Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

В Одесі житло впало на 10%, а кожного туриста зустрічають як бога

  1. АВТОРИ:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

8 липня 2011, 9:44 Переглядів:

Галина Михайлівна. Цілодобово - на ж / д вокзалі, говорить, що такого затишшя не пам'ятає. Фото В. Шпаченко.

Ще навесні одеські чиновники прогнозували, що витрачати гроші на одеські курорти влітку приїде безпрецедентне число туристів - понад мільйон. Але ці мрії, на жаль, не справдилися - негода змила з узбережжя всіх відпочиваючих. Нудьгують пляжі в Затоці, Сергіївці, Грибівка і на Бугазі, а підприємці плачуть, вважаючи збитки. "Сегодня" з'ясувала, що обіцяє бізнесменам друга половина літнього сезону і як вони будуть компенсувати грошові втрати.

Як розповів нам приватний ріелтор Ігор Кирилюк, якщо довгострокова оренда житла особливо не відчула на собі дефіцит туристів, то тимчасове житло впало в сплячку. "Чи надовго знімають квартири іноземці, а подобово - українці, які можуть легко повернутися додому на період дощів", ​​- пояснює фахівець. У період негоди оренда квартир, замість звичних для цієї пори року захмарних цін, знизилася на 10%. Бувало, що господарі житла, які шукають клієнтів на ж / д вокзалі, на радощах віддавали їм "одиничку" і по 50 грн. / Доба. Але "шара" закінчиться вже в середині липня, коли, за прогнозами синоптиків, істотно потеплішає: ріелтори мають намір підняти ціни на 20-30%. "Причому вартість часто зростає через самих туристів. Від нестачі орендного житла, вони самі пропонують ріелторам більш високу ціну", - пояснює Ігор Кирилюк.

Ще менше відбився погодний криза на елітному орендному житло. Ціна в добу за шикарну віллу з басейном на Фонтані так і залишилася по $ 300- $ 1000 на добу. "На такий товар завжди є свій покупець. Знімають часто столичні гості, або ж місцеві - як правило, для проведення корпоративів", - говорить Кирилюк. В цьому році, нарікають маклери, про Одесу чомусь забули іноземні туристи - чи то їх налякала погода, чи то численні повідомлення ЗМІ про розливах нафти на узбережжі. "Зате відбою від росіян немає. Їм близько, та й Аркадію вони нашу люблять", - зізналася нам маклер-посередник Галина Михайлівна, яка працює на ж / д вокзалі.

Скаржаться також на дефіцит туристів продавці шаурми і сувенірів в Аркадії, а ось господарі нічних клубів заздалегідь не засмучуються, переконуючи, що курортний сезон у них стартує в середині-кінці липня. "Ми очікуємо звичайний наплив відпочиваючих. Та й погода нам байдуже - у нас закрита майданчик", - говорить менеджер з прийому віп-гостей нічного клубу "Рай" Любов. "Ми теж не в образі. Туристи з пляжів масово кинулися на екскурсії по місту", - говорить співробітник агентства "тудою-сюдой" Олександр Бабич.

ЗАТОКА - У МІНУСИ. Пляжі курортної Одеської області зараз нагадують безлюдний острів. Пустують будиночки, бунгало, готелі і ресторани, а кожного клієнта, зізнаються орендодавці, тут "зустрічають, як бога". "Затока і Бугаз вже багато років не бачили такого затишшя. Якщо зазвичай в нашому готелі 50-60 відпочиваючих, зараз - всього п'ятеро! Кожен день ми дивимося погоду і, сподіваючись на небеса, чекаємо потепління і туристів", - розповіла нам співробітниця однієї з баз відпочинку Алла Стоянова. Крім того, місцеві бізнесмени обіцяють в середині липня - серпні НЕ роздувати ціни для відпочиваючих.

Відмови від тургруп

Побоюючись витраченого часу, скасовують поїздки в Одесу цілі тургрупи. "Минулого тижня через погане прогнозу погоди відмовилися від туру білоруси. Туристів зараз набагато менше ніж в березні-квітні", - нарікає співробітниця турагентства "Хороший відпочинок" Анастасія Москаленко.

Надія Маркевич, Вадим Шпаченко

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "В Одесі житло впало на 10%, а кожного туриста зустрічають як бога". інші Новини Одеси дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОРИ:

Маркевич Надія, Шагінян Тетяна

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Новости