Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

На морському шельфі України зафіксовані бурові роботи РФ

Державна прикордонна служба заявляє про факт порушення Росією норм міжнародного морського права, зокрема в зв'язку з проведенням бурових робіт на морському шельфі України. Про це повідомляє прес-центр ДПСУ .

Зазначено, що 16-17 липня кораблем Морської охорони Держприкордонслужби у взаємодії з літаком Військово-Морських сил ЗСУ було виявлено і задокументовано отбуксіровку самопідйомної бурової установки (СПБУ) "Сиваш" з рейду порту н. п. Чорноморське (тимчасово окупована територія АР Крим) в район Голіцинського газового родовища, яке розташоване у виключній (морській) економічній зоні України.

У відомстві підкреслили, що в 2014 р зазначена платформа, що належить ДАТ "Чорноморнафтогаз", була незаконно захоплена Росією під час анексії Криму.

"Ця діяльність пов'язана з продовженням РФ незаконних розвідувально-бурових робіт на морському шельфі України, що є грубим порушенням норм Конвенції ООН з морського права і Закону України" Про виключну (морську) економічну зону України ", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що екіпажі буксира і СПБУ "Сиваш" були сповіщені про виявлені порушення і про відповідальність за незаконне здійснення будь-якої діяльності в І (М) ЕЗ України.

"При обстеженні району родовища на бурових установках і платформах прикордонники зафіксували перебування збройних осіб", - доповіли в ДПСУ.

Про порушення міжнародного морського права та законодавства України проінформовані зацікавлені міністерства і відомства. Зараз МЗС готує ноту, яка буде офіційно доведена до російської сторони.

Новости