Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Всі фішки відпочинку в Євпаторії - Новини Криму - Корисні поради, ціни на житло і дозвілля | СЬОГОДНІ

  1. Всі фішки відпочинку в Євпаторії 12 липня 2013, 10:23 Переглядів: Піщані пляжі. На комунальних...
  2. Орфографічна помилка в тексті:
  3. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
  4. АВТОРИ:
  5. Орфографічна помилка в тексті:
  6. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
  7. АВТОРИ:
  8. Орфографічна помилка в тексті:
  9. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
  10. АВТОРИ:
  11. Орфографічна помилка в тексті:
  12. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
  13. АВТОРИ:
  14. Орфографічна помилка в тексті:
  15. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Всі фішки відпочинку в Євпаторії

12 липня 2013, 10:23 Переглядів:

12 липня 2013, 10:23 Переглядів:

Піщані пляжі. На комунальних пляжах Євпаторії загоряють безкоштовно, але місце під сонцем доводиться займати на світанку. Фото: С. Сич.

сьогодні Євпаторія , Зберігаючи з радянських часів славу всесоюзної дитячої оздоровниці (працюють 27 санаторіїв), висувається на лідерські позиції в Криму і по організації курортного відпочинку для дорослих: разом з комфортабельними пансіонатами розвивається і інфраструктура масового дозвілля і клубних розваг.

ТРАНСПОРТНА РОЗВ'ЯЗКА. Із Сімферополя до Євпаторії простіше і дешевше добиратися автобусом або електричкою. У першому випадку від автостанції "Курортна" на ж / д вокзалі дорога займе півтори години і буде коштувати 20-25 грн. Автобуси ходять з 5:00 до 22:00 кожні 15-20 хвилин. Шлях на електричці займає 2-2,5 години, Вартість проїзду - 12 грн. Перша електричка на Євпаторію в 5:09, остання - о 20:50, з Євпаторії - о 5:00 і о 20:35. Довідкові автовокзалу: (06569) 6-16-90, ж / д вокзалу - (06569) 5-14-11.

"Візитівкою" міського громадського транспорту Євпаторії є єдина в Криму трамвайна лінія. Дістатися на трамваї можна практично в усі райони міста, правда, іноді доведеться робити пересадки. Вартість проїзду - 1,5 грн. Але варто враховувати, що в літній час вони зазвичай курсують по місту забитими повністю.

Але варто враховувати, що в літній час вони зазвичай курсують по місту забитими повністю

Трамвай. Найпопулярніший літній вид транспорту у туристів. Фото: С. Сич

Конкурують з трамваями маршрутки - їдуть швидше, але коштують дорожче: проїзд - 2,75 грн. На маршрутках можна дістатися як до міських пляжів, так і до тих, що знаходяться за межами міста (наприклад, на маршрутці №6 - до Нового пляжу). Т

ем ж, хто вважає за краще пересуватися швидко і з комфортом, варто скористатися послугами таксі. Поїздка на викликаному по телефону авто коштує від 12-15 гривень. Якщо ловити приватника прямо на вулиці, ця сума подвоюється.

Крім того, з міського автовокзалу регулярно відправляються приміські автобуси в Новоозерне, Мирний і Поповку. Сюди в першу чергу їдуть за чистим морем і менш забитими, ніж евпаторийские, пляжами. Крім того, Поповка популярна серед молоді як місце, де проводиться широко відомий фестиваль "Казантип". Вартість проїзду - 8-10 грн.

"Їстівні" ЦІНИ . В Євпаторії можна перекусити як в кафе на березі моря (дорожче), так і в численних їдалень (дешевше). Одна з найстаріших міських їдальнях, кафе "Молочне", знаходиться на вул. Революції. В середньому пообідати тут можна за 25 гривень - цієї суми вистачить на перше, друге і компот.

Любителям же національної кухні варто звернути увагу на караїмський кафе "Караман" (вул. Караїмська, 68). Аналог тутешніх чебуреків, "чир-чир" з м'ясною або овочевий начинкою, користується особливим попитом. Ціна за один "чир-чир" - 9 грн. Ще одне яскраве заклад - кафе-музей єврейської кухні "Йоськін кіт", розташований прямо у дворі Ремісничої синагоги (вул. Просмушкіних, 34/27). У меню такі страви, як "Первородний гріх", салат "Соломон" і курячі крильця "від Мони". Крім того, тут можна купити різні сувеніри на відповідну тематику.

Свинячий шашлик в більшості закладів міста коштує від 25 грн. за 100 г. Ну, а для тих, хто вважає за краще готувати самостійно, в Євпаторії працюють кілька ринків. Ціни на продукти наступні: картопля від 6,50 грн за кг; цибуля - від 8; перець 6-7 грн; помідори від 6 грн; огірки від 5; яловичина - 50-60; домашня курка - від 35 грн за кг; свинина - від 45; черешня - 25; абрикос 18-20 грн; яблука 10-11; персик 15-20; диня від 5 грн; вишня - 20; кукурудза від 2 грн за качан; сир від 20 грн; молоко домашнє від 6 грн за літр.

РОЗШИРЮЄМО КРУГОЗОР. Головний екскурсійний маршрут Євпаторії називається "Малим Єрусалимом". Він проходить по історичній частині міста, де по сусідству розташовані православна церква, караїмська кенаса, мечеть, синагога і Текіє дервішів. Здійснити подорож можна як самостійно, так і з екскурсоводом, ціна на послуги якого починається від 40 грн.

Цінителі екзотики можуть здійснити екскурсію по місту на "Трамваї бажань". За час поїздки по 12-кілометровому маршруту пасажирам розкажуть про історію Євпаторії і пропливають за вікном пам'ятки. Починаються екскурсії о 12:15 (далі через кожен 1 год 25 хв.) На перехресті вул. Фрунзе і Кірова. Останній "Трамвай бажань" відходить о 19:20. Вартість поїздки - 50 грн. Крім того, можна відправитися в подорож по місту на двоповерховому автобусі-кабріолеті. Поїздка займає півтори години і коштує 100 грн, при цьому відвідування визначних пам'яток в таку екскурсію не входить.

СІМЕЙНІ РОЗВАГИ. Одне з популярних місць для походу всією сім'єю - дельфінарій, розташований в парку Фрунзе (вул. Київська 19/20). Квиток на шоу з дельфінами і морськими котиками коштує 100, дитячий - 60 грн. Виступи проходять щодня о 11:00, 16:00 і 19.00.

Одне з найпопулярніших місць для вечірніх сімейних прогулянок - Курзал або Парк ім. Фрунзе. Влітку тут працює кілька атракціонів, які розраховані як на зовсім маленьких дітей, так і на хлопців. Покататися на каруселі або машинці коштує від 20 грн. Супутні дитячі радості, такі як "солодка вата" і молочні коктейлі, продаються тут по 10 грн.

Не менш популярні серед дорослих і дітей "Літні вечори на Караїмської", які щоп'ятниці проходять на вулицях "Малого Єрусалиму". Художники, ковалі, гончарі та склодуви продають свої сувеніри та проводять для бажаючих майстер-класи.

Цінителі морської романтики можуть здійснити прогулянку на катері. Годинна поїздка обійдеться в 80 грн, а нічна двогодинна дискотека на палубі - в 120. Безнадійним романтикам також пропонують зустріти захід на борту приватної яхти, правда, за одну годину доведеться викласти 100 грн.

ФІШКИ-2013: МУЗЕЇ ТА ПАРК МІНІАТЮР

У цьому сезоні Євпаторія підготувала для туристів кілька нових об'єктів. Відкрито три нових музею - Будинок клоуна, Музей піратів Чорного моря і Музей кримської війни.

