Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Дарувати чи дівчатам квіти? Альтернативний погляд на реальність

  1. Як подарунки витрачають нашу енергію
  2. Як ми практикуємо чорну магію
  3. Що робити

Я ркие пахучі троянди у вазі. Ніжні пелюстки і божественний аромат. Що може бути краще такого подарунка? Для багатьох це цілком очевидно. Але чи так все однозначно в цій ситуації? І чи дійсно - дарувати людині квіти - це гідний вчинок, який принесе людині благо?

Як подарунки витрачають нашу енергію

Енергія є первинною, а матерія вторинна. Цей принцип багато з нас чули, але сприймають його просто як гарне гасло, що не вдумуючись в його зміст. Адже матерія - ось вона, її можна помацати і побачити. А енергія, той, хто не зазнав її дію на собі, в кращому випадку вірить в саме її існування чисто гіпотетично. Насправді багато проблем в нашому житті обумовлені саме енергією. Принципи Ями і Ніями засновані саме на таких поняттях як «карма» і «енергія». Наприклад, принцип апаріграха - неприйняття дарів, нестяжательство.

Чому ж так небезпечно приймати дари і в чому тут небезпека не тільки для тих, хто практикує йогу, але і для будь-якої людини?

Насправді у кожної людини обмежена кількість енергії. І будь-яка дія - це трата енергії. Також все, що проявлено навколо нас, - це теж наша енергія. І будь-яка річ, якою ми володіємо, підтримується нашою енергією. Саме тому аскети максимально намагаються позбутися від матеріального. Чи не тому що це якісь релігійні догми, що духовна людина має бути жебраком. Справа не в цьому. Просто все, чим ми володіємо, а також будь-який комфорт, задоволення, матеріальні блага і т. Д. Виявляються в нашому житті тільки тому, що у нас є так званий тапас.

Тапас - це універсальна енергія, яку ми отримуємо в результаті подяк. Тобто будь-який благо, яке ми приносимо кому-небудь, дозволяє накопичити тапас. І якщо людина практикує йогу, у нього підвищується рівень енергії. І тапас починає, так би мовити, матеріалізуватися в різні бажання. На цьому, до речі, і побудовані всі методики по залученню грошей, все візуалізації та псевдодуховних практики. І найцікавіше, що працюють вони тільки в тому випадку, якщо у людини є тапас. Якщо тапаса немає, можна скільки завгодно візуалізувати яхту, але так і залишишся сидить на дивані і мріють про яхту. А ось якщо тапас є, то яхта дійсно проявиться. Але чим це закінчиться для того, хто таким чином «злив» весь свій потенціал? Швидше за все, нічим хорошим. Про це «грошові» гуру воліють мовчати. Таким чином, все, що нам приносить задоволення або комфорт, будь-які матеріальні блага - витрачають наш тапас.

Саме в цьому суть принципу апаріграха . Тапас потрібен практику для того, щоб просуватися на духовному шляху. Якщо тапаса немає - еволюції не буде. Саме тому рекомендується поєднувати духовні практики зі служінням суспільству. Служіння, зрозуміло, має бути адекватним. Продаж алкоголю не є гідним служінням суспільству. Кращий варіант служіння - це поширення знань, які дозволять людині змінити своє життя на краще. Таким чином, практик, накопичуючи тапас шляхом служіння суспільству, може витратити його на просування в духовній практиці. І що ж станеться, якщо, наприклад, йому подарують якусь дорогу річ? Це витратить його тапас. І замість того щоб отримати якийсь духовний досвід, він обміняє свій тапас на цю дорогу річ.

Відмовляючись від надмірностей, ми просто економимо енергію. Тому, коли хлопець дарує дівчині квіти, він просто забирає її життєву енергію. Причому подарунок цей, м'яко кажучи, непрактичний. Через три-чотири дні квіти полетять в смітник і подумайте про те, чи варто було воно того, щоб витратити на це тапас, який міг дозволити просунутися в духовній практиці? Навіть якщо мова не йде про духовну практиці, цей тапас міг дозволити реалізувати якийсь серйозний проект, або навіть просто якесь більш корисне і потрібне бажання, ніж квіти, які полетять у смітник. Нерівноцінний обмін, вам так не здається? І при цьому найцікавіше в цій ситуації те, що хлопець перебуває в повній ілюзії, що він зробив добру справу, а дівчина щиро радіє подарунку. І обидва навіть не підозрюють, що нічого хорошого для них обох в даній дії немає. Так як, крім витрати тапаса на таку дурість, на кшталт викинутих квітів, тут присутній ще один, більш серйозний аспект ...

6.jpg

Як ми практикуємо чорну магію

Це може здатися дивним, але сьогодні більшість людей практикує чорну магію. Це звучить неймовірно, але це так. Але найдивніше навіть не це. Найцікавіше те, що найчастіше люди застосовують чорну магію проти самих себе або своїх близьких. Як же це відбувається? Уявіть собі ситуацію: людина йде в опівночі на кладовищі, набирає там землі зі свіжої могили і якимось чином підкидає своєму кривднику - в загальному, все в кращих традиціях чорної магії. Ну зрозуміло, що жоден адекватний чоловік таким займатися не стане. Але насправді сьогодні багато хто робить те ж саме, тільки в більш райдужним і загальноприйнятою формою.

Як взагалі відбувається наведення псування на енергетичному рівні у випадку з цвинтарної землею?

Цвинтарна земля має енергетику смерті і страждання. І щоб заподіяти шкоду своєму кривднику, любитель чорної магії просто приносить енергетику смерті і страждання в життя своєї жертви. А тепер розглянемо випадок, коли хлопець дарує дівчині квіти. Квіти - зрізані, мертві. Вони повільно, але вірно в'януть з того самого моменту, як їх зрізали, тобто мають енергетикою смерті. І ось хлопець, повний найблагородніших поривань і натхнення, приносить цю енергетику смерті дівчини і дарує їй. Власне, з таким же успіхом він міг подарувати їй і землю з кладовища - ефект був би той же самий, та ще й грошей б не витратив. Але на цьому чорна магія не закінчується.

Отже, квіти подаровані, поставлені у вазу, і все ніби як щасливі. Що відбувається далі? Квіти продовжують в'янути і вмирати. Через кілька днів дівчина з огидою бере їх і викидає у смітник. Потім зав'язує пакет і зі спокійною душею виносить сміття, не підозрюючи, що тільки що запустила процес власного самознищення. Рано вранці сміттєзбірник забере все сміття з контейнера і відвезе його на смітник, де квіти будуть благополучно гнити і розкладатися упереміш з усім іншим сміттям. І дівчина, яка їх викинула, вже забула про них, і, може бути, їй вже навіть подарували нові. Але все не так просто. Протягом декількох днів квіти стояли в кімнаті дівчини, вона концентрувалася на них, відчувала певні емоції, її розум регулярно чіплявся за цей об'єкт, і між цим об'єктом і дівчиною сформувалася певна зв'язок, і став відбуватися енергетичний обмін.

Таким чином, квіти тепер містять енергетику дівчата - і все, що буде відбуватися з цими квітами, буде позначатися на дівчині. А квіти часом, мирно гниють і розкладаються на смітнику. Дівчина, звичайно ж, неможливо зв'яже своє нездужання або якісь раптові неприємності в житті з тим, що її квіти гниють на смітнику. «З'їла щось не те» або «Просто не пощастило» - махне вона рукою на наслідки всієї цієї ситуації і буде раз за разом повторювати помилку. У цьому сьогодні помилка дуже багатьох людей: сучасний ритм життя не дає їм ні сил, ні часу на те, щоб озирнутися на вчорашній день і зрозуміти причини своїх проблем. Але ж нічого в нашому світі не відбувається без причини. І якби люди навчилися бачити далі свого носа, вони уникли б багатьох неприємностей. Випадок з квітами лише вершина айсберга.

Як ми чинимо з речами, які нам не потрібні? Наприклад, з одягом. Ми її викидаємо, і вона гниє на тій же смітнику, що і описані вище квіти. І це далеко не найгірший варіант. Уявіть, що вашу куртку одягне якийсь волоцюга, які регулярно вживає «Глід» і живе, швидше за все, не зовсім усвідомлено, м'яко кажучи. Не варто дивуватися потім, якщо виникне раптом потяг до алкоголю або проблеми зі здоров'ям. Тому викидати свої особисті речі категорично не рекомендується! Крім речей, існують ще й інші помилки. Наприклад, волосся, які ми залишаємо в перукарні - це квінтесенція нашої енергетики. І що далі з ними буде? Вони теж буду гнити на смітнику. У ритуалах чорної магії, до речі, дуже часто фігурують волосся жертви. А ми самі своїми ж діями наводимо на себе порчу. А потім дивуємося: звідки в житті проблеми?

Що робити

Що ж робити? Накопичувати мотлох будинку? Чи не дарувати подарунки? Чи не стригтися? Це теж не варіант, так як зайва кількість речей буде витрачати вашу життєву енергію, що не стригтися - не зовсім гігієнічно, та й подарунки теж можуть бути з користю. Старі і непотрібні речі найкраще спалювати. По-перше, їх ніхто не зможе використовувати, а по-друге, вогонь нейтралізує енергетику і вищеописаних проблем не виникне. Зістрижені волосся найкраще теж спалювати. Це вирішує проблему. Що стосується подарунків - тема болюча, тому що в соціумі присутні певні стереотипи і догми, і якщо ви спробуєте пояснити людям, що подарунки витрачають енергію і все в такому дусі, реакція буде, м'яко кажучи, не зовсім та, яку ви очікуєте. Тому прямо людям про це краще не говорити.

  • Перше: як дарувати подарунки? Намагайтеся дарувати людям те, що принесе їм користь. Зверніть увагу: не задоволення, не захоплення, не "щастя", а саме користь. Тобто призведе до якого-небудь розвитку. Вірно кажуть, що найкращий подарунок - книга. Не зовсім популярна в нинішньому суспільстві концепція, і той, кому ви її даруєте, може бути теж не в захваті від такого подарунка. Але метою подарунка і не є чийсь захват. Бути може, якщо ви подаруєте якусь книгу на тему саморозвитку, то людина не зрозуміє цінності подарунка зараз, але одного разу, у важкий момент, погляд «випадково» впаде на подаровану вами книгу.
  • Друге: як приймати подарунки? З цим складніше. Не кожному можна пояснити, що дарувати вам квіти не потрібно і, взагалі, подарунок повинен бути корисним. Та й поняття користі у кожного своє. Для кого-то пляшка коньяку - корисний подарунок. Постарайтеся своєму найближчому оточенню ненав'язливо пояснити, які подарунки вам би хотілося отримувати, а краще постарайтеся переконати їх і зовсім не дарувати подарунки, не вдаючись при поясненнях, зрозуміло, в подробиці зі зрозумілих причин. У випадку з тими, з ким адекватний діалог не представляється можливим, або з малознайомими людьми подарунок краще просто прийняти і подякувати, а потім знайти йому найбільш адекватне або як мінімум нешкідливе для себе і навколишнього світу застосування.

Випадок з подарунками і труднощами, які виникають в даних ситуаціях, - яскравий приклад того, що поняття добра і зла в нашому суспільстві часто перевернуті з ніг на голову. І часом людина може завдавати шкоди, будучи в повній упевненості, що робить благо. Тому важливо постійно підтримувати високий рівень усвідомленості і роздумувати над тим, що ми робимо. І всерйоз шукати відповіді на запитання: «Які наслідки матимуть мої дії?» І не тільки в перспективі на сьогодні-завтра, а з точки зору всього життя і майбутніх втілень.

Я ркие пахучі троянди у вазі

Що може бути краще такого подарунка?
Але чи так все однозначно в цій ситуації?
І чи дійсно - дарувати людині квіти - це гідний вчинок, який принесе людині благо?
Чому ж так небезпечно приймати дари і в чому тут небезпека не тільки для тих, хто практикує йогу, але і для будь-якої людини?
Але чим це закінчиться для того, хто таким чином «злив» весь свій потенціал?
І що ж станеться, якщо, наприклад, йому подарують якусь дорогу річ?
Через три-чотири дні квіти полетять в смітник і подумайте про те, чи варто було воно того, щоб витратити на це тапас, який міг дозволити просунутися в духовній практиці?
Нерівноцінний обмін, вам так не здається?
Як же це відбувається?
Як взагалі відбувається наведення псування на енергетичному рівні у випадку з цвинтарної землею?

Новости