Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Що варто знати до того, як зняти будинок в селі на літо

  1. Доступний і неповторний сільський будиночок
  2. Куди поїхати в Росії
  3. Занурення в сільський спосіб життя
  4. Відпочинок на риболовлі
  5. гірські села
  6. Від чого залежить вартість
  7. Як зняти будинок в селі
  8. Як знайти місце для відпочинку
  9. Складання договору
  10. оплата проживання

Відпочинок в селі останнім часом став чудовою альтернативою звичним курортам, морським узбережжям та екскурсіях по далеких країнах. Якщо є можливість, то і дорослі, і діти прагнуть виїхати до бабусь і дідусів, далеким і близьким родичам, які проживають в селах, селах і станицях.

Але можливість провести відпустку «на лоні природи» є у кожного, більш того, активно розвивається такий напрямок, як агротуризм. Щоб відпочинок пройшов відмінно, необхідно враховувати деякі моменти.

Доступний і неповторний сільський будиночок

Якщо хочеться відпочинку в селі, але з усіма благами цивілізації і обслуговуванням, то варто звернути увагу на стилізовані будинки відпочинку.

Подібні місця є і на території України, і в Росії. Вони являють собою гостьові будинки далеко від галасливих міст, де можна відчути себе на відпочинку у бабусі - ніяких особливих зусиль до забезпечення себе їжею і водою не потрібно, в номерах є зручності, вай-фай, працює їдальня, надаються послуги доставки гостей до будь-якої географічної точці.

Можна на час відпочинку оселитися в селі, яка вдає із себе великий туристичний комплекс. Нерідко саме в цих місцях власники влаштовують стилізовані вечірки та театралізовані свята - Івана Купала і Різдво, Свято врожаю і Масляна, старовинна весілля і заручини.

Безпосередньо на місці можна буде орендувати народні костюми і взяти участь в веселощі з усіма наслідками, що випливають: народні пісні, традиції і звичаї, змагання, спів частівок і приготування «похідних» страв.

Безпосередньо на місці можна буде орендувати народні костюми і взяти участь в веселощі з усіма наслідками, що випливають: народні пісні, традиції і звичаї, змагання, спів частівок і приготування «похідних» страв

Орендувати будиночок в такій селі можна заздалегідь, це виконується в режимі онлайн або по телефону. Потрібно буде відразу обумовити питання проживання з тваринами, дітьми та перелік послуг, що надаються.

Окремо стоїть питання про те, чи можна буде зайнятися риболовлею, збиранням грибів та ягід, відвідати близько розташованих пам'ятки. Взагалі, досвідчені сільські туристи рекомендують уважно вивчати те, що пропонують власники подібних будинків - нерідко є екскурсовод або провідник, який забезпечить розваги на всі дні відпочинку, тому нудьгувати в рамках будиночка або села точно не доведеться.

Вартість проживання в доступному і неповторному сільському будиночку в даному варіанті буде складати 2000 - 2500 рублів на добу з людини, але є і зовсім недорогі варіанти - за 1000 рублів на добу можна зняти весь будиночок і проживати там невеликою компанією або повної сім'єю.

Конкретна вартість залежить від місця розташування бази. Наприклад, в станицях Краснодарського краю добова вартість перебування коливається в межах 3000 рублів, а ось в Пермському краї подібні послуги можна отримати на порядок дешевше.

Що стосується України, то подібний відпочинок можна буде організувати і в Полтавській області, і на Закарпатті. Найчастіше про оренду доводиться домовлятися безпосередньо з власниками будиночка, безпосередньо можна торгуватися і вибрати оптимально відповідний варіант. Приємним бонусом стане можливість придбання екологічно чистих продуктів у сусідів.

Рекомендуємо прочитати статтю про поїздці до Криму . З неї ви дізнаєтеся про популярних курортах на острові, визначні пам'ятки і варіантах поїздки до Криму.

