Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок в листопаді: пляжі, лижі та інші варіанти ідеального відпустки

  1. Куди поїхати у відпустку в листопаді
  2. Пляжний відпочинок в листопаді
  3. Куди поїхати на море в листопаді
  4. Море з дітьми в листопаді
  5. Романтична подорож в листопаді
  6. Активний відпочинок в листопаді
  7. Де покататися на лижах і сноуборді
  8. Кращі напрямки для трекінгу і походів
  9. Де хороший серфінг в кінці осені
  10. Кращі місця для дайвінга в листопаді
  11. Найцікавіші свята, екскурсії та фестивалі листопада
  12. Кращі події та фестивалі в листопаді 2018
  13. Читайте також:

З дерев облетіли останнє листя, до Нового року ще ціла вічність, а похмуре небо вганяє в тугу. Кращий засіб від осінньої хандри - відпустка, і в листопаді відправитися в подорож особливо здорово: ціни на авіаквитки і готелі вже впали, у дітей шкільні канікули, а на карті світу повно місць, де замість осінньої сльоти - яскраве сонце і тепле море.

Куди поїхати у відпустку в листопаді

Пляжний відпочинокЕкскурсії та фестиваліАктивний відпочинок

ОАЕ Іспанія Непал В'єтнам Італія Перу Індія Німеччина Чилі Таїланд Великобританія Індонезія Китай Франція Туреччина Ізраїль Швейцарія Росія Сейшели Росія Сербія Філіппіни Азербайджан Швеція Мексика Таїланд Австрія Куба ОАЕ Малайзія Китай Мадагаскар Японія Марокко Мексика Шрі-Ланка

Куди поїдемо?

- грітися на пляжі

- гуляти по красивому місту

- кататися на лижах

- ловити хвилю на серфі

- пірнати за скарбами

- милуватися природою в поході

Пляжний відпочинок в листопаді

Тепле море і чисте небо в кінці осені знайти нескладно - якщо знати, де шукати. Європа для пляжного відпочинку в листопаді не підходить: навіть в Греції та Іспанії купатися вже холодно. Кіпр, Туреччина і Туніс влаштують тільки самих загартованих: тут вже буває дощовим і прохолодно. І навіть в країнах, де цілий рік жарко, зіпсувати відпочинок можуть проливні дощі. Ми склали список пляжів, де в листопаді вас напевно чекає хороша погода.

Ми склали список пляжів, де в листопаді вас напевно чекає хороша погода

Куди поїхати на море в листопаді

КурортиПогодаВіза Ізраїль

: Тель-Авів, Хайфа, Ейлат, Ейн-Бокек Повітря + 24-26 ° C
Середземне і Червоне моря + 23-24 ° C
Мертве море +26 ° C
Можливі дощі ночами 90 днів без візи ОАЕ : Дубай, Шарджа, Аджман, Абу-Дабі, Фуджейра Повітря + 29-31 ° C
Перську затоку +28 ° C Безкоштовна віза на 30 днів після прильоту Індія : Гоа, Керала Повітря + 32-34 ° C
Індійський океан + 28-29 ° C Онлайн-віза на 60 днів Таїланд : Хуахін, Паттайя, Ко Чанг, Районг Повітря +31 ° C
Cіамскій затоку і Південно-Китайське море +28 ° C
Можливі короткочасні зливи 30 днів без візи В'єтнам : Фукуока, Фантхьет, Вунгтау Повітря +31 ° C
Сіамський затоку і Південно-Китайське море +28 ° C
Можливі короткочасні зливи 15 днів без візи Китай : Санья, острів Хайнань Повітря +28 ° C
Південно-Китайське море +26 ° C
Можливі короткочасні зливи Потрібна віза. Виняток - організовані тургрупи Філіппіни : Себу, Бохол, Корон, Маніла, Міндоро Повітря + 31-32 ° C
Тихий океан + 28-29 ° C
Можливі короткочасні зливи 30 днів без візи Сейшели : Праслін, Силует, Ла-Діг, Мае Повітря +30 ° C
Індійський океан +28 ° C
Можливі короткочасні зливи 30 днів без візи Куба : Гавана, Варадеро, Сантьяго-де-Куба, Тринідад Повітря + 27-30 ° C
Мексиканська затока + 26-27 ° C
Карибське море +29 ° C
У першій половині місяця в північній частині острова можуть бути шторми 30 днів без візи Мексика : Канкун, Плайя-дель-Кармен, Акапулько, Пуерто-Вальярта Повітря + 29-31 ° C
Карибське море +28 ° C
Тихий океан + 27-29 ° C Безкоштовне електронний дозвіл на 180 днів

