Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Скандал навколо кримського дельфінарію: влада заарештувала всіх морських тварин

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

30 жовтня 2013, 7:35 Переглядів:

Подання. У дельфінарії рішення суду ігнорують. Фото: & nbsp; nemo-alushta.com.

У Криму розгорівся черговий скандал з дельфінарієм - у приватного закладу "Немо" в Алушті влада заарештувала всіх морських тварин. Приводом для таких суворих заходів стали численні порушення, які "спливли" під час планової перевірки представниками Держекоінспекції в АРК.

У Рескомі з охорони природи кажуть, що у дельфінарію були відсутні документи, що підтверджують законність покупки тварин. Більш того - не знайшлося також і паперів, які дозволяють утримувати їх в неволі: "Виявлено факти, коли не було надано умови для тимчасового утримання тварин - за правилами при перевезенні на нове місце їх необхідно ізолювати, перевірити адаптацію до нових умов. Керівництво дельфінарію теж контролювало якість води басейну на наявність в ній хвороботворних організмів ".

Складені під час візиту в аквацірк протоколи про порушення були передані до алуштинського суд , Який і ухвалив вилучити всіх тварин - чотирьох чорноморських дельфінів-афалін, двох морських котиків і морську левицю на користь держави. Крім того, дельфінарій повинен виплатити штраф в розмірі 340 грн. Втім, сума смішна на тлі вартості квитків на виставу - від 60 до 80 грн. А ось що буде з тваринами в подальшому, захисники навколишнього середовища поки не знають.

"Тварин повинні конфіскувати, а куди їх потім направлять, напевно, визначать виконавці судового рішення", - пояснила "Сегодня" заступник начальника Держекоінспекції Криму Ольга Шевцова. За словами фахівців, нормальному контролю за роботою дельфінаріїв заважають казуси українського законодавства. Виявляється, відкрити такий заклад можна без дозволів з боку екологічних та ветеринарних служб.

Правда, каже Ольга Шевцова, працювати воно буде до першої перевірки: "Згідно із законом, контроль може здійснюватися тільки на діючих об'єктах. Якщо будівля не експлуатується, то підстав для його перевірки, за законом, немає", - уточнила Шевцова.

У свою чергу в адміністрації дельфінарію від коментарів "Сегодня" відмовилися, заявивши, що всі його мешканці знаходяться на своїх "робочих" місцях: "Можете відвідати наше уявлення. Воно проходить в даний момент. Ми не коментуємо інформацію, якщо вона безглузда".

До речі, вилов чорноморських дельфінів в Україні заборонений законом, але на чорному ринку їх все ж можна купити. Вартість одного досягає $ 30 тис., А за кордоном офіційно придбати дельфіна обійдеться вже в $ 70-100 тис. Правда, зробити це вийде далеко не скрізь - країн, де така торгівля дозволена державою, в світі - лічені одиниці.

Севастопольці З ОРЕНДИ НЕ ПОВЕРТАЮТЬ ДЕЛЬФІНІВ І ЇХ ПОТОМСТВО

До слова, мережа дельфінаріїв "Немо" вже не в перший раз стає джерелом скандальних новин. Так, навесні цього року її власників звинуватили в спробах рейдерського захоплення севастопольського дельфінарію в Артбухті.

Як розповів "Сегодня" його науковий керівник Олександр Жбанів, конфлікт між "Немо" і севастопольцями тліє вже давно: "Вони не віддають наших тварин. У 2007 році ми з ними уклали договір передачі в оренду частини нашої власності в Одесі - третина дельфінарію, який ми разом з ними побудували. Також передали в оренду 4 дельфіни і 3 морські котики. Від наших тварин народилося 2 дельфінятко. Таким чином, тепер у них 9 наших тварин і майно, яке ніхто не хоче повертати ".

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Скандал навколо кримського дельфінарію: влада заарештувала всіх морських тварин". інші Новини Криму дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Степан Сич

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Новости