У Будинку клоуна (вул. Бартенєва, 3) можна не тільки подивитися на колекцію статуеток клоунів, а й сфотографуватися поруч з найбільшим в країні костюмом клоуна висотою в 8 м. Вартість - 20 грн. У музеї, присвяченому піратам (вул. Революції, 56) представлені морські археологічні знахідки, зброя, посуд, старовинні монети, прикраси, фрагменти затонулих кораблів і особисті речі моряків. Вартість: 40 грн - дорослі, 20 грн - діти. У Музеї кримської війни (вул. Революції, 61) представлена ​​колекція холодної і вогнепальної зброї, транслюються кадри з чорно-білого німого кіно 1911 року "Оборона Севастополя". Вхідний квиток: 20 грн.

Також в цьому сезоні відкрився парк Крим в мініатюрі (вул. Фрунзе, 26), де серед 36 експонатів відвідувачі можуть в подробицях розглянути зменшені копії всіх кримських палаців, а також світові скульптурні шедеври - Статую Свободи і монумент Батьківщина-Мати. Вартість вхідного квитка: для дорослих - 60 грн, дітям - 30 грн.

ЖИТЛО: ДАХ У ПЕРЕДМІСТІ ДЕШЕВШЕ

Заощадити на житло під час літнього відпочинку можна декількома способами. Наприклад, пошукати на околицях - принцип "чим ближче до моря, тим дорожче", актуальний і для Євпаторії. Також не варто забувати, що численні зазивали, які пропонують зняти будинок або кімнату прямо на вокзалі, в більшості випадків посередники. За свої послуги вони беруть не менше 10% від загальної суми оренди (яка таким чином стає вище), тому якщо хочете заощадити, ходите по приватному сектору і безпосередньо домовляйтеся з господарями.

За свої послуги вони беруть не менше 10% від загальної суми оренди (яка таким чином стає вище), тому якщо хочете заощадити, ходите по приватному сектору і безпосередньо домовляйтеся з господарями

Якщо в пріоритетах - тільки відпочинок біля моря, можна зняти житло в довколишніх селищах Мирному, Поповці, Новоозерному. Тут на диких пляжах людей менше, ніж в місті. Правда, варто враховувати, що на час проведення фестивалю "Казантип" ціни в Поповці непомірно злітають.

На початку вересня, коли море ще тепле, вартість житла в приватному секторі значно знижується. Підшукати житло в базі даних Євпаторії і приморських селищ допоможуть в інформаційно-довідковій службі Євпаторії (вул. Демишева, 134), тел .: (06569) 2-79-79.

НА БЕЗКОШТОВНИХ ПЛЯЖАХ АНШЛАГ, А ДО ДИКИХ - ПІВГОДИНИ НА АВТОБУСІ

В Євпаторії з 8:00 до 18:00 відкриті вісім безкоштовних комунальних пляжів. Займати своє місце під сонцем краще з раннього ранку, тому що в розпал сезону там буквально яблуку ніде впасти. На платних і відомчих пляжах повітря більше, але і там бувають аншлаги так як плата за вхід невисока - від 5 до 20 грн. Допплату за тенти - 10 грн і лежаки - 20 грн.

Набережна. Вдень тут загоряють, а ввечері здійснюють прогулянки. Фото: С. Сич

Окремою популярністю користується набережна Терешкової. Незважаючи на слизькі кам'яні сходи і погане дно, тут завжди багато людей. По-перше, набережна ближче, ніж багато пляжів. По-друге - не треба нікому нічого платити.

Також в передмісті Євпаторії працює "Пляж №1" (вул. Сімферопольська, 1), де можна не тільки безкоштовно позасмагати, а й потанцювати на нічній дискотеці (50 грн). Головна особливість міських пляжів - всі вони піщані і прекрасно підходять для відпочинку з дітьми через протяжної лінії мілководдя.

За містом - дикі пляжі: в Мирному, Штормовому, Молочному і Новоозерному. Від міського автовокзалу на автобусі - від 20 до 35 хв в дорозі. Розваги на пляжах: прокат катамаранів - від 30 грн за півгодини, катання на "банані" - 50 грн, поїздка на водному мотоциклі - від 50 до 100 грн за 5 хвилин.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Все фішки відпочинку в Євпаторії". інші Новини Криму дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОРИ:

Керменчіклі Арсен, Степан Сич

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Всі фішки відпочинку в Євпаторії

12 липня 2013, 10:23 Переглядів:

12 липня 2013, 10:23 Переглядів:

Піщані пляжі. На комунальних пляжах Євпаторії загоряють безкоштовно, але місце під сонцем доводиться займати на світанку. Фото: С. Сич.

сьогодні Євпаторія , Зберігаючи з радянських часів славу всесоюзної дитячої оздоровниці (працюють 27 санаторіїв), висувається на лідерські позиції в Криму і по організації курортного відпочинку для дорослих: разом з комфортабельними пансіонатами розвивається і інфраструктура масового дозвілля і клубних розваг.

ТРАНСПОРТНА РОЗВ'ЯЗКА. Із Сімферополя до Євпаторії простіше і дешевше добиратися автобусом або електричкою. У першому випадку від автостанції "Курортна" на ж / д вокзалі дорога займе півтори години і буде коштувати 20-25 грн. Автобуси ходять з 5:00 до 22:00 кожні 15-20 хвилин. Шлях на електричці займає 2-2,5 години, Вартість проїзду - 12 грн. Перша електричка на Євпаторію в 5:09, остання - о 20:50, з Євпаторії - о 5:00 і о 20:35. Довідкові автовокзалу: (06569) 6-16-90, ж / д вокзалу - (06569) 5-14-11.

"Візитівкою" міського громадського транспорту Євпаторії є єдина в Криму трамвайна лінія. Дістатися на трамваї можна практично в усі райони міста, правда, іноді доведеться робити пересадки. Вартість проїзду - 1,5 грн. Але варто враховувати, що в літній час вони зазвичай курсують по місту забитими повністю.

Але варто враховувати, що в літній час вони зазвичай курсують по місту забитими повністю

Трамвай. Найпопулярніший літній вид транспорту у туристів. Фото: С. Сич

Конкурують з трамваями маршрутки - їдуть швидше, але коштують дорожче: проїзд - 2,75 грн. На маршрутках можна дістатися як до міських пляжів, так і до тих, що знаходяться за межами міста (наприклад, на маршрутці №6 - до Нового пляжу). Т

ем ж, хто вважає за краще пересуватися швидко і з комфортом, варто скористатися послугами таксі. Поїздка на викликаному по телефону авто коштує від 12-15 гривень. Якщо ловити приватника прямо на вулиці, ця сума подвоюється.

Крім того, з міського автовокзалу регулярно відправляються приміські автобуси в Новоозерне, Мирний і Поповку. Сюди в першу чергу їдуть за чистим морем і менш забитими, ніж евпаторийские, пляжами. Крім того, Поповка популярна серед молоді як місце, де проводиться широко відомий фестиваль "Казантип". Вартість проїзду - 8-10 грн.

"Їстівні" ЦІНИ . В Євпаторії можна перекусити як в кафе на березі моря (дорожче), так і в численних їдалень (дешевше). Одна з найстаріших міських їдальнях, кафе "Молочне", знаходиться на вул. Революції. В середньому пообідати тут можна за 25 гривень - цієї суми вистачить на перше, друге і компот.

Любителям же національної кухні варто звернути увагу на караїмський кафе "Караман" (вул. Караїмська, 68). Аналог тутешніх чебуреків, "чир-чир" з м'ясною або овочевий начинкою, користується особливим попитом. Ціна за один "чир-чир" - 9 грн. Ще одне яскраве заклад - кафе-музей єврейської кухні "Йоськін кіт", розташований прямо у дворі Ремісничої синагоги (вул. Просмушкіних, 34/27). У меню такі страви, як "Первородний гріх", салат "Соломон" і курячі крильця "від Мони". Крім того, тут можна купити різні сувеніри на відповідну тематику.

