Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Вуса ексгумованого Сальвадора Далі виявилися нетлінними

Фото: m24.ru/Юлия Накошная

Вуса іспанського художника Сальвадора Далі, чиє тіло було ексгумовано в рамках справи про встановлення батьківства, не змінилися з 1989 року, коли художник був похований. Про це повідомляє "Газета.ру" .

Цей висновок зробив фахівець Нарцис Бардалет, який бальзамував тіло Далі в 1989 році. Він був присутній на церемонії ексгумації.

За його словами, вуса Далі прекрасно збереглися. "Це диво", - сказав Бардалет.

Представник фонду "Гала - Сальвадор Далі" Луїс Пенюелас повідомив, що для аналізу було взято зразки двох великих кісток, нігті і волосся. Після тестів їх повернуть на місце.

Рішення про ексгумацію тіла Далі було прийнято після подачі судового позову мешканкою Жирони ясновидиці Пілар Абель Мартінес. вона стверджує , Що художник-сюрреаліст був її батьком.

Суд Мадрида ухвалив провести акт ексгумації останків художника для взяття біологічної проби і встановлення батьківства Сальвадора Далі Доменека. Іншої можливості це визначити не існує, тому що не збереглося жодного біологічного матеріалу або особистих речей, на підставі яких можна проводити експертизу в Національному інституті токсикології.

Мартінес народилася в 1959 році в місті Фігерас. За її словами, у Дали і її матері була таємна зв'язок в Порт-Лигат в провінції Жирони. Далі часто приїжджав туди за натхненням. Жінка стверджує, що її мати працювала в будинку однієї з місцевих сімей. У 1955 році вона переїхала в Кастельон-де-Ампуріас, вийшла заміж і через деякий час народила дочку.

Якщо експертиза підтвердить батьківство, Мартінес зможе взяти прізвище Далі, а також претендувати на авторські права.

Новости