Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Іл-20: в Сирії випадково збили літак Росії з військовими, новини світу, Оглядач

Російський військовий літак Іл-20, на борту якого перебували 15 російських військовослужбовців, був випадково збитий ПВО урядових сил Сирії.

Вони намагалися зупинити атаку ізраїльської авіації на провінцію Латакія. Спочатку цю інформацію оприлюднило агентство CNN , Посилаючись на власні джерела. незабаром її підтвердили і в Міноборони Росії (щоб подивитися відео, доскрольте до кінця).

Стверджується, що по повітряному судну вдарили тієї самої системою ППО, яку Кремль кілька років тому продав сирійцям.

Російська сторона поклала всю відповідальність на Ізраїль , Стверджуючи, що збитим літаком нібито прикривалися його винищувачі F-16.

Російська сторона   поклала всю відповідальність на Ізраїль   , Стверджуючи, що збитим літаком нібито прикривалися його винищувачі F-16

Місця, де ведуться бої в Сирії

Військові США дізналися про інцидент, почувши на міжнародних частотах сигнал сирійських військових, які почали пошуково-рятувальну операцію.

Літак Іл-20 Міноборони РФ пропав над Середземним морем в 35 кілометрах від узбережжя Сирії пізно ввечері 17 вересня, пише "Медуза".

Як уточнили в російському відомстві, "відмітка Іл-20 на радарах управління авіацією зникла в ході атаки чотирьох ізраїльських літаків F-16 по сирійським об'єктах в провінції Латакія".

Приблизно в цей же час, повідомили в Міноборони РФ, були зафіксовані пуски ракет з знаходиться в тому ж районі французького фрегата "Овернь". Однак незабаром після цих заяв Франція спростувала свою причетність до цього інциденту.

Росіяни організували пошуково-рятувальну операцію після зникнення Іл-20 в Сирії. Чиновники в РФ відмовлялися вірити в те, що його збили війська Башара Асада.

Пізніше в ЗМІ висунули кілька версій можливого краху Іл-20. За однією з них, на борту трапився "критичний інцидент". У компанії "Ільюшин", яка є виробником лайнера, стверджують, що літак був повністю справний і повинен був експлуатуватися як мінімум до 2021 року, пише РІА " Новини ".

Вдень 18 вересня фрагменти тіл членів екіпажу і уламки літака підняли на борт російських кораблів в Сирії. Іл-20 впав в 27 кілометрах на захід від населеного пункту Баниас в Латакії.

Іл-20, "Лисуха" - літак радіоелектронної розвідки.

Призначався для розвідки вздовж державного кордону та прикордонної смуги. По бортах передньої частини пасажирської кабіни встановлені фотоапарати перспективної аерофотозйомки і станція загальною радіотехнічної розвідки.

Раніше він неодноразово був помічений в небі над Сирією.

як повідомляв OBOZREVATEL , В понеділок, 17 вересня, територія Сирії піддалася новим ракетним ударам . Були атаковані об'єкти на сирійському узбережжі в портових містах Латакія і Тартус, а також в провінції Хама.

Ти ще не читаєш наш Telegram ? А дарма! підписуйся

Новости