Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

NEWSru.com :: Іспанська корида вперше за 35 років закінчилася перемогою биків

У Мадриді вперше за 35 років перервали кориду, що проходила на арені Лас-Вентас, в ході якої відразу три матадора отримали серйозні поранення

У Мадриді вперше за 35 років перервали кориду, що проходила на арені Лас-Вентас, в ході якої відразу три матадора отримали серйозні поранення.

Сильніше за всіх постраждав Давид Мора, який вийшов на арену першим. Розлючений бик загнав йому ріг в ногу, залишивши на внутрішній поверхні лівого стегна рану розміром близько 30 сантиметрів. За словами медиків, пораненому тореадора потрібна була операція і два переливання крові, передає CNN .

Другий тореадор, Антоніо Назаре, виконуючи трюк, отримав травму коліна і також був госпіталізований. Бик, який поранив Назaре, штрикнув рогом і останнього матадора Саула Фортес.

В результаті, продовжувати бій з биками виявилося нікому, і кориду довелося скасувати. В історії Іспанії це перший випадок переривання кориди після бою 1979, коли на тій же арені отримали поранення два матадора.

Корида є давньою іспанською традицією: щороку в країні проходить близько двох тисяч змагань, які нерідко закінчуються для тореадорів травмами. Один з найвідоміших випадків - поранення знаменитого тореадора Хуана Хосе Падільї в 2011 році, якому бик рогом вибив щелепу.

Противники кориди називають шоу "варварським" і домагаються скасування кориди ще з XX століття, підкреслюючи, що вона руйнує імідж Іспанії як цивілізованої країни. Вони також відзначають, що бики гинуть на змаганнях в страшних муках.

На Канарських островах корида заборонена ще з початку 90-х років, а в іспанській автономній області Каталонії - з січня 2012 року, однак по всій Іспанії не поспішають наслідувати їх приклад.

Затятим прихильником кориди є діючий прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой, на думку якого, бій биків є видом мистецтва і частиною національної культури. А в 2013 році, після того, як прихильники бою биків по всій Іспанії закликали захистити "національне свято", вийшов закон, який визнає кориду культурним надбанням країни, нагадує The International Business Times .

Новости