Море з дітьми в листопаді

Маленькі діти зазвичай погано переносять тривалі перельоти, та й не кожен батько наважиться взяти малюка з собою в Азію. Для відпочинку всією сім'єю добре підійдуть курорти Ізраїлю або ОАЕ. Ці країни - одні з найбезпечніших, і долетіти сюди прямим рейсом можна за 4-5 годин. Бонус - розвинена інфраструктура і високий рівень сервісу: в готелі або кафе будуть готові до того, що з вами дитина.

Якщо старші діти, можна вибрати Гоа чи В'єтнам: тут м'який клімат, хороші піщані пляжі, легко знайти готель з гідним сервісом, анімацією і вибором харчування. Дитина точно оцінить можливість покататися на слоні, побачити тропічний ліс і особисто протестувати все аквапарки.

Як не зійти з розуму, подорожуючи з дитиною

Романтична подорож в листопаді

Незаселених островів, де двоє закоханих можуть сховатися від усього світу, на землі залишилося не так вже й багато. Вся надія на океанські курорти. Мальдівська республіка, Сейшели, Маврикій і острів Памалікан на Філіппінах - ідеальні місця для медового місяця. Тут знайдуться і блакитні бухти, і білосніжний пісок, і відокремлені бунгало, і фотографи, які знають, як краще зняти вас на тлі цієї пишноти.

Якщо баунти-відпочинок не для вас, вирушайте в Мексику досліджувати вдвох спадщина майя. А на сонячній Кубі здорово взяти на абордаж яхту, запастися ромом і під саундтрек Ханса Циммера спрямуватися в захід.

Читайте також:

Як повернути романтику в спільні поїздки

Жаркі країни, де можна купатися взимку

Куди поїхати на море без візи

Активний відпочинок в листопаді

Якщо відчуваєте, що ось-ось впадете в зимову сплячку, саме час подумати про активний сценарії для вашого відпустки. Можна покататися на сноуборді, сходити в похід або віддати перевагу водному екстриму. Листопадова погода дозволяє вибрати локацію на будь-який смак - від снігових вершин до коралових рифів.

Де покататися на лижах і сноуборді

Гірськолижний сезон в листопаді вже відкритий в Скандинавії і значної частини Європи. Самий бюджетний варіант - Сербія. У Копаонік є траси для новачків і любителів, а ще окрема дитяча зона. І початківці, і просунуті лижники оцінять курорт Оре: в найбільшому гірськолижному комплексі Швеції ви знайдете 100 кілометрів трас всіх рівнів і гарантований сніг в листопаді.

Любителям позатрасового катання сподобається Восс в Норвегії або самий високогірний курорт Європи Валь Торанс у Франції. Австрійський Хинтертукс і французький Тінь оцінять як любителі бігових лиж, так і сноубордисти. А якщо крім хорошої траси вам важлива вечірнє життя і апрески, вибирайте австрійський Зельден або швейцарський Саас-Фе.

Втім, в листопаді за снігом необов'язково їхати за кордон. Місця для тих, хто хоче краще вивчити Росію, - гора Соболина з видом на Байкал, Абзаково в Башкортостані або вулкани Камчатки, якщо можете дозволити собі хели-скі. Альтернативою Європі можуть стати Хібіни: сезон тут починається в кінці листопада. Світловий день за полярним колом зовсім короткий, кататися доведеться тільки на освітлених схилах, але зате у вас буде шанс побачити полярне сяйво. Також весь листопад лижників чекають траси Шерегеш: западносибирский курорт знаменитий своїм фрірайдом по незайманому снігу між ялинок.