Свинячий шашлик в більшості закладів міста коштує від 25 грн. за 100 г. Ну, а для тих, хто вважає за краще готувати самостійно, в Євпаторії працюють кілька ринків. Ціни на продукти наступні: картопля від 6,50 грн за кг; цибуля - від 8; перець 6-7 грн; помідори від 6 грн; огірки від 5; яловичина - 50-60; домашня курка - від 35 грн за кг; свинина - від 45; черешня - 25; абрикос 18-20 грн; яблука 10-11; персик 15-20; диня від 5 грн; вишня - 20; кукурудза від 2 грн за качан; сир від 20 грн; молоко домашнє від 6 грн за літр.

РОЗШИРЮЄМО КРУГОЗОР. Головний екскурсійний маршрут Євпаторії називається "Малим Єрусалимом". Він проходить по історичній частині міста, де по сусідству розташовані православна церква, караїмська кенаса, мечеть, синагога і Текіє дервішів. Здійснити подорож можна як самостійно, так і з екскурсоводом, ціна на послуги якого починається від 40 грн.

Цінителі екзотики можуть здійснити екскурсію по місту на "Трамваї бажань". За час поїздки по 12-кілометровому маршруту пасажирам розкажуть про історію Євпаторії і пропливають за вікном пам'ятки. Починаються екскурсії о 12:15 (далі через кожен 1 год 25 хв.) На перехресті вул. Фрунзе і Кірова. Останній "Трамвай бажань" відходить о 19:20. Вартість поїздки - 50 грн. Крім того, можна відправитися в подорож по місту на двоповерховому автобусі-кабріолеті. Поїздка займає півтори години і коштує 100 грн, при цьому відвідування визначних пам'яток в таку екскурсію не входить.

СІМЕЙНІ РОЗВАГИ. Одне з популярних місць для походу всією сім'єю - дельфінарій, розташований в парку Фрунзе (вул. Київська 19/20). Квиток на шоу з дельфінами і морськими котиками коштує 100, дитячий - 60 грн. Виступи проходять щодня о 11:00, 16:00 і 19.00.

Одне з найпопулярніших місць для вечірніх сімейних прогулянок - Курзал або Парк ім. Фрунзе. Влітку тут працює кілька атракціонів, які розраховані як на зовсім маленьких дітей, так і на хлопців. Покататися на каруселі або машинці коштує від 20 грн. Супутні дитячі радості, такі як "солодка вата" і молочні коктейлі, продаються тут по 10 грн.

Не менш популярні серед дорослих і дітей "Літні вечори на Караїмської", які щоп'ятниці проходять на вулицях "Малого Єрусалиму". Художники, ковалі, гончарі та склодуви продають свої сувеніри та проводять для бажаючих майстер-класи.

Цінителі морської романтики можуть здійснити прогулянку на катері. Годинна поїздка обійдеться в 80 грн, а нічна двогодинна дискотека на палубі - в 120. Безнадійним романтикам також пропонують зустріти захід на борту приватної яхти, правда, за одну годину доведеться викласти 100 грн.

ФІШКИ-2013: МУЗЕЇ ТА ПАРК МІНІАТЮР

У цьому сезоні Євпаторія підготувала для туристів кілька нових об'єктів. Відкрито три нових музею - Будинок клоуна, Музей піратів Чорного моря і Музей кримської війни.

У Будинку клоуна (вул. Бартенєва, 3) можна не тільки подивитися на колекцію статуеток клоунів, а й сфотографуватися поруч з найбільшим в країні костюмом клоуна висотою в 8 м. Вартість - 20 грн. У музеї, присвяченому піратам (вул. Революції, 56) представлені морські археологічні знахідки, зброя, посуд, старовинні монети, прикраси, фрагменти затонулих кораблів і особисті речі моряків. Вартість: 40 грн - дорослі, 20 грн - діти. У Музеї кримської війни (вул. Революції, 61) представлена ​​колекція холодної і вогнепальної зброї, транслюються кадри з чорно-білого німого кіно 1911 року "Оборона Севастополя". Вхідний квиток: 20 грн.

Також в цьому сезоні відкрився парк Крим в мініатюрі (вул. Фрунзе, 26), де серед 36 експонатів відвідувачі можуть в подробицях розглянути зменшені копії всіх кримських палаців, а також світові скульптурні шедеври - Статую Свободи і монумент Батьківщина-Мати. Вартість вхідного квитка: для дорослих - 60 грн, дітям - 30 грн.

ЖИТЛО: ДАХ У ПЕРЕДМІСТІ ДЕШЕВШЕ

Заощадити на житло під час літнього відпочинку можна декількома способами. Наприклад, пошукати на околицях - принцип "чим ближче до моря, тим дорожче", актуальний і для Євпаторії. Також не варто забувати, що численні зазивали, які пропонують зняти будинок або кімнату прямо на вокзалі, в більшості випадків посередники. За свої послуги вони беруть не менше 10% від загальної суми оренди (яка таким чином стає вище), тому якщо хочете заощадити, ходите по приватному сектору і безпосередньо домовляйтеся з господарями.

За свої послуги вони беруть не менше 10% від загальної суми оренди (яка таким чином стає вище), тому якщо хочете заощадити, ходите по приватному сектору і безпосередньо домовляйтеся з господарями

Якщо в пріоритетах - тільки відпочинок біля моря, можна зняти житло в довколишніх селищах Мирному, Поповці, Новоозерному. Тут на диких пляжах людей менше, ніж в місті. Правда, варто враховувати, що на час проведення фестивалю "Казантип" ціни в Поповці непомірно злітають.

На початку вересня, коли море ще тепле, вартість житла в приватному секторі значно знижується. Підшукати житло в базі даних Євпаторії і приморських селищ допоможуть в інформаційно-довідковій службі Євпаторії (вул. Демишева, 134), тел .: (06569) 2-79-79.

НА БЕЗКОШТОВНИХ ПЛЯЖАХ АНШЛАГ, А ДО ДИКИХ - ПІВГОДИНИ НА АВТОБУСІ

В Євпаторії з 8:00 до 18:00 відкриті вісім безкоштовних комунальних пляжів. Займати своє місце під сонцем краще з раннього ранку, тому що в розпал сезону там буквально яблуку ніде впасти. На платних і відомчих пляжах повітря більше, але і там бувають аншлаги так як плата за вхід невисока - від 5 до 20 грн. Допплату за тенти - 10 грн і лежаки - 20 грн.

Набережна. Вдень тут загоряють, а ввечері здійснюють прогулянки. Фото: С. Сич

Окремою популярністю користується набережна Терешкової. Незважаючи на слизькі кам'яні сходи і погане дно, тут завжди багато людей. По-перше, набережна ближче, ніж багато пляжів. По-друге - не треба нікому нічого платити.

Також в передмісті Євпаторії працює "Пляж №1" (вул. Сімферопольська, 1), де можна не тільки безкоштовно позасмагати, а й потанцювати на нічній дискотеці (50 грн). Головна особливість міських пляжів - всі вони піщані і прекрасно підходять для відпочинку з дітьми через протяжної лінії мілководдя.

За містом - дикі пляжі: в Мирному, Штормовому, Молочному і Новоозерному. Від міського автовокзалу на автобусі - від 20 до 35 хв в дорозі. Розваги на пляжах: прокат катамаранів - від 30 грн за півгодини, катання на "банані" - 50 грн, поїздка на водному мотоциклі - від 50 до 100 грн за 5 хвилин.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Все фішки відпочинку в Євпаторії". інші Новини Криму дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОРИ:

Керменчіклі Арсен, Степан Сич

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Спасибі! Повідомлення надіслано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Всі фішки відпочинку в Євпаторії

12 липня 2013, 10:23 Переглядів:

12 липня 2013, 10:23 Переглядів:

Піщані пляжі. На комунальних пляжах Євпаторії загоряють безкоштовно, але місце під сонцем доводиться займати на світанку. Фото: С. Сич.

