Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

NEWSru.com :: В Індії американка, яка приїхала подивитися резиденцію Далай-лами, постраждала від групового зґвалтування

В індійську поліцію із заявою про зґвалтування звернулася 46-річна мешканка Каліфорнії

В індійську поліцію із заявою про зґвалтування звернулася 46-річна мешканка Каліфорнії, пише The Times of India . Туристка розповіла, що в місті Дармсала (штат Хімачал-Прадеш), де знаходиться резиденція духовного лідера буддизму, на неї напали двоє чоловіків.

За словами потерпілої, зловмисники стали приставати до неї прямо на міському ринку. У якийсь момент туристка втратила свідомість, а прокинулася вже після сексуальної наруги.

За словами начальника поліції Дармсали Абішек Дуллара, за фактом зґвалтування іноземки було порушено кримінальну справу.

Відомо, що постраждала громадянка США вперше виявилася в Індії. Вона приїхала в країну тиждень тому. З Делі туристка відправилася в Хімачал-Прадеш, де оглянула міста Куллу і Маналі. Потім вона виявилася в Дармсале, розташованої в 500 кілометрах на північ від Делі.

Дармсала є популярним місцем для туристів і привертає їхню увагу пам'ятниками релігійного значення. Там же знаходиться Інститут тибетської медицини і астрології.

Додамо, що на початку вересня були заарештовані троє індійців, підозрюваних у зґвалтуванні 19-річної японки в Джайпурі (Раджастан). Причому один з них був гідом потерпілої.

Також в даний час проходить судовий процес над п'ятьма чоловіками, які згвалтували іншу японську туристку в Калькутті. А в Делі під слідством залишаються шестеро осіб, обвинувачених в згвалтуванні датчанки, пише The Guardian .

Індійська влада підкреслюють, що згвалтування туристів трапляються досить рідко, з огляду на, що щорічно в країну приїжджають мільйони туристів. Однак повідомлення про такі злочини, регулярно з'являються в пресі, все одно викликають тривогу.

Статистика свідчить, що за перші три місяці 2013 року турпотік до Індії знизився на 25%, причому основною причиною цього був страх зустрітися з насильниками.

З тих пір турпотік зріс, але згвалтування, в тому числі іноземців, залишаються серйозною проблемою.

За даними Національного бюро кримінальної статистики, за 40 років (з 1971 по 2012 роки) кількість зареєстрованих випадків згвалтування збільшилася в 10 разів - з 2,5 тисячі до майже 25 тисяч. А в 2014 році зафіксували вже 132 тисячі зґвалтувань в країні, де проживає 1,3 мільярда людей.

В повний голос про проблему зґвалтувань заговорили після жорстокого вбивства в кінці 2012 року в Делі 23-річної студентки-медика Джоти Сінгх. Над дівчиною поглумилися прямо в автобусі на очах у її залицяльника.

Країною прокотилася хвиля заворушень, коли протестувальники вимагали посилення покарань для насильників. У підсумку в кримінальний кодекс було внесено відповідні поправки, були посилені заходи охорони, розслідування згвалтувань стало пріоритетним завданням, а учасників розправи над Джоти Сингх засудили до страти .

У травні 2014 роки після перемоги на виборах новий прем'єр-міністр Нарендра Моді закликав суспільство до безкомпромісної боротьби з сексуальним насильством.

В рамках дискусії висувалися різні версії про причини поширення сексуального насильства в Індії. Деякі звинувачували в цьому західний спосіб життя і харчування на основі фаст-фуду, а інші критикували традиційні цінності і патріархальні звичаї, через які жінка відчуває безправ'я і стає просто об'єктом для прояву сексуальності.

Новости