Ще по темі:

Недорогі гірськолижні курорти за кордоном

Найкрасивіші гори Росії, які так і тягне підкорити

Де в Росії кататися на гірських лижах і сноуборді

Кращі напрямки для трекінгу і походів

Трекінг в кінці осені ідеальний в Непалі. Маршрути до базових таборів Аннапурни і Евересту не вимагають альпіністської підготовки, але дозволяють побачити на власні очі найбільші вершини світу. А в Індонезії в цю пору року можна відправитися до вулканів: мандрівників чекають вершини Мерапі, Рінджані і Семеру, дивовижний тропічний ліс і тепле море.

Якщо час і бюджет дозволяють, летите в Латинську Америку: знаменитий W-трек по Патагонії - це гори і льодовики, найяскравіші блакитні озера і химерні скелі. Тих, хто хоче опинитися на краю світу, чекають туманні фіорди і похмурі гори Вогняної Землі. Великий вибір піших маршрутів є і в Перу: побачити Мачу-Пікчу і пройтися по стежці інків в Андах - гідний привід обігнути половину земної кулі.

Якщо хочеться чогось простіше, пройдіться по Лікійської стежці в Туреччині. Маршрут нескладний, з хорошою розміткою і під силу навіть дітям. По дорозі багато гестхаусов, можна йти майже без нічого, без наметів та їжі. У листопаді тут прохолодно, але це навіть в плюс: не кожен здатний пройти цей шлях по літній спеці.

Ще по темі:

Від Норвегії до Непалу: кращі пішохідні маршрути світу

Древній Мачу-Пікчу, смішні лами і ще 12 причин махнути в Перу

7 ідей для активного відпочинку в Росії

Де хороший серфінг в кінці осені

Класно посерфити в листопаді можна в Марокко: росіянам віза не потрібна, туристів в цьому місяці трохи і ціни на готелі падають, а температура повітря в Агадире тримається на рівні +23 градусів. Хороші хвилі можна також зловити у В'єтнамі, але тут потрібно вибирати південь країни: в центральній частині вирує стихія, а на півночі занадто холодно. Відповідні курорти - Фантхьет, Муйне і Фукуока. Дощів тут небагато - можна поєднати серфінг з пляжним відпочинком або приїхати всією сім'єю.

Листопад - прекрасний місяць для серфінгу на Шрі-Ланці. Новачкам cтоит вибрати Унаватуни, а тим, хто відчуває себе впевненіше, підійде Хіккадува. На Балі в листопаді для серфінгу добре підходить східне узбережжя: Нуса-Дуа і Серанган - для всіх, Санур - для впевнених і безстрашних. Філіппіни теж підійдуть і новачкам, і професіоналам: для навчання годиться пляж Ла-Юніон на острові Лусон, а якщо стоїте на дошці впевнено і хочете екстриму, - вам на східне узбережжя острова Сіаргао.

Ще по темі:

Чудо-острова: 15 приводів закохатися в Філіппіни

Їж, молись, Балі. 12 способів насолодитися самим казковим островом Індонезії

Арабська казка: 13 кращих занять в Марокко

Кращі місця для дайвінга в листопаді

Дайвінг в листопаді хороший в Таїланді: красиво і не дуже дорого. Найбільш вражаючий підводний світ - на Сіміланскіх островах: тут можна забронювати номер на кораблі-готелі, який курсуватиме від одного дайв-сайту до іншого. Ще одне вдале місце для листопадових занурень - Ейлат на Червоному морі: мальовничий кораловий риф тут тягнеться на кілометр. Новачків на глибині 6-8 метрів чекають Ісус та Мойсей - такі імена ізраїльтяни дали двом незвичайним скелях. В кінці осені для занурень також добре підходять Мальдіви, Сейшели і Маврикій.

Якщо різнокольорові рибки і корали вас вже не дивують, вирушайте на Гаваї плавати під світлом зірок з величезними скатами. Або подражнити акул на східному узбережжі Мадагаскару: період з вересня по січень - найкращий час для зустрічі з хижаками. Дайвери опускаються в воду в захисній камері з товстими прутами, і єдине, що може постраждати, - це нервові клітини. Рифових акул, барракуд, зелених черепах і іншу екзотичну живність можна також зустріти в Малайзії: острів Спідня в листопаді відмінно підходить для підводних прогулянок.

