться приблизно на один рік ».

Що в результаті зміниться в образі Золотої вулички?

Золота вуличка   «Реконструкція здійснитися з урахуванням нинішнього вигляду ареалу Золота вуличка «Реконструкція здійснитися з урахуванням нинішнього вигляду ареалу. Однак без деяких нововведень не обійтися. Так в дев'яти будиночках з'явиться експозиція, присвячена способу життя в Золотий вуличці, інформація про те, представники яких професій тут мешкали, хто з цікавих людей тут жив. Таким чином, тут виникне нова історично-пізнавальна частина Празького Граду ».

Реконструкція торкнеться і будинок номер 22, в якому колись творив Франц Кафка?

Будинок номер 22 (ліворуч)   «Цей будиночок пройде реконструкцією Будинок номер 22 (ліворуч) «Цей будиночок пройде реконструкцією. Звичайно ж, і надалі він буде присвячений письменнику, його творчості, як, власне, і тепер ».

Туристам буде надано якийсь інший об'єкт?

«Дійсно, на час проведення реконструкції ми шукали запасний варіант і знайшли його. Замість Золотої вулички відвідувачі зможуть зазирнути в розташований неподалік палац Розенберга. Це - дуже важливий історичний об'єкт, який ніколи не був відкритий широкому загалу. Відвідувачі зможуть дізнатися про реконструкцію цієї будівлі, яка проходила в кілька етапів, побачити Великий зал, «Дійсно, на час проведення реконструкції ми шукали запасний варіант і знайшли його Золота вуличка експозицію, що нагадує про те, що з 18 століття тут знаходився Інститут шляхетних дівчат, і навіть побувати в двох кімнатах, в яких жили виховувалися тут дочки збіднілих дворян ».

Дана область могла б становити великий інтерес для археологів.

«Золота вуличка є місцем, де археологічні роботи ніколи не проходили. Тому для нас ця область - подвійно цікава », - говорить Ян Фроляк з Інституту археології Академії Наук ЧР. У минулому році археологи проводили дослідження під Владиславському залі Королівського палацу Граду.

Що в результаті зміниться в образі Золотої вулички?
Реконструкція торкнеться і будинок номер 22, в якому колись творив Франц Кафка?
Туристам буде надано якийсь інший об'єкт?

Новости