Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Природа англійською мовою <Топіки

  1. Природа слова nature
  2. Landscape. Описуємо пейзаж англійською мовою
  3. Rivers and seas. Річки і моря
  4. Що ще можна розповісти про природу англійською мовою
  5. Weather. Погода

Щоб не пропустити нові корисні матеріали, підпишіться на оновлення сайту

Природа (nature) - це світ, який нас оточує. До природі відноситься все, що не було створено рукою людини: флора і фауна (flora and fauna), річки і моря (rivers and seas), скелі і гори (rocks and mountains). Природа живе за своїми законами (laws / forces of nature), які нам, людям, непідвладні. У цій статті ми зібрали слова і вирази для опису природи на англійській мові.

Природа слова nature

Слово nature позначає не тільки живий світ навколо нас. Як і у російського слова «природа», у англійського nature є кілька значень.

  • Природа в значенні якостей характеру, притаманних людині.

    It is not in his nature to tell a lie. - Йому не властиво брехати.

  • Природа як якість або особливість якогось предмета.

    The nature of this rock is not clear yet. - Природа походження цього каменю поки не ясна.

Також зі словом nature є кілька стійких виразів.

  1. In the nature of things - в природі речей, неминуче, природно. Цю ідіому ми використовуємо, коли хочемо сказати, що речі відбуваються своєю чергою, без чийогось втручання.

    Every couple has problems. It's in the nature of things. - У кожної пари бувають проблеми. Це природно.

  2. To be second nature to someone - бути звичною справою для кого-то. Цей вислів можна застосувати до людей. Так ми говоримо, коли хочемо підкреслити здібності людини в якійсь справі.

    Medicine is second nature to Bill. He is the best in the city. - Медицина - це друга натура Білла. Він кращий в місті.

  3. Back to nature - назад до природи. Так кажуть про людей, які «почули поклик предків». Вони відмовляються від новомодних гаджетів і інших благ цивілізації і повертаються до простого способу життя, яким жили люди в минулому.

    I went back to nature when I lived with my grandmother in a small village. - Я повернувся назад до природи, коли жив з бабусею в маленькому селі.

Давайте повернемося до оригінального значенням слова nature і поговоримо про красу природи навколо нас.

Landscape. Описуємо пейзаж англійською мовою

Найчастіше ми розповідаємо про природу рідного краю. Почати можна з короткого опису місцевості (region), в якій ви живете. Чим багатий ваш край: високими горами (high mountains), густими лісами (thick forests) або безкрайніми полями (boundless fields)? А може, чимось іншим? У таблиці ви знайдете корисні слова для опису пейзажу англійською.

Слово Переклад Mountain Гора Peak Вершина (гори) Mountain range Гірський хребет Rock Скала, камінь Hill Пагорб Canyon Каньйон Cave Печера Forest Ліс Valley Долина Field Поле Steppe Степ Meadow Луг Plain Рівнина

Ще не забудьте вжити кілька прикметників, щоб додати родзинку в свою розповідь.

  • Picturesque - мальовничий.
  • Breathtaking - захоплюючий дух.
  • Striking / stunning - чудовий.
  • Thick / dense - густий (про ліс).
  • Thin - рідкісний (про ліс).
  • Boundless - безмежний.
  • Steep - стрімкий, крутий.
  • Rising - підноситься.
  • Covered with flowers - покритий квітами.

Мабуть, найскладніше в оповіданнях про природу - це початок. Коли нас оточують краси, створені природою, ми можемо розгубитися і не знати, з чого почати. Ось кілька корисних порад, щоб цього уникнути:

  1. Виберіть 2-3 об'єкти, які добре видно і про які ви точно зможете щось сказати.
  2. Почніть свою розповідь з самого великого і яскравого об'єкта.
  3. Далі розкажіть про особливості: колір, форма, розмір об'єкта, емоції, які він у вас викликає.

Тепер ми розглянемо на прикладі, як красиво описати місцевість на англійській мові. Перед нами гори, ліс і луг. Ми почнемо з опису гір, потім перейдемо до опису лісу і наостанок залишимо луг.

There is a picturesque landscape in front of us . We see high mountains of grey colour. It might be summer as the peaks are not covered with snow and the trees are green .

In the middle we see a thick forest. It is everywhere. The cliffs and the part of the meadow are covered with trees. They are of different shades of green: dark green, bright green. The meadow is not covered with flowers but it is covered with bright yellow and green grass where you can lie and have a rest enjoying the sunlight.

Rivers and seas. Річки і моря

Близько 70% земної кулі покрито водою. У будь-якій місцевості є річки (rivers), моря (seas), озера (lakes), океани (oceans), тому дуже важливо вміти про них розповісти. У таблиці ми представили безліч корисних слів, які допоможуть вам описати різні види водойм (water basins).

Слово Переклад River Річка Lake Озеро Stream Струмок Waterfall Водоспад Sea Море Ocean Океан Swamp Болото Wetlands Болотиста місцевість High tide Прилив Low tide Відплив Current Перебіг Flood Потоп Coast Берег (моря) Bank Берег (річки)

Річка тече (flow), може вийти з берегів (burst the bank), впасти в море (flow to the sea), а може висохнути (dry up). А ось такі прикметники ви можете використовувати при описі річок:

  • Wide - широка.
  • Narrow - вузька.
  • Deep - глибока.
  • Shallow - мілководна.
  • Still - спокійна.
  • Rippling - з брижами.
  • Rapid - швидка.
  • Rough - бурхлива.

На картинці зображено лісова річка. В першу чергу ми будемо описувати її. Потім ми можемо розповісти про те, що знаходиться навколо неї.

It is a narrow rapid river that flows in the forest . It seems to be shallow, but it is rough as the current is strong . If you want to cross this river, you should be careful. The water is dark. There are green trees on both sides of the river . We can sit on a bank of the river and listen to the sound of water .

Що ще можна розповісти про природу англійською мовою

Animals. тварини

Природа включає в себе не тільки пейзажі. Дуже багато можна розповісти про живу природу (wildlife): які тварини (animals) і птиці (birds) мешкають в даній місцевості, які рослини (plants), квіти (flowers), ягоди (berries) і гриби (mushrooms) ростуть. Розкажіть про лікувальні травах (herbs) і бур'янах (weeds).

Weather. Погода

Розповідаючи про природу рідного краю, ви можете згадати клімат регіону (climate of the region), а саме погоду (weather). Ось основні слова, які вам в цьому допоможуть:

  • Warm - тепла.
  • Hot - спекотна.
  • Cold - холодна.
  • Boiling - спекотна, дуже спекотна.
  • Freezing - льодова, дуже холодна.
  • Nasty - погана.
  • Windy - вітряна.
  • Humid - волога.

Природа грає буйними фарбами і створює химерні форми, тому необхідно знати багато слів і виразів для того, щоб правильно її описати. Запам'ятати слова, що описують природу, вам допоможуть наш список слів і тест.

↓ Завантажити список слів по темі «Опис природи англійською» (* .Pdf, 209 КБ)

тест

Природа англійською мовою

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

А може, чимось іншим?

Новости