Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

NEWSru.com :: Муфтіят Дагестану виступив проти акцій на підтримку мусульман М'янми

У Муфтіяті Дагестану заявили, що не мають відношення до минулого 3 вересня в Махачкалі мітингу в підтримку гноблених мусульман М'янми

У муфтіяті Дагестану заявили, що не мають відношення до минулого 3 вересня в Махачкалі мітингу в підтримку гноблених мусульман М'янми. Такі несанкціоновані акції йдуть врозріз з офіційною позицією російської держави, повідомляється в заяві, опублікованій на сайті Духовного управління мусульман (ДУМ) Дагестану.

У зв'язку з тим, що 2 вересня в інтернеті активно поширювався заклик з проханням зібратися на мітинг, муфтіят розіслав попередження про неприпустимість проведення будь-яких зборищ, повідомляє релігійна організація. "Не дивлячись на це, сьогодні кілька десятків людей, що настають за своїми проводирями, все-таки зібралися і простують по місту", - відзначали в ДУМ в цей день.

Допомогти мусульманам М'янми, які зазнають утисків з боку влади цієї країни, муфтіят пропонує шляхом молитви і закликає дагестанців "не піддаватися на провокації, видалити незрозумілого походження відео- та фото матеріали і не створювати істерію в соцмережах".

"Сьогодні в Бірмі майже таке ж становище, як було в Чечні перед війною. Радикали хочуть відокремитися, вбивають поліцейських і військових, провокують на дії у відповідь місцеві органи влади", - йдеться в заяві.

Протести проти переслідування мусульман народності рохінджа в М'янмі (колишній Бірмі) пройшли в Махачкалі і Москві 3 вересня. Акції були несанкціонованими, однак влада не перешкоджала їх проведенню.

У Махачкалі вранці 3 вересня натовп із зеленими прапорами, скандуючи "Аллах акбар", попрямувала до головної площі міста, поліція їх туди не пустила, заявивши, що їх акція не узгоджена з владою, однак розганяти протестуючих не стала, відзначає "Кавказ.Реаліі" . Тоді учасники акції зібралися близько Джума-мечеті, де до них вийшов представник муфтіяту, який закликав до молитви як краще зброї для полегшення становища братів по вірі.

На 4 вересня мітинг запланований в Грозному. видання "Чечня сьогодні" повідомляє, що на вулицях Грозного на масштабний мітинг збираються сотні жителів Чечні і гостей з сусідніх республік. Глава Чечні Рамзан Кадиров в Instagram напередодні порадив "всім відправити короткі повідомлення протесту в ООН і посольство М'янми", використовуючи хештеги # СпасітеРохінья, #StopRohinyaGenocide, # ОстановітеГеноцідРохінья і ін.

Збройний конфлікт, що почався в жовтні минулого року, призвів до того, що 87 тисяч мусульман бігли в Бангладеш. Рохінджа видавлюються з М'янми протягом останніх двох десятиліть, ООН звинувачує сили безпеки М'янми в злочинах проти людяності і провокуванні жовтневого конфлікту.

Новости