сьогодні Євпаторія , Зберігаючи з радянських часів славу всесоюзної дитячої оздоровниці (працюють 27 санаторіїв), висувається на лідерські позиції в Криму і по організації курортного відпочинку для дорослих: разом з комфортабельними пансіонатами розвивається і інфраструктура масового дозвілля і клубних розваг.

ТРАНСПОРТНА РОЗВ'ЯЗКА. Із Сімферополя до Євпаторії простіше і дешевше добиратися автобусом або електричкою. У першому випадку від автостанції "Курортна" на ж / д вокзалі дорога займе півтори години і буде коштувати 20-25 грн. Автобуси ходять з 5:00 до 22:00 кожні 15-20 хвилин. Шлях на електричці займає 2-2,5 години, Вартість проїзду - 12 грн. Перша електричка на Євпаторію в 5:09, остання - о 20:50, з Євпаторії - о 5:00 і о 20:35. Довідкові автовокзалу: (06569) 6-16-90, ж / д вокзалу - (06569) 5-14-11.

"Візитівкою" міського громадського транспорту Євпаторії є єдина в Криму трамвайна лінія. Дістатися на трамваї можна практично в усі райони міста, правда, іноді доведеться робити пересадки. Вартість проїзду - 1,5 грн. Але варто враховувати, що в літній час вони зазвичай курсують по місту забитими повністю.

Але варто враховувати, що в літній час вони зазвичай курсують по місту забитими повністю

Трамвай. Найпопулярніший літній вид транспорту у туристів. Фото: С. Сич

Конкурують з трамваями маршрутки - їдуть швидше, але коштують дорожче: проїзд - 2,75 грн. На маршрутках можна дістатися як до міських пляжів, так і до тих, що знаходяться за межами міста (наприклад, на маршрутці №6 - до Нового пляжу). Т

ем ж, хто вважає за краще пересуватися швидко і з комфортом, варто скористатися послугами таксі. Поїздка на викликаному по телефону авто коштує від 12-15 гривень. Якщо ловити приватника прямо на вулиці, ця сума подвоюється.

Крім того, з міського автовокзалу регулярно відправляються приміські автобуси в Новоозерне, Мирний і Поповку. Сюди в першу чергу їдуть за чистим морем і менш забитими, ніж евпаторийские, пляжами. Крім того, Поповка популярна серед молоді як місце, де проводиться широко відомий фестиваль "Казантип". Вартість проїзду - 8-10 грн.

"Їстівні" ЦІНИ . В Євпаторії можна перекусити як в кафе на березі моря (дорожче), так і в численних їдалень (дешевше). Одна з найстаріших міських їдальнях, кафе "Молочне", знаходиться на вул. Революції. В середньому пообідати тут можна за 25 гривень - цієї суми вистачить на перше, друге і компот.

Любителям же національної кухні варто звернути увагу на караїмський кафе "Караман" (вул. Караїмська, 68). Аналог тутешніх чебуреків, "чир-чир" з м'ясною або овочевий начинкою, користується особливим попитом. Ціна за один "чир-чир" - 9 грн. Ще одне яскраве заклад - кафе-музей єврейської кухні "Йоськін кіт", розташований прямо у дворі Ремісничої синагоги (вул. Просмушкіних, 34/27). У меню такі страви, як "Первородний гріх", салат "Соломон" і курячі крильця "від Мони". Крім того, тут можна купити різні сувеніри на відповідну тематику.

Свинячий шашлик в більшості закладів міста коштує від 25 грн. за 100 г. Ну, а для тих, хто вважає за краще готувати самостійно, в Євпаторії працюють кілька ринків. Ціни на продукти наступні: картопля від 6,50 грн за кг; цибуля - від 8; перець 6-7 грн; помідори від 6 грн; огірки від 5; яловичина - 50-60; домашня курка - від 35 грн за кг; свинина - від 45; черешня - 25; абрикос 18-20 грн; яблука 10-11; персик 15-20; диня від 5 грн; вишня - 20; кукурудза від 2 грн за качан; сир від 20 грн; молоко домашнє від 6 грн за літр.

РОЗШИРЮЄМО КРУГОЗОР. Головний екскурсійний маршрут Євпаторії називається "Малим Єрусалимом". Він проходить по історичній частині міста, де по сусідству розташовані православна церква, караїмська кенаса, мечеть, синагога і Текіє дервішів. Здійснити подорож можна як самостійно, так і з екскурсоводом, ціна на послуги якого починається від 40 грн.

Цінителі екзотики можуть здійснити екскурсію по місту на "Трамваї бажань". За час поїздки по 12-кілометровому маршруту пасажирам розкажуть про історію Євпаторії і пропливають за вікном пам'ятки. Починаються екскурсії о 12:15 (далі через кожен 1 год 25 хв.) На перехресті вул. Фрунзе і Кірова. Останній "Трамвай бажань" відходить о 19:20. Вартість поїздки - 50 грн. Крім того, можна відправитися в подорож по місту на двоповерховому автобусі-кабріолеті. Поїздка займає півтори години і коштує 100 грн, при цьому відвідування визначних пам'яток в таку екскурсію не входить.

СІМЕЙНІ РОЗВАГИ. Одне з популярних місць для походу всією сім'єю - дельфінарій, розташований в парку Фрунзе (вул. Київська 19/20). Квиток на шоу з дельфінами і морськими котиками коштує 100, дитячий - 60 грн. Виступи проходять щодня о 11:00, 16:00 і 19.00.

Одне з найпопулярніших місць для вечірніх сімейних прогулянок - Курзал або Парк ім. Фрунзе. Влітку тут працює кілька атракціонів, які розраховані як на зовсім маленьких дітей, так і на хлопців. Покататися на каруселі або машинці коштує від 20 грн. Супутні дитячі радості, такі як "солодка вата" і молочні коктейлі, продаються тут по 10 грн.

Не менш популярні серед дорослих і дітей "Літні вечори на Караїмської", які щоп'ятниці проходять на вулицях "Малого Єрусалиму". Художники, ковалі, гончарі та склодуви продають свої сувеніри та проводять для бажаючих майстер-класи.

Цінителі морської романтики можуть здійснити прогулянку на катері. Годинна поїздка обійдеться в 80 грн, а нічна двогодинна дискотека на палубі - в 120. Безнадійним романтикам також пропонують зустріти захід на борту приватної яхти, правда, за одну годину доведеться викласти 100 грн.

ФІШКИ-2013: МУЗЕЇ ТА ПАРК МІНІАТЮР

У цьому сезоні Євпаторія підготувала для туристів кілька нових об'єктів. Відкрито три нових музею - Будинок клоуна, Музей піратів Чорного моря і Музей кримської війни.

У Будинку клоуна (вул. Бартенєва, 3) можна не тільки подивитися на колекцію статуеток клоунів, а й сфотографуватися поруч з найбільшим в країні костюмом клоуна висотою в 8 м. Вартість - 20 грн. У музеї, присвяченому піратам (вул. Революції, 56) представлені морські археологічні знахідки, зброя, посуд, старовинні монети, прикраси, фрагменти затонулих кораблів і особисті речі моряків. Вартість: 40 грн - дорослі, 20 грн - діти. У Музеї кримської війни (вул. Революції, 61) представлена ​​колекція холодної і вогнепальної зброї, транслюються кадри з чорно-білого німого кіно 1911 року "Оборона Севастополя". Вхідний квиток: 20 грн.

Також в цьому сезоні відкрився парк Крим в мініатюрі (вул. Фрунзе, 26), де серед 36 експонатів відвідувачі можуть в подробицях розглянути зменшені копії всіх кримських палаців, а також світові скульптурні шедеври - Статую Свободи і монумент Батьківщина-Мати. Вартість вхідного квитка: для дорослих - 60 грн, дітям - 30 грн.

ЖИТЛО: ДАХ У ПЕРЕДМІСТІ ДЕШЕВШЕ

Заощадити на житло під час літнього відпочинку можна декількома способами. Наприклад, пошукати на околицях - принцип "чим ближче до моря, тим дорожче", актуальний і для Євпаторії. Також не варто забувати, що численні зазивали, які пропонують зняти будинок або кімнату прямо на вокзалі, в більшості випадків посередники. За свої послуги вони беруть не менше 10% від загальної суми оренди (яка таким чином стає вище), тому якщо хочете заощадити, ходите по приватному сектору і безпосередньо домовляйтеся з господарями.

За свої послуги вони беруть не менше 10% від загальної суми оренди (яка таким чином стає вище), тому якщо хочете заощадити, ходите по приватному сектору і безпосередньо домовляйтеся з господарями

Якщо в пріоритетах - тільки відпочинок біля моря, можна зняти житло в довколишніх селищах Мирному, Поповці, Новоозерному. Тут на диких пляжах людей менше, ніж в місті. Правда, варто враховувати, що на час проведення фестивалю "Казантип" ціни в Поповці непомірно злітають.

На початку вересня, коли море ще тепле, вартість житла в приватному секторі значно знижується. Підшукати житло в базі даних Євпаторії і приморських селищ допоможуть в інформаційно-довідковій службі Євпаторії (вул. Демишева, 134), тел .: (06569) 2-79-79.

НА БЕЗКОШТОВНИХ ПЛЯЖАХ АНШЛАГ, А ДО ДИКИХ - ПІВГОДИНИ НА АВТОБУСІ

В Євпаторії з 8:00 до 18:00 відкриті вісім безкоштовних комунальних пляжів. Займати своє місце під сонцем краще з раннього ранку, тому що в розпал сезону там буквально яблуку ніде впасти. На платних і відомчих пляжах повітря більше, але і там бувають аншлаги так як плата за вхід невисока - від 5 до 20 грн. Допплату за тенти - 10 грн і лежаки - 20 грн.

Набережна. Вдень тут загоряють, а ввечері здійснюють прогулянки. Фото: С. Сич

Окремою популярністю користується набережна Терешкової. Незважаючи на слизькі кам'яні сходи і погане дно, тут завжди багато людей. По-перше, набережна ближче, ніж багато пляжів. По-друге - не треба нікому нічого платити.

Також в передмісті Євпаторії працює "Пляж №1" (вул. Сімферопольська, 1), де можна не тільки безкоштовно позасмагати, а й потанцювати на нічній дискотеці (50 грн). Головна особливість міських пляжів - всі вони піщані і прекрасно підходять для відпочинку з дітьми через протяжної лінії мілководдя.

За містом - дикі пляжі: в Мирному, Штормовому, Молочному і Новоозерному. Від міського автовокзалу на автобусі - від 20 до 35 хв в дорозі. Розваги на пляжах: прокат катамаранів - від 30 грн за півгодини, катання на "банані" - 50 грн, поїздка на водному мотоциклі - від 50 до 100 грн за 5 хвилин.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Все фішки відпочинку в Євпаторії". інші Новини Криму дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОРИ:

Керменчіклі Арсен, Степан Сич

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Спасибі! Повідомлення надіслано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Всі фішки відпочинку в Євпаторії

12 липня 2013, 10:23 Переглядів:

12 липня 2013, 10:23 Переглядів:

Піщані пляжі. На комунальних пляжах Євпаторії загоряють безкоштовно, але місце під сонцем доводиться займати на світанку. Фото: С. Сич.

сьогодні Євпаторія , Зберігаючи з радянських часів славу всесоюзної дитячої оздоровниці (працюють 27 санаторіїв), висувається на лідерські позиції в Криму і по організації курортного відпочинку для дорослих: разом з комфортабельними пансіонатами розвивається і інфраструктура масового дозвілля і клубних розваг.

ТРАНСПОРТНА РОЗВ'ЯЗКА. Із Сімферополя до Євпаторії простіше і дешевше добиратися автобусом або електричкою. У першому випадку від автостанції "Курортна" на ж / д вокзалі дорога займе півтори години і буде коштувати 20-25 грн. Автобуси ходять з 5:00 до 22:00 кожні 15-20 хвилин. Шлях на електричці займає 2-2,5 години, Вартість проїзду - 12 грн. Перша електричка на Євпаторію в 5:09, остання - о 20:50, з Євпаторії - о 5:00 і о 20:35. Довідкові автовокзалу: (06569) 6-16-90, ж / д вокзалу - (06569) 5-14-11.

"Візитівкою" міського громадського транспорту Євпаторії є єдина в Криму трамвайна лінія. Дістатися на трамваї можна практично в усі райони міста, правда, іноді доведеться робити пересадки. Вартість проїзду - 1,5 грн. Але варто враховувати, що в літній час вони зазвичай курсують по місту забитими повністю.

Але варто враховувати, що в літній час вони зазвичай курсують по місту забитими повністю

Трамвай. Найпопулярніший літній вид транспорту у туристів. Фото: С. Сич

Конкурують з трамваями маршрутки - їдуть швидше, але коштують дорожче: проїзд - 2,75 грн. На маршрутках можна дістатися як до міських пляжів, так і до тих, що знаходяться за межами міста (наприклад, на маршрутці №6 - до Нового пляжу). Т

ем ж, хто вважає за краще пересуватися швидко і з комфортом, варто скористатися послугами таксі. Поїздка на викликаному по телефону авто коштує від 12-15 гривень. Якщо ловити приватника прямо на вулиці, ця сума подвоюється.

Крім того, з міського автовокзалу регулярно відправляються приміські автобуси в Новоозерне, Мирний і Поповку. Сюди в першу чергу їдуть за чистим морем і менш забитими, ніж евпаторийские, пляжами. Крім того, Поповка популярна серед молоді як місце, де проводиться широко відомий фестиваль "Казантип". Вартість проїзду - 8-10 грн.

"Їстівні" ЦІНИ . В Євпаторії можна перекусити як в кафе на березі моря (дорожче), так і в численних їдалень (дешевше). Одна з найстаріших міських їдальнях, кафе "Молочне", знаходиться на вул. Революції. В середньому пообідати тут можна за 25 гривень - цієї суми вистачить на перше, друге і компот.

Любителям же національної кухні варто звернути увагу на караїмський кафе "Караман" (вул. Караїмська, 68). Аналог тутешніх чебуреків, "чир-чир" з м'ясною або овочевий начинкою, користується особливим попитом. Ціна за один "чир-чир" - 9 грн. Ще одне яскраве заклад - кафе-музей єврейської кухні "Йоськін кіт", розташований прямо у дворі Ремісничої синагоги (вул. Просмушкіних, 34/27). У меню такі страви, як "Первородний гріх", салат "Соломон" і курячі крильця "від Мони". Крім того, тут можна купити різні сувеніри на відповідну тематику.

Свинячий шашлик в більшості закладів міста коштує від 25 грн. за 100 г. Ну, а для тих, хто вважає за краще готувати самостійно, в Євпаторії працюють кілька ринків. Ціни на продукти наступні: картопля від 6,50 грн за кг; цибуля - від 8; перець 6-7 грн; помідори від 6 грн; огірки від 5; яловичина - 50-60; домашня курка - від 35 грн за кг; свинина - від 45; черешня - 25; абрикос 18-20 грн; яблука 10-11; персик 15-20; диня від 5 грн; вишня - 20; кукурудза від 2 грн за качан; сир від 20 грн; молоко домашнє від 6 грн за літр.

РОЗШИРЮЄМО КРУГОЗОР. Головний екскурсійний маршрут Євпаторії називається "Малим Єрусалимом". Він проходить по історичній частині міста, де по сусідству розташовані православна церква, караїмська кенаса, мечеть, синагога і Текіє дервішів. Здійснити подорож можна як самостійно, так і з екскурсоводом, ціна на послуги якого починається від 40 грн.

Цінителі екзотики можуть здійснити екскурсію по місту на "Трамваї бажань". За час поїздки по 12-кілометровому маршруту пасажирам розкажуть про історію Євпаторії і пропливають за вікном пам'ятки. Починаються екскурсії о 12:15 (далі через кожен 1 год 25 хв.) На перехресті вул. Фрунзе і Кірова. Останній "Трамвай бажань" відходить о 19:20. Вартість поїздки - 50 грн. Крім того, можна відправитися в подорож по місту на двоповерховому автобусі-кабріолеті. Поїздка займає півтори години і коштує 100 грн, при цьому відвідування визначних пам'яток в таку екскурсію не входить.

СІМЕЙНІ РОЗВАГИ. Одне з популярних місць для походу всією сім'єю - дельфінарій, розташований в парку Фрунзе (вул. Київська 19/20). Квиток на шоу з дельфінами і морськими котиками коштує 100, дитячий - 60 грн. Виступи проходять щодня о 11:00, 16:00 і 19.00.

Одне з найпопулярніших місць для вечірніх сімейних прогулянок - Курзал або Парк ім. Фрунзе. Влітку тут працює кілька атракціонів, які розраховані як на зовсім маленьких дітей, так і на хлопців. Покататися на каруселі або машинці коштує від 20 грн. Супутні дитячі радості, такі як "солодка вата" і молочні коктейлі, продаються тут по 10 грн.

Не менш популярні серед дорослих і дітей "Літні вечори на Караїмської", які щоп'ятниці проходять на вулицях "Малого Єрусалиму". Художники, ковалі, гончарі та склодуви продають свої сувеніри та проводять для бажаючих майстер-класи.

Цінителі морської романтики можуть здійснити прогулянку на катері. Годинна поїздка обійдеться в 80 грн, а нічна двогодинна дискотека на палубі - в 120. Безнадійним романтикам також пропонують зустріти захід на борту приватної яхти, правда, за одну годину доведеться викласти 100 грн.

ФІШКИ-2013: МУЗЕЇ ТА ПАРК МІНІАТЮР

У цьому сезоні Євпаторія підготувала для туристів кілька нових об'єктів. Відкрито три нових музею - Будинок клоуна, Музей піратів Чорного моря і Музей кримської війни.

У Будинку клоуна (вул. Бартенєва, 3) можна не тільки подивитися на колекцію статуеток клоунів, а й сфотографуватися поруч з найбільшим в країні костюмом клоуна висотою в 8 м. Вартість - 20 грн. У музеї, присвяченому піратам (вул. Революції, 56) представлені морські археологічні знахідки, зброя, посуд, старовинні монети, прикраси, фрагменти затонулих кораблів і особисті речі моряків. Вартість: 40 грн - дорослі, 20 грн - діти. У Музеї кримської війни (вул. Революції, 61) представлена ​​колекція холодної і вогнепальної зброї, транслюються кадри з чорно-білого німого кіно 1911 року "Оборона Севастополя". Вхідний квиток: 20 грн.

Також в цьому сезоні відкрився парк Крим в мініатюрі (вул. Фрунзе, 26), де серед 36 експонатів відвідувачі можуть в подробицях розглянути зменшені копії всіх кримських палаців, а також світові скульптурні шедеври - Статую Свободи і монумент Батьківщина-Мати. Вартість вхідного квитка: для дорослих - 60 грн, дітям - 30 грн.

ЖИТЛО: ДАХ У ПЕРЕДМІСТІ ДЕШЕВШЕ

Заощадити на житло під час літнього відпочинку можна декількома способами. Наприклад, пошукати на околицях - принцип "чим ближче до моря, тим дорожче", актуальний і для Євпаторії. Також не варто забувати, що численні зазивали, які пропонують зняти будинок або кімнату прямо на вокзалі, в більшості випадків посередники. За свої послуги вони беруть не менше 10% від загальної суми оренди (яка таким чином стає вище), тому якщо хочете заощадити, ходите по приватному сектору і безпосередньо домовляйтеся з господарями.

За свої послуги вони беруть не менше 10% від загальної суми оренди (яка таким чином стає вище), тому якщо хочете заощадити, ходите по приватному сектору і безпосередньо домовляйтеся з господарями

Якщо в пріоритетах - тільки відпочинок біля моря, можна зняти житло в довколишніх селищах Мирному, Поповці, Новоозерному. Тут на диких пляжах людей менше, ніж в місті. Правда, варто враховувати, що на час проведення фестивалю "Казантип" ціни в Поповці непомірно злітають.

На початку вересня, коли море ще тепле, вартість житла в приватному секторі значно знижується. Підшукати житло в базі даних Євпаторії і приморських селищ допоможуть в інформаційно-довідковій службі Євпаторії (вул. Демишева, 134), тел .: (06569) 2-79-79.

НА БЕЗКОШТОВНИХ ПЛЯЖАХ АНШЛАГ, А ДО ДИКИХ - ПІВГОДИНИ НА АВТОБУСІ

В Євпаторії з 8:00 до 18:00 відкриті вісім безкоштовних комунальних пляжів. Займати своє місце під сонцем краще з раннього ранку, тому що в розпал сезону там буквально яблуку ніде впасти. На платних і відомчих пляжах повітря більше, але і там бувають аншлаги так як плата за вхід невисока - від 5 до 20 грн. Допплату за тенти - 10 грн і лежаки - 20 грн.

Набережна. Вдень тут загоряють, а ввечері здійснюють прогулянки. Фото: С. Сич

Окремою популярністю користується набережна Терешкової. Незважаючи на слизькі кам'яні сходи і погане дно, тут завжди багато людей. По-перше, набережна ближче, ніж багато пляжів. По-друге - не треба нікому нічого платити.

Також в передмісті Євпаторії працює "Пляж №1" (вул. Сімферопольська, 1), де можна не тільки безкоштовно позасмагати, а й потанцювати на нічній дискотеці (50 грн). Головна особливість міських пляжів - всі вони піщані і прекрасно підходять для відпочинку з дітьми через протяжної лінії мілководдя.

За містом - дикі пляжі: в Мирному, Штормовому, Молочному і Новоозерному. Від міського автовокзалу на автобусі - від 20 до 35 хв в дорозі. Розваги на пляжах: прокат катамаранів - від 30 грн за півгодини, катання на "банані" - 50 грн, поїздка на водному мотоциклі - від 50 до 100 грн за 5 хвилин.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Все фішки відпочинку в Євпаторії". інші Новини Криму дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОРИ:

Керменчіклі Арсен, Степан Сич

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Спасибі! Повідомлення надіслано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Всі фішки відпочинку в Євпаторії

12 липня 2013, 10:23 Переглядів:

12 липня 2013, 10:23 Переглядів:

Піщані пляжі. На комунальних пляжах Євпаторії загоряють безкоштовно, але місце під сонцем доводиться займати на світанку. Фото: С. Сич.

сьогодні Євпаторія , Зберігаючи з радянських часів славу всесоюзної дитячої оздоровниці (працюють 27 санаторіїв), висувається на лідерські позиції в Криму і по організації курортного відпочинку для дорослих: разом з комфортабельними пансіонатами розвивається і інфраструктура масового дозвілля і клубних розваг.

ТРАНСПОРТНА РОЗВ'ЯЗКА. Із Сімферополя до Євпаторії простіше і дешевше добиратися автобусом або електричкою. У першому випадку від автостанції "Курортна" на ж / д вокзалі дорога займе півтори години і буде коштувати 20-25 грн. Автобуси ходять з 5:00 до 22:00 кожні 15-20 хвилин. Шлях на електричці займає 2-2,5 години, Вартість проїзду - 12 грн. Перша електричка на Євпаторію в 5:09, остання - о 20:50, з Євпаторії - о 5:00 і о 20:35. Довідкові автовокзалу: (06569) 6-16-90, ж / д вокзалу - (06569) 5-14-11.

"Візитівкою" міського громадського транспорту Євпаторії є єдина в Криму трамвайна лінія. Дістатися на трамваї можна практично в усі райони міста, правда, іноді доведеться робити пересадки. Вартість проїзду - 1,5 грн. Але варто враховувати, що в літній час вони зазвичай курсують по місту забитими повністю.

Але варто враховувати, що в літній час вони зазвичай курсують по місту забитими повністю

Трамвай. Найпопулярніший літній вид транспорту у туристів. Фото: С. Сич

Конкурують з трамваями маршрутки - їдуть швидше, але коштують дорожче: проїзд - 2,75 грн. На маршрутках можна дістатися як до міських пляжів, так і до тих, що знаходяться за межами міста (наприклад, на маршрутці №6 - до Нового пляжу). Т

ем ж, хто вважає за краще пересуватися швидко і з комфортом, варто скористатися послугами таксі. Поїздка на викликаному по телефону авто коштує від 12-15 гривень. Якщо ловити приватника прямо на вулиці, ця сума подвоюється.

Крім того, з міського автовокзалу регулярно відправляються приміські автобуси в Новоозерне, Мирний і Поповку. Сюди в першу чергу їдуть за чистим морем і менш забитими, ніж евпаторийские, пляжами. Крім того, Поповка популярна серед молоді як місце, де проводиться широко відомий фестиваль "Казантип". Вартість проїзду - 8-10 грн.

"Їстівні" ЦІНИ . В Євпаторії можна перекусити як в кафе на березі моря (дорожче), так і в численних їдалень (дешевше). Одна з найстаріших міських їдальнях, кафе "Молочне", знаходиться на вул. Революції. В середньому пообідати тут можна за 25 гривень - цієї суми вистачить на перше, друге і компот.

Любителям же національної кухні варто звернути увагу на караїмський кафе "Караман" (вул. Караїмська, 68). Аналог тутешніх чебуреків, "чир-чир" з м'ясною або овочевий начинкою, користується особливим попитом. Ціна за один "чир-чир" - 9 грн. Ще одне яскраве заклад - кафе-музей єврейської кухні "Йоськін кіт", розташований прямо у дворі Ремісничої синагоги (вул. Просмушкіних, 34/27). У меню такі страви, як "Первородний гріх", салат "Соломон" і курячі крильця "від Мони". Крім того, тут можна купити різні сувеніри на відповідну тематику.

Свинячий шашлик в більшості закладів міста коштує від 25 грн. за 100 г. Ну, а для тих, хто вважає за краще готувати самостійно, в Євпаторії працюють кілька ринків. Ціни на продукти наступні: картопля від 6,50 грн за кг; цибуля - від 8; перець 6-7 грн; помідори від 6 грн; огірки від 5; яловичина - 50-60; домашня курка - від 35 грн за кг; свинина - від 45; черешня - 25; абрикос 18-20 грн; яблука 10-11; персик 15-20; диня від 5 грн; вишня - 20; кукурудза від 2 грн за качан; сир від 20 грн; молоко домашнє від 6 грн за літр.

РОЗШИРЮЄМО КРУГОЗОР. Головний екскурсійний маршрут Євпаторії називається "Малим Єрусалимом". Він проходить по історичній частині міста, де по сусідству розташовані православна церква, караїмська кенаса, мечеть, синагога і Текіє дервішів. Здійснити подорож можна як самостійно, так і з екскурсоводом, ціна на послуги якого починається від 40 грн.

Цінителі екзотики можуть здійснити екскурсію по місту на "Трамваї бажань". За час поїздки по 12-кілометровому маршруту пасажирам розкажуть про історію Євпаторії і пропливають за вікном пам'ятки. Починаються екскурсії о 12:15 (далі через кожен 1 год 25 хв.) На перехресті вул. Фрунзе і Кірова. Останній "Трамвай бажань" відходить о 19:20. Вартість поїздки - 50 грн. Крім того, можна відправитися в подорож по місту на двоповерховому автобусі-кабріолеті. Поїздка займає півтори години і коштує 100 грн, при цьому відвідування визначних пам'яток в таку екскурсію не входить.

СІМЕЙНІ РОЗВАГИ. Одне з популярних місць для походу всією сім'єю - дельфінарій, розташований в парку Фрунзе (вул. Київська 19/20). Квиток на шоу з дельфінами і морськими котиками коштує 100, дитячий - 60 грн. Виступи проходять щодня о 11:00, 16:00 і 19.00.

Одне з найпопулярніших місць для вечірніх сімейних прогулянок - Курзал або Парк ім. Фрунзе. Влітку тут працює кілька атракціонів, які розраховані як на зовсім маленьких дітей, так і на хлопців. Покататися на каруселі або машинці коштує від 20 грн. Супутні дитячі радості, такі як "солодка вата" і молочні коктейлі, продаються тут по 10 грн.

Не менш популярні серед дорослих і дітей "Літні вечори на Караїмської", які щоп'ятниці проходять на вулицях "Малого Єрусалиму". Художники, ковалі, гончарі та склодуви продають свої сувеніри та проводять для бажаючих майстер-класи.

Цінителі морської романтики можуть здійснити прогулянку на катері. Годинна поїздка обійдеться в 80 грн, а нічна двогодинна дискотека на палубі - в 120. Безнадійним романтикам також пропонують зустріти захід на борту приватної яхти, правда, за одну годину доведеться викласти 100 грн.

ФІШКИ-2013: МУЗЕЇ ТА ПАРК МІНІАТЮР

У цьому сезоні Євпаторія підготувала для туристів кілька нових об'єктів. Відкрито три нових музею - Будинок клоуна, Музей піратів Чорного моря і Музей кримської війни.

У Будинку клоуна (вул. Бартенєва, 3) можна не тільки подивитися на колекцію статуеток клоунів, а й сфотографуватися поруч з найбільшим в країні костюмом клоуна висотою в 8 м. Вартість - 20 грн. У музеї, присвяченому піратам (вул. Революції, 56) представлені морські археологічні знахідки, зброя, посуд, старовинні монети, прикраси, фрагменти затонулих кораблів і особисті речі моряків. Вартість: 40 грн - дорослі, 20 грн - діти. У Музеї кримської війни (вул. Революції, 61) представлена ​​колекція холодної і вогнепальної зброї, транслюються кадри з чорно-білого німого кіно 1911 року "Оборона Севастополя". Вхідний квиток: 20 грн.

Також в цьому сезоні відкрився парк Крим в мініатюрі (вул. Фрунзе, 26), де серед 36 експонатів відвідувачі можуть в подробицях розглянути зменшені копії всіх кримських палаців, а також світові скульптурні шедеври - Статую Свободи і монумент Батьківщина-Мати. Вартість вхідного квитка: для дорослих - 60 грн, дітям - 30 грн.

ЖИТЛО: ДАХ У ПЕРЕДМІСТІ ДЕШЕВШЕ

Заощадити на житло під час літнього відпочинку можна декількома способами. Наприклад, пошукати на околицях - принцип "чим ближче до моря, тим дорожче", актуальний і для Євпаторії. Також не варто забувати, що численні зазивали, які пропонують зняти будинок або кімнату прямо на вокзалі, в більшості випадків посередники. За свої послуги вони беруть не менше 10% від загальної суми оренди (яка таким чином стає вище), тому якщо хочете заощадити, ходите по приватному сектору і безпосередньо домовляйтеся з господарями.

За свої послуги вони беруть не менше 10% від загальної суми оренди (яка таким чином стає вище), тому якщо хочете заощадити, ходите по приватному сектору і безпосередньо домовляйтеся з господарями

Якщо в пріоритетах - тільки відпочинок біля моря, можна зняти житло в довколишніх селищах Мирному, Поповці, Новоозерному. Тут на диких пляжах людей менше, ніж в місті. Правда, варто враховувати, що на час проведення фестивалю "Казантип" ціни в Поповці непомірно злітають.

На початку вересня, коли море ще тепле, вартість житла в приватному секторі значно знижується. Підшукати житло в базі даних Євпаторії і приморських селищ допоможуть в інформаційно-довідковій службі Євпаторії (вул. Демишева, 134), тел .: (06569) 2-79-79.

НА БЕЗКОШТОВНИХ ПЛЯЖАХ АНШЛАГ, А ДО ДИКИХ - ПІВГОДИНИ НА АВТОБУСІ

В Євпаторії з 8:00 до 18:00 відкриті вісім безкоштовних комунальних пляжів. Займати своє місце під сонцем краще з раннього ранку, тому що в розпал сезону там буквально яблуку ніде впасти. На платних і відомчих пляжах повітря більше, але і там бувають аншлаги так як плата за вхід невисока - від 5 до 20 грн. Допплату за тенти - 10 грн і лежаки - 20 грн.

Набережна. Вдень тут загоряють, а ввечері здійснюють прогулянки. Фото: С. Сич

Окремою популярністю користується набережна Терешкової. Незважаючи на слизькі кам'яні сходи і погане дно, тут завжди багато людей. По-перше, набережна ближче, ніж багато пляжів. По-друге - не треба нікому нічого платити.

Також в передмісті Євпаторії працює "Пляж №1" (вул. Сімферопольська, 1), де можна не тільки безкоштовно позасмагати, а й потанцювати на нічній дискотеці (50 грн). Головна особливість міських пляжів - всі вони піщані і прекрасно підходять для відпочинку з дітьми через протяжної лінії мілководдя.

За містом - дикі пляжі: в Мирному, Штормовому, Молочному і Новоозерному. Від міського автовокзалу на автобусі - від 20 до 35 хв в дорозі. Розваги на пляжах: прокат катамаранів - від 30 грн за півгодини, катання на "банані" - 50 грн, поїздка на водному мотоциклі - від 50 до 100 грн за 5 хвилин.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Все фішки відпочинку в Євпаторії". інші Новини Криму дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОРИ:

Керменчіклі Арсен, Степан Сич

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Спасибі! Повідомлення надіслано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

[ U ] [ OT ] [ ST ] [ OST ] [ TG ] [ GTU ] [ U ] [ OT ] [ ST ] [ OST ] [ TG ] [ GTU ]                                       id      інші   російська   український   білоруський   польський   англійська   іспанська   німецький   турецька   болгарська   чеська   угорський   естонський   вірменський   казахський   іврит   грузинський   сербський   хорватський   литовський   словацький   словенський   албанський   македонський   латиська   киргизький   монгольський   португальська   узбецький   корейський   румунський   датський   грецький   нідерландський   норвезький   шведський   італійська   французький   індонезійська id арабська   хінді   бенгальський   китайський   [азербайджанський   ] [Боснійський bs ] [таджицький   ] [Латинський   ] [В'єтнамський   ] [Каннада kn ] [фінський   ] [Філіппінський   ] [Ірландський   ] [Ісландський   ] [Шотландський (гельський) gd ] [японський   ] [Африкаанс   ] [Амхарська am ] [каталанська   ] [Себуанська ceb ] [корсиканська   ] [Валлійський   ] [Есперанто   ] [Баскська eu ] [перський   ] [Фризька   ] [Галісійська   ] [Гуджараті gu ] [хауса   ] [Гавайський   ] [Хмонг hmn ] [креольський (Гаїті) ht ] [ігбо ig ] [яванський   ] [Кхмерский   ] [Курманджі   ] [Люксембурзький lb ] [лаоський   ] [Малагасійська   ] [Маорі   ] [Малаялам ml ] [маратхі mr ] [малайський   ] [Мальтійський   ] [Бірманський my ] [непальська   ] [Чева ny ] [панджабі   ] [Пушту   ] [Синдхи sd ] [сингальский si ] [Самоа   ] [Шона sn ] [сомалійський   ] [Сесото st ] [суданський   ] [Суахілі   ] [Тамільська   ] [Телугу te ] [тайський   ] [Урду   ] [Кхоса xh ] [ідиш yi ] [йоруба yo ] [зулу   ]   [ TF ] Немає тексту   Контейнер пошкоджений id інші російська український білоруський польський англійська іспанська німецький турецька болгарська чеська угорський естонський вірменський казахський іврит грузинський сербський хорватський литовський словацький словенський албанський македонський латиська киргизький монгольський португальська узбецький корейський румунський датський грецький нідерландський норвезький шведський італійська французький індонезійська id арабська хінді бенгальський китайський [азербайджанський ] [Боснійський bs ] [таджицький ] [Латинський ] [В'єтнамський ] [Каннада kn ] [фінський ] [Філіппінський ] [Ірландський ] [Ісландський ] [Шотландський (гельський) gd ] [японський ] [Африкаанс ] [Амхарська am ] [каталанська ] [Себуанська ceb ] [корсиканська ] [Валлійський ] [Есперанто ] [Баскська eu ] [перський ] [Фризька ] [Галісійська ] [Гуджараті gu ] [хауса ] [Гавайський ] [Хмонг hmn ] [креольський (Гаїті) ht ] [ігбо ig ] [яванський ] [Кхмерский ] [Курманджі ] [Люксембурзький lb ] [лаоський ] [Малагасійська ] [Маорі ] [Малаялам ml ] [маратхі mr ] [малайський ] [Мальтійський ] [Бірманський my ] [непальська ] [Чева ny ] [панджабі ] [Пушту ] [Синдхи sd ] [сингальский si ] [Самоа ] [Шона sn ] [сомалійський ] [Сесото st ] [суданський ] [Суахілі ] [Тамільська ] [Телугу te ] [тайський ] [Урду ] [Кхоса xh ] [ідиш yi ] [йоруба yo ] [зулу ] [ TF ] Немає тексту
Контейнер пошкоджений! Спробуйте отримати статтю заново GetTextFromUrl.php , але це призведе до видалення всіх існуючих перекладів !!! [ U ] [ OT ] [ ST ] [ OST ] [ TG ] [ GTU ] id інші російська український білоруський польський англійська іспанська німецький турецька болгарська чеська угорський естонський вірменський казахський іврит грузинський сербський хорватський литовський словацький словенський албанський македонський латиська киргизький монгольський португальська узбецький корейський румунський датський грецький нідерландський норвезький шведський італійська французький індонезійська id арабська хінді бенгальський китайський [азербайджанський ] [Боснійський bs ] [таджицький ] [Латинський ] [В'єтнамський ] [Каннада kn ] [фінський ] [Філіппінський ] [Ірландський ] [Ісландський ] [Шотландський (гельський) gd ] [японський ] [Африкаанс ] [Амхарська am ] [каталанська ] [Себуанська ceb ] [корсиканська ] [Валлійський ] [Есперанто ] [Баскська eu ] [перський ] [Фризька ] [Галісійська ] [Гуджараті gu ] [хауса ] [Гавайський ] [Хмонг hmn ] [креольський (Гаїті) ht ] [ігбо ig ] [яванський ] [Кхмерский ] [Курманджі ] [Люксембурзький lb ] [лаоський ] [Малагасійська ] [Маорі ] [Малаялам ml ] [маратхі mr ] [малайський ] [Мальтійський ] [Бірманський my ] [непальська ] [Чева ny ] [панджабі ] [Пушту ] [Синдхи sd ] [сингальский si ] [Самоа ] [Шона sn ] [сомалійський ] [Сесото st ] [суданський ] [Суахілі ] [Тамільська ] [Телугу te ] [тайський ] [Урду ] [Кхоса xh ] [ідиш yi ] [йоруба yo ] [зулу ] [ TF ] Немає тексту
Контейнер пошкоджений! Спробуйте отримати статтю заново GetTextFromUrl.php , але це призведе до видалення всіх існуючих перекладів !!!

Новости