Ще по темі:

Відпустка з зануренням: 15 місць для дайвінгу, про який ви мріяли

Дельфіни за вікном: унікальні підводні готелі світу

Чудеса чистої води: 15 дивовижних місць планети

Найцікавіші свята, екскурсії та фестивалі листопада

Якщо пляжний відпочинок не для вас, а й гори з океанами підкорювати ви поки не рветься, осінь - хороший час для прогулянки по містах і музеям. До того ж листопада багатий на свята та фестивалі. Так, гурмани можуть відправитися в гастротур по Європі: спробувати іспанські оливки і італійські трюфелі, випити молодого французького вина і пригоститися швейцарським шоколадом. Берлін в кінці осені чекає в гості любителів джазу, а в Мексиці і Таїланді в листопаді відзначають яскраві національні свята. Дивіться в наш календар подій і вибирайте, що до душі.

Дивіться в наш календар подій і вибирайте, що до душі

Кращі події та фестивалі в листопаді 2018

Що і деКолиЯк проходить

Фестиваль білих трюфелів - Італія, Сан-Миниато 6 жовтня - 25 листопада З другої суботи листопада проводять дегустації, трюфельні аукціони, костюмовані ходи, спектаклі і шоу. Свято граната - Азербайджан, Гёйчай 26 жовтня - 7 листопада Гостей фестивалю пригощають стравами з гранатом і плодами свіжого врожаю. Виступають фольклорні ансамблі, в небо запускають феєрверки. JazzFest Berlin - Німеччина Берлін 1-4 листопада Знаменитий джазовий фестиваль проходить з 1964 року - колись тут виступав сам Дюк Еллінгтон. На фестиваль з'їжджаються музиканти з усього світу. День мертвих Dia de los Muertos - Мексика 1-2 листопада Мексиканці одягаються в яскраві костюми, веселять мертвих піснями і танцями, готують солодощі у формі черепів і згадують своїх рідних. Ніч Гая Фокса - Великобританія 4-5 листопада Всю ніч Сполучене Королівство палахкотить у вогнях феєрверків і глухне від шуму петард. На вогнищах джгут символ порохового змови - опудало Гая Фокса. Дівалі - Індія 7 листопада Головний індійський і індуїстський свято відзначається як фестиваль вогнів: на знак перемоги добра над злом запалюють ліхтарики, влаштовують феєрверки і прикрашають статуї тварин і богів запаленими свічками. Фестиваль оливок - Іспанія, Баена 9-11 листопада В столиці оливок святкують закінчення збору врожаю: їдять найкращі страви андалузької кухні, п'ють вино з тапас і оливками всіх сортів. День холостяків - Китай 11 листопада Неодружені молоді люди демонстративно обідають на самоті, а у всіх торгових центрах Китаю починається масовий розпродаж. Відкриття карнавального сезону - Німеччина, Кельн 11 листопада об 11:11 Натовпи ряджених в різнокольорових костюмах стікаються до міської ратуші на перше засідання - початок «п'ятої пори року», Кельнського карнавалу. Свято молодого вина Божоле Нуво - Франція, Божо 16 листопада Винороби з факелами з виноградної лози урочисто виходять на головну площу і рівно опівночі відкривають бочки з молодим вином. День народження Діда Мороза - Росія, Великий Устюг 18 листопада Головного російського чарівника приїжджають привітати його зарубіжні колеги, в цей день урочисто відкривають скриньку для дитячих листів і запалюють вогні на першій новорічній ялинці. Лойкратхонг - Таїланд: Сукхотай, Банкгока, Аюттхайя 23 листопада До свята на честь богині води тайці роблять з листя бананового дерева різьблені човники. З настанням темряви тисячі корабликів, прикрашених квітами, відпускають плисти по річці із запаленою свічкою. Банкет для мавп - Таїланд, Лопбури 24-25 листопада У храму під пісні і танці влаштовують фуршет для довгохвостих макак. Момидзи, сезон червоних кленів - Японія В районі Тохоку - початок листопада. У районах Канто і Кансай - кінець листопада Туристи з усього світу приїжджають, щоб побачити червоне листя японських кленів - явище природи, порівнянне по красі з цвітінням сакури.

Читайте також:

Куди поїхати у відпустку восени, взимку, навесні і влітку

Де відпочити в жовтні

Як і де відзначити листопадові свята

Куди поїхати в грудні

Як дешево купити квитки на Новий рік

16 місць на землі, де осінь особливо прекрасна

Новости