Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Новий рік на гірських лижах в Румунії


Фотографії до статті:

Сторінка 1 - 1 з 4
початок | Перед. | 1 & nbsp 2 3 4 | Слід. | кінець


Вирішив написати щось на зразок звіту по нашій поїздці до Румунії.
Основна мета поїздки - катання на гірськолижних курортах Румунії, а також знайомство з країною і з місцевими пам'ятками.

Склад групи - 9 чоловік: Artem (Ковальчук Артем), Dikki San (Гірфатов Едуард), Dmitrino (Бобров Дмитро), KVN (котег Володимир), medved (Пономарьов Михайло), tims (Галієв Тимур), Іванова Аліна, ГІЛЬМУТДІНОВА Гульнур, Свалюк Юля. Все з славного міста Уфи.

Терміни - з 24 грудня 2005р. по 09 січня 2005р.

Дорога туди (24-27декабря)

Виїхали з Уфи 24 грудня на поїзді №039 Уфа-Москва (1116 руб. Плацкарт). У Москві були вранці 25 числа. Тут ми розділилися. Через відсутність квитків на потяг Москва Бухарест 5 осіб їхали з Москви 25, а решта 26.

Закинувши снарягу на Київський вокзал (140 руб. З носа за камеру зберігання), ми вирішили побродити по Москві. Побували в Новодівичому монастирі, Храмі Христа Спасителя, Мисливському ряду, Арбаті. Увечері занурилися в поїзд Москва-Бухарест (купе 2244 руб).
Вранці 26-го нас розбудили на Українському кордоні, швидко перевірили паспорта і ми поїхали далі.
В обід були в Києві. Стоянка 3,5 години. Погуляли по Хрещатику, сходили на Майдан і на метро повернулися на вокзал.
28-го ближче до обіду в'їхали в Румунію! Зайшов митник і поцікавився: «Калашнікоф, Макароф є?». Серед нас таких не було і він пішов далі по вагону! Забігаючи вперед, скажу - проблем з митницею не виникло ні туди ні назад! Перевіряли вагон, провідників, у пасажирів тільки паспорта, вмістом наших рюкзаків ніхто не цікавився.
На кордоні з Румунією поміняли колеса під європейський стандарт. Підйомник, що нагадує автосервісний, піднімає склад разом з пасажирами, змінюють колеса і ставлять назад. Увечері (19:01) прибутку в Бухарест. Кінцева точка нашої подорожі - м Брашов знаходиться в 180км на північ. Найближчий поїзд був через 30 хвилин. Поміняли гроші в обміннику (10 євро на людину для того щоб вистачило на квитки). Купили квитки на Accelerate і через 2:45 були в місті Брашов. Брашов - найдальший курорт від Бухареста. Решта гірськолижні курорти починаються через 1:45 їзди від Бухареста - Синая, Буштень, Азуга і Передял.
При підготовці до поїздки через знайомих вийшли на менеджера турфірми «Алматея» Ларису, яка зняла нам 3-х кімнатну квартиру в Брашові (300 руб. З людини в добу). Вона нас зустріла на вокзалі Брашова.

28 грудня (1-ий день перебування на румунській землі)

Встали о 10:00, пішли побродити по Брашову. Вулиці досить вузькі. Часто-густо припарковані машини. В основному старі європейці та Дачі (місцевий автозавод, на зразок нашого ВАЗа). До речі там збирають Дачі Логан - аналог нашого Рено Логан за ціною 7000 євро. Поміняли привезені євро на місцеві леї. Треба зауважити, що в Румунії зараз деномінація - зі старих ден. знаків відкидаються чотири нулі. Якщо раніше був 1000000 то зараз 100 лей, причому ходять як ті, так і інші. Кілька днів звикали до цієї плутанини, а також до самих купюр, які за складом нагадують поліетилен - НЕ порвешь і не помнешь. Курс зручний для росіян - 1000 старих лей приблизно рівні 1 рублю.
Увечері зустріли 2-у групу, яка доїхала з пригодами. Справа в тому, що місцеві машиністи вважають своїм обов'язком різко зупинитися на станції. І ось на одній такій зупинці впав рюкзак з верхньої полиці прямо на голову Аліні. Була підозра на струс, але все обійшлося на наступний день вона вже каталася з усіма. Але на цьому пригоди не закінчилися. Тільки ступивши на Румунську землю оступився і сильно вивихнув ногу наш фотокореспондент Dmitrino. Катання для нього на жаль закінчилося, так і не розпочавшись. Але це не завадило йому облазити весь Брашов, Бухарест і зробити приголомшливі знімки на Пояні Брашов.

29 грудня (день другий - розвідка боєм)

З ранку поїхали на гірськолижний курорт - Пояна Брашов, що в 13км від міста Брашов. Від нашого будинку трансфер зайняв 50 хвилин. Вартість проїзду туди-назад 70 руб. Іноді ми не компостували квитки і вартість проїзду відповідно зменшувалася. По місту проїзд коштує 10руб., До Пояни автобус коштує 25руб.
Доїжджає до кінцевої, звідти пішки метрів 600 до підйомників. Поруч із зупинкою знаходяться намети з різними сувенірами і виробами. Дійшли до підйомників і тут нам відкрилося сумне видовище! Видима частина гори була вся в чорних лисинах, за якими з'їжджали місцеві лижники на прокатної снаряги.

З низу піднімають 3 підйомника - 1-ий Доппельмаер на 8 осіб (як в банному тільки з нетривкого червоного пластика :), 2-й і 3-й гондоли на 40 осіб як на Кавказі.
Вирішили розвідати, що діється на верху. Купили скі-пас на 60 пунктів за 800 руб. Один підйом на гондолі коштує 6 пунктів. На бугельних підйомниках на верху 2 і 1 пункт. Чим більше пунктів береш тим дешевше. Має сенс брати 1 скі-пас на максимальне число пунктів на весь натовп, тому що скі-пас діє весь сезон і його можна передавати один одному. 80 пунктів стоять 1000 руб, 20 - 320руб.

У нас на людину в день йшло 300 -350 руб. За ці гроші ми повністю укочується.
На верху нас чекала картина веселіше - траси по краях засніжені, в центрі обмерзлі. Вразило відсутність бордерів на курорті. 90% лижники.

У місцевих магазинах, як ми переконалися пізніше, борди практично не продаються. В основному одні лижі. На бордах катають в основному не місцеві.


Сторінка 1 - 1 з 4
початок | Перед. | 1 & nbsp 2 3 4 | Слід. | кінець



Схожі статті Майбутнє уральських «горнолижек» (1)

Уральські гори, розташовані на самому краю Європи, в наш час стрімко набувають європейського вигляду. Гірські масиви і самