Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Далай-лама засудив висловлювання Шерон Стоун про землетрус в Китаї

Шерон Стоун. фото AFP

Кінозірка раніше неодноразово заявляла про свої дружні стосунки з Далай-ламою. Тибетський лідер заявив, що він не поділяє думки Стоун щодо того, що саме політика Китаю щодо Тибету стала причиною землетрусу 12 травня, забрав життя майже 70 тисяч людей.

"Звичайно, з буддистської точки зору, кожна подія - це карма. Трагедія в Тибеті, драматичні події в Бірмі (М'янмі), трагедія в Китаї, всі вони кармічні. Але її (Стоун) специфічне зауваження - я не знаю, що на це сказати ", - заявив 72-річний монах.

Американська актриса через своїх представників вже вибачилася за допущені їй висловлювання. Однак на початку червня стало відомо про те, що у відповідь на антикитайські вислови організатори Шанхайського кінофестивалю відмовилися запрошувати Стоун, безліч китайських кінотеатрів і телеканалів стали бойкотувати фільми з її участю, а будинок моди Dior, моделлю якого є актриса, вирішив не розміщувати в Китаї рекламу з її зображенням.

У березні в Тибеті пройшли несанкціоновані демонстрації прихильників незалежності цього автономного району КНР. У його адміністративному центрі Лхасі було зафіксовано близько 300 підпалів і нападів на мирних жителів. За офіційними даними КНР, під час заворушень загинули 18 людей, 623 отримали поранення.

Через два місяці, 12 травня, в китайській провінції Сичуань стався руйнівний землетрус магнітудою 7,8, який забрав десятки тисяч життів.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Новости