Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Елафонісос

  1. Пам'ятки і історія

Проводячи свою відпустку з сім'єю на острові Крит, відвідайте чудовий пляж Елафонісос. Це місце, є прекрасним місцем для людей, які хочуть провести свою відпустку під сонцем. Люди, які хочуть провести час на пляжі, безсумнівно, вопользоваться поїздкою на Крит. Цей рай виділяє заспокійливу і розслаблюючу ауру, яка безсумнівно, позбавить вас від стресу викликаного щоденної рутинної роботи. Не забудьте відвідати Елафонісос, коли приїдете на Крит.

Елафонісос, розташоване в 76 км. на захід від міста Хпньі і в 5 км. на південь від монастиря Хрісоскалітисса, в самій південно-західній точці Криту. Елафонісос - це довгастий півострів, які омиваеться водою з двох сторін і створює враження окремого острова і є територією, що охороняється Natura 2000. Острів повний дюн піску, лілій і jupiners (кедрових дерев). Зникаючий вид черепах Careta Careta і кілька рідкісних видів птахів гніздяться на острові, суворо заборонено видаляти будь-які рослини, і пісок з цього району.

Екзотичні пляжі з білим і рожевий піском, і бірюзовою водою, що формуються по обидві сторони півострова, нагадуючи про Карибському басейні. У багатьох місцях, рожевий пісок, приймає свій колір, від тисячі розбитих оболонок черепашок. Близько півострова, распаложілся невеликий острівець, створюючи маленьку лагуну, ідеалную для дітей. Ви можете легко перетнути лагуну, щоб досягти "острова", маючи ваші приналежності з собою, тому-що, море тут дрібне і не досягає одного метра глибини.

Зі східного боку пляжу, в передній частині лагуни, добре організовано і збирається чимало людей. Є парасольки, душові кабіни, рятувальники, закусочні і роздягальні. Крім того, поруч із пляжем є величезна площа для паркування, а ще далі, кілька кімнат в оренду. Протилежні пляжі, по обидва боки острова, менш переповнені і красиві дивно блакитними квітами моря. Якщо ви хочете повністю усамітнитися, ви можете прогулятися уздовж півострова, поки не знайдете тиху бухту, яка вам сподобається! Є багато бухт для нудистів.

Сюди ви можете приїхати на автомобілі або на автобусі з Ханьи. Дорога до Елафонісос, вузька і сповнена поворотів, але краса ландшафту є приголомшуючою. Крім того, існує багато варіантів для проживання і харчування в селі Хрісоскалітисса, в 5 км. на північ від.

Пам'ятки і історія

Історія острова йде корінням в стародавні часи, коли древні греки побудували храм Аполлона Мусагетис, на острівці Мусагорес (Елафонісос -сегодня) .Мусагетис означає Грецький Бог, від слова Musses, який своєю музикою заспокоював морських божеств і хвилясте море. Напротивоположном острові, був храм Іно, дочки Кадмос.

Острів, колись використовувався піратами, як схованку для сокровіщь, це відображено в назві острова. Елафонісі означає "Острів скарбів" на грецькій мові, названий на честь скарбів, які зберігали тут пірати. Хто знає, може бути, вам пощастить знайти скарб, коли ви приїдете сюди ...

Поруч з паркуванням, ви побачите пам'ятник. Саме там в пам'ять про трагічну історію, яка відбулася в Елафонісос до Великодня 1824 року. Турки, на чолі з Ібрагім Паша, вбиті 600 жінок, дітей і 40 бійців, які втекли в Елафонісос сподіваючись, що турки не знайдуть невеликий прохід до острівця. Турки ж знайшли це місце, спостерігаючи за ослом, який шукав свого господаря. Після бійні, вони рушили до печери Хотікоспіліо, щоб продовжити бійню. Згідно з деякими даними, було вбито близько 850 чоловік, і багато було продано в рабство. Під час революції 1866 р історичне судно Аркаді, яке використовувалося проти Турків, бунтівниками протягом багатьох років, була розбита в ході битви 7 серпня 1867 р близько Елафонісос.

Ви можете прогулятися до маяка на краю острова, це займе близько в 20 хвилин. А також, до мальовничої каплиці з нескінченним видом на море, це місце називають Агия Іріні (Свята Ірина) .Щоб потрапити туди, ви пройдете через чудові пейзажі з дюнами і красивими бухтами. Маяк в Агія Іріні, був побудований до німецької окупації, у 1939 р і був видний на росстояніе 30 миль. Раніше, побудований маяк до 1907 року був менше. Зведені після, трагічної загибелі Австрійського Імператорського корабля, в лютому 1907 року. Загинуло 38 людей з 140 пасажирів. Їх тіла були поховані на острові.

На закінчення хотілося б відзначити, що в 5 км. на північ від Елафонісос, є монастир Хрісоскалітисса. Цей монастир був побудований на високій скелі, що нагадує фортецю. За переказами, останній щабель сходів, що ведуть в монастир "Золота", її може побачити тільки той, хто дійсно вірить в Бога.

За переказами, останній щабель сходів, що ведуть в монастир Золота, її може побачити тільки той, хто дійсно вірить в Бога

See in Google Maps

Новости