А тут докладніше про дешевий відпочинок на Алтаї.

Куди поїхати в Росії

Територія Росії дуже велика, в кожному регіоні є свої традиції і звичаї, уклад життя сіл сильно розрізняється. Але якщо розглядати варіанти з конкретним відпускними напрямом, то варто виділити кілька можливих.

Занурення в сільський спосіб життя

Навіть якщо родичі в сільській місцевості відсутні, можна влаштувати незабутній відпочинок в селі з повним зануренням в її побут. Сільський туризм стає все більш популярним: міські жителі прагнуть відпочити на природі і хоча б нетривалий час харчуватися екологічно чистими продуктами, а ось сільські прагнуть заробити грошей, так як великих фінансових можливостей вони не мають.

Результатом може стати домовленість між двома категоріями населення:

  • Приймаюча сторона надає гостям для проживання будинок - це може бути буквально «развалюшка» або сучасний котедж. Так як мова йде про занурення в сільський спосіб життя, то під час відпустки, швидше за все, доведеться користуватися зручностями на вулиці, нерідко і воду потрібно буде носити з колодязя. Всі ці нюанси обговорюються безпосередньо з власниками нерухомості.
  • Відпускники можуть просто заплатити за оренду будинку і далі справлятися своїми силами - ходити в магазин (а він не завжди є на території населеного пункту), готувати їжу, самостійно гуляти по лісах, рибалити і шукати грибні місця.
  • Є й інший варіант - гості активно допомагають приймаючій стороні по господарству: доглядають за садом, упорядковують грядки, гуляють з козами, годують курей і так далі. Натомість вони отримують мінімальну вартість житла, смачні натуральні продукти і досвідченого провідника по навколишньої місцевості в пошуках дарів природи.
  • Є і третій варіант - бажаючі провести відпустку в селі самостійно обробляють город і наявний сад при будинку, заводять птицю або дрібне господарство. Але цей момент обов'язково потрібно буде узгодити з власниками нерухомості, щоб згодом не було прикрощів з приводу термінового виселення, даремної праці на грядках і так далі.

Але цей момент обов'язково потрібно буде узгодити з власниками нерухомості, щоб згодом не було прикрощів з приводу термінового виселення, даремної праці на грядках і так далі

У багатьох селах Росії активно розвивається рибне господарство, тримають пасіки, коней, займаються кролівництвом. Завжди можна домовитися з власниками таких «підприємств» про екскурсію для відпочиваючих, можливо, вдасться надати якусь допомогу по господарству - це не тільки зробить занурення в сільське життя повнішим, а й сподобається дітям.

Вартість такого відпочинку дуже різна. Можна знайти будиночок в далекому селі за 2000 рублів на місяць, а сусіди продадуть свіжі продукти і підкажуть, що можна виростити на городі за такий короткий період відпусток.

Деякі сільські жителі ставлять подібний дохід «на потік» і запрошують людей для занурення в сільське життя за досить значні гроші - від 15000 рублів на місяць.

Але надають комфортні умови, зручності в будинку, вже посаджений город і навіть готове господарство з повним супроводом.

Дивіться на відео про сільський туризм:

Відпочинок на риболовлі

Чоловіки і деякі жінки віддають перевагу активному сільський відпочинок з обов'язковою риболовлею. В такому випадку доцільно шукати населений пункт з можливістю оренди житла, який розташований поруч з будь-яким водоймою. Вартість проживання буде залежати тільки від того, що конкретно з зручностей потрібно гостю - деякі задоволені ліжком і стільцем з водою в колодязі, деяким необхідні телевізор, інтернет і гарячий душ з туалетом в будинку.

Якщо має бути підшукувати подібне житло, то потрібно відразу обговорити з потенційними господарями варіант зберігання видобутку - рибу потрібно буде або морозити, або відразу солити і коптити.

Якщо має бути підшукувати подібне житло, то потрібно відразу обговорити з потенційними господарями варіант зберігання видобутку - рибу потрібно буде або морозити, або відразу солити і коптити

Набагато комфортніше буде відпочинок на організованій риболовлі - спеціалізовані бази на озерах, річках надають гостям повний набір послуг. Тут і будиночки зі зручностями, і обладнані місця для рибалок, і лазня, і місця для зберігання видобутого улову. Відсутність професійних снастей не повинно бентежити - можна орендувати абсолютно все (від вудки до черв'яків) за цілком прийнятну вартість.

Провести відпустку на подібних базах можна в будь-який час року. Наприклад, взимку, навіть якщо на водоймі варто лід, власники самостійно роблять лунки - зимова риболовля теж вельми цікавий захід. Єдиний нюанс: і проживання, і ловля платні, але натомість можна отримати не тільки комфорт, але і гарантований улов.

гірські села

Відпочинок в гірських селах Росії - дуже молодий напрям, але воно набирає свою популярність. Особливо радує любителів подібних «пригод» той факт, що є можливість відвідати не тільки Урал і Камчатку, але і Краснодарський край, Адигеї.

Гірські села мають унікальну особливість - відпустка в них можна проводити в будь-який час року: влітку вдасться побродити по лісах, оздоровити організм завдяки повітрю, наповненому фінтоцідамі, а взимку можна здійснювати лижні прогулянки.

Гірські села мають унікальну особливість - відпустка в них можна проводити в будь-який час року: влітку вдасться побродити по лісах, оздоровити організм завдяки повітрю, наповненому фінтоцідамі, а взимку можна здійснювати лижні прогулянки

Що можуть запропонувати гірські села півдня Росії:

  • проживання в будинку з повними або частковими зручностями;
  • вживання в їжу чистих екологічних продуктів;
  • самостійну риболовлю на гірських річках;
  • походи до знаменитих вершин, відвідування печер і заповідника;
  • прогулянки на конях і джипінг.

Якщо ж є бажання просто провести час в селі з зануренням в її побут, то для цього краще вибрати приватний будиночок і безпосередньо спілкуватися з його господарями. Можна буде домовитися про допомогу по господарству в обмін на проживання та харчування - така практика існує і навіть користується певним успіхом.

Вартість проживання в гірських базах відпочинку «а-ля село» починається від 1000 рублів на добу з людини, а всі додаткові послуги оплачуються окремо. Якщо ж вдасться знайти приватника, то відпустка може вийти і зовсім невитратний - невелика допомога в городі і з господарством, або символічна плата в 150 - 200 рублів на добу.

Від чого залежить вартість

Незалежно від того, який саме напрямок сільського відпочинку було вибрано, вартість його буде залежати від безлічі факторів:

  • віддаленість населеного пункту від обласних / республіканських і районних містечок;
  • наявність інфраструктури в селі (пошта, банк, медичні установи);
  • якість житла - котедж з усіма зручностями, басейном і лазнею або будиночок без газу і з душем у дворі;
  • додаткові послуги - харчування, оренда риболовецьких снастей, баня / сауна, прогулянки на конях і так далі.

Ті, хто вже мав досвід сільського відпочинку, стверджують, що вартість буде залежати тільки від побажань гостей і вміння домовлятися з власниками будинків. Йдеться про приватне розміщення, а не про спеціалізовані базах відпочинку - можна знайти варіанти абсолютно безкоштовного проживання, але за будь-яку допомогу.

Дивіться на відео про проживання в сільському будинку з російськими традиціями:

Як зняти будинок в селі

Існує ряд рекомендацій від фахівців, які допоможуть грамотно провести операцію з оренди будинку в селі.

Як знайти місце для відпочинку

Це як раз найпростіше у всьому організаційному заході! Спочатку потрібно повідомити про свою мету знайомим, сусідам і родичам - цілком можливо, що «сарафанне радіо» допоможе знайти сільський будиночок, що підходить під вимоги.

Якщо подібний клич не дав результати, то варто звернути увагу на приватні оголошення в інтернеті і газетах. Але тут може бути підступ - нерідко їх публікують посередники, які ніколи не були на пропонованих об'єктах. Оптимальним варіантом стане «розвідка боєм» - з'їздити в село і ознайомитися з варіантами на місці, але це не завжди можливо через віддаленість населеного пункту або зайнятості.

Непоганий вибір по оренді сільського будинку можуть запропонувати ріелтори. Вартість їх роботи становить 30 - 100% від місячної вартості оренди: якщо житло шукається в рамках середньої ціни, то цей внесок оплачує майбутній гість, дорожчі варіанти - власник будинку.

Можна знайти і приватних ріелторів, які публікують свої пропозиції на невеликих форумах, в місцевих друкованих виданнях. Вони, звичайно, беруть плату за свою роботу, але вона невелика в будь-якому випадку.

Вони, звичайно, беруть плату за свою роботу, але вона невелика в будь-якому випадку

Складання договору

Якщо оренда будиночка відбувається в приватному порядку, то ніхто ніякі договору становити не буде, оскільки на словах набагато простіше скласти домовленість, уточнивши деякі деталі. Але якщо відпустку організовує ріелтор, то офіційне оформлення обов'язково. У договорі вказується:

  • адреса домоволодіння;
  • перерахування наявних меблів і побутових приладів;
  • право користування присадибною ділянкою, господарськими будівлями;
  • дозвіл на ведення натурального господарства - чи можна заводити птицю, садити овочі, збирати урожай в наявному саду.

У типовому договорі вказуються всі «дрібниці», які обговорюються ні з ріелтором, а з господарем будинку.

оплата проживання

Вона може бути частковою або повною. Перший варіант кращий, тому що має на увазі проведення оплати помісячно. Але і в цьому випадку потрібно буде відразу ж після складання договору зробити виплату за 2 місяці - половина із суми є заставною і використовується або для оплати останнього місяця проживання, або повертається орендарям по закінченню терміну відпочинку.

Окремо потрібно обговорити оплату комунальних послуг. Якщо це питання вирішують самі власники житла, то можна не турбуватися. В іншому випадку потрібно врахувати, що можуть бути встановлені автоматичні світильники у дворі (х��ба вони потрібні вночі?), Опалення і підсвічування в теплиці, якою користуються господарі (невже вирішено зайнятися благодійністю?) І так далі.

) І так далі

Знайти будинок в селі для відпочинку дуже просто - достатньо поставити собі за мету і слідувати порадам професіоналів. Навколо кожного населеного пункту є сотні малих населених пунктів, де можна буде комфортно відпочити з повним зануренням в сільське життя.

Завжди є і варіант виїхати подалі від звичного місця проживання - в гори або на озера, так і за вартістю розкид просто величезний, навіть з мінімальними сімейними доходами можна організувати собі відпочинок «в селі у бабусі».

Завжди є і варіант виїхати подалі від звичного місця проживання - в гори або на озера, так і за вартістю розкид просто величезний, навіть з мінімальними сімейними доходами можна організувати собі відпочинок «в селі у бабусі»

Рекомендуємо прочитати статтю про відпочинку в Краснодарському краї . З неї ви дізнаєтеся про численні недорогих курортах, способах доїхати до місця відпочинку, приблизні ціни на дорогу та проживання.

А тут докладніше про економних подорожах по Росії.

Сільський туризм, агротуризм, сільський відпочинок - ці напрямки стають все більш популярними. Таке проведення часу буде дуже корисним і для дорослих, і для дітей. А хіба не заради позитивних емоцій і здоров'я люди взагалі йдуть у відпустку?

?ба вони потрібні вночі?
Невже вирішено зайнятися благодійністю?
А хіба не заради позитивних емоцій і здоров'я люди взагалі йдуть у відпустку?

Новости