Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

BSNews :: "Квартирно-фестивально-транспортний" бум, або Батумі за 28 травня-3 червня. огляд BSN

Фото з сайту findmapplaces

Фото з сайту findmapplaces.com

Анна ХОРОШКО, BlackSeaNews

Батумі продовжує різнобічно і впевнено «гнути» фестивальну лінію, «запускає» у велике плавання своїх дельфінів, в порт - нові круїзні лайнери, а в «велике небо» і в «велику дорогу» - додаткові літаки і потяги. Словом - сезон стартував!

Отже, Батумі, судячи з новин, взявся за створення образу «фестивальної мекки».

Причому, нам пропонують не тільки співати і пританцьовувати на прийдешніх форумах важкої і джаз- музики , А й співпереживати найтоншому з напрямків літератури: П'ятий міжнародний російсько-грузинський поетичний фестиваль «Сни про Грузію» пройде з 6 по 14 червня.

У форумі візьмуть участь понад 80 російськомовних поетів і письменників з 32 країн, а також делегація з Росії. Він символічно почнеться в день народження О. Пушкіна - 6 червня - в Батумі, продовжиться в містах Поті і Цхалтубо, а завершальна частина свята поезії відбудеться в Тбілісі.

В рамках фестивалю 13 червня пройде церемонія нагородження дипломантів та лауреатів конкурсу молодих російськомовних літераторів Грузії. А 14 червня учасники та гості фестивалю будуть прийняті в Тбілісі Католикосом-Патріархом всієї Грузії.

Хтось в повній мірі оцінить безцінність зв'язки «російсько-грузинський», представленої, нарешті, не синонімом конфлікту; хтось, на жаль, всієї урочистості моменту не вловить ... Втім, маємо новина найбільш універсальну для радощів всіх і вся 1 червня батумський дельфінарій, нарешті, прийняв перших відвідувачів.

За інформацією адміністрації, дельфінарій офіційно відкрився 1 червня, але уявлення для широких мас почнуться з 12 червня. У них братимуть участь 7 дельфінів, яких протягом декількох місяців інтенсивно тренували.

Батумський дельфінарій. 70-і роки. Фото з сайту turometr.ru

Вартість квитка на виставу - 12 ларі. Для дітей у віці до 5 років шоу буде безкоштовним. Одночасно подивитися виставу зможуть 700 осіб.

Здійснення проекту обійшлося в 10 мільйонів ларі. Окупність же проекту і його життєздатність - вже на нашій совісті, дорогі чорноморці. Так що - все дружно провідуємо батумських дельфінчиків Здійснення проекту обійшлося в 10 мільйонів ларі .

У День захисту дітей маленьких батумцев радували не тільки повернулися артисти з плавниками, а й улюблене всіма видовище заходу круїзного лайнера в акваторію порту: 1 червня в 7 годині ранку в порт Батумі увійшов американський круїзний корабель «Silver Wind» .

Як повідомляють в департаменті курортів і туризму Аджарії, корабель вже чотири роки відвідує Батумі. На борту цього разу 271 осіб, в тому числі 22 членів екіпажу. Судно розраховане на туристів високого класу, виходячи з цього число туристів на борту не таким значним.

Туристичне обслуговування надає прибулим туристичне агентство «Ab Visit Adjara». Американським туристам було запропоновано відвідування визначних пам'яток Аджарії - фортеці Гоніо, Ботанічного саду. Гості відвідали місцеву родину і ознайомилися з сімейними традиціями, культурою та кухнею.

Гості відвідали місцеву родину і ознайомилися з сімейними традиціями, культурою та кухнею

Silver Wind. Фото з сайту seagnature.com

Круїзне судно відбуло з Батумі ввечері 1 червня.

... Не знаємо, наплив чи американців і дельфінів вплинули, але на ринку нерухомості Батумі почався бум продажів. Причому, активніше всіх «бумят» вірменські, азербайджанські і ізраїльські покупці.

Про це говорять виданню commersant.ge співробітники агентств нерухомості міста.

За їх словами, в останні роки інвестиційна активність, поточна в Батумі, і активна PR-кампанії дали серйозні результати: угоди на ринку нерухомого майна активізувалися, а ціни перевищили столичні.

За заявою керівника агентства нерухомості «Батумі реалтор» Давида Цуркава, в Батумі досить високий попит на нерухомість і, відповідно, винесені на продаж об'єкти швидко розходяться. Особливо активні вірменські, азербайджанські і ізраїльські клієнти. За його словами, попит активізував не тільки нове будівництво, а й ринок вторинних квартир. В даний час на вторинні квартири безпрецедентно високі ціни - вони досягають $ 800-1000 за квадратний метр.

Що стосується новобудов, в завершених будинках ціни на житло коливаються від $ 1000 до $ 1500 за квадратний метр. Щодо низькі ціни в споруджуваних корпусах, проте попит настільки великий, що ще до завершення будівництва 80% квартир продано.

Те ж саме заявляють в агентстві нерухомості «Гео». За їх словами, Батумі і його околиця розділена на зони, і ціни на нерухомість розподіляються по цих зонах. В агентстві пояснюють, що зростаюча популярність Батумі активізувала ринок нерухомості, тому не дивно, що тутешні ціни в інших випадках обігнали тбіліські.

Фото з сайту vkontakte.ru/club55572

... А, мабуть, щоб вірменські покупці встигали в черзі за бажаними Батумський квартирами, з Єревана в Батумі на фірмовому поїзді цього літа можна буде дістатися на дві години швидше.

«Тепер пасажири фірмового поїзда« Вірменія »на те, щоб прибути з Єревана в Батумі витратять 16 годин 37 хвилин, а зворотна дорога займе 16 годин 55 хвилин», - йдеться в повідомленні прес-служби ЗАТ «Південно-Кавказька залізниця». У минулому році час проходження фірмового поїзда з Єревана в Батумі становило 18 годин, а з Батумі в Єреван - 18 годин 13 хвилин.

Скоротити час руху поїзда вдалося завдяки проведеним на ЮКЖД робіт по оновленню залізничних колій та рухомого складу.

ЮКЖД запускає свій фірмовий поїзд «Вірменія» маршрутом Єреван-Батумі-Єреван 15 червня.

Не відстають у більш мобільною доставці своїх громадян до заповітних берегів Батумі і Ізраїль з Азербайджаном: з Батумі полетять додаткові літаки в напрямку Тель-Авіва і Баку.

У зв'язку з настанням літнього сезону, авіакомпанія «Аірзена» призначає додаткові рейси і маршрути в напрямку Батумі.

Як повідомляють в компанії, крім того, що будуть виконуватися додаткові рейси «Тбілісі-Батумі», планується призначити нові маршрути. Зокрема, з 5 червня в усі недільні дні будуть здійснюватися перельоти напрямки Батумі-Тель-Авів, з 18 червня - напрямки Батумі-Баку, цей рейс буде виконуватися тричі на тиждень - по понеділках, середах і суботах.

Крім того, до вже призначеного рейсу «Батумі-Київ» додадуться додаткові частоти, і замість трьох разів на тиждень польоти будуть здійснюватися п'ять разів на тиждень. Рейси з Тбілісі в Батумі будуть виконуватися щодня.

На думку «Аірзена», призначення перерахованих перельотів буде сприяти залученню туристів в Аджарський регіон.

На думку «Аірзена», призначення перерахованих перельотів буде сприяти залученню туристів в Аджарський регіон

Міжнародний аеропорт Батумі. Фото з сайту hotel-client.ru

... І, звичайно, турецькі сусіди осторонь теж залишитися не могли. У Батумі цього літа (на квартири чи, до дельфінів чи або лайнерами милуватися - неважливо), мабуть, треба практично всім «чорноморців»: Між Анкарою і Батумі встановлено пряме авіасполучення.

Президент Грузії Михайло Саакашвілі і прем'єр-міністр Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган 31 травня відвідали в Батумі відкриття нового авіарейсу. Як заявив Саакашвілі, цей авіарейс є підтвердженням того факту, що між двома країнами розвиваються економічні та транспортні зв'язки. «У нас вже в наявності авіарейси зі Стамбула, і зараз географія польотів розширюється», - зазначив він.

Між Анкарою і Батумі 31 травня був здійснений перший авіарейс. З 8 червня польоти стануть регулярними, і будуть виконуватися двічі на тиждень - по понеділках і суботах.

Ціна квитка починається з 82 євро. Батумський аеропорт обслуговуватиме і турецькі регіони, що межують з Грузією.

... Така ось переконливо позитивна тенденція - все поїхали в Батумі. Впевнені, що місць, гостинності, дельфінів і хачапурі тут вистачить на всіх Така ось переконливо позитивна тенденція - все поїхали в Батумі . З початком літа! І до наступного тижня .

За матеріалами Business Грузія, Грузія Online, NEWS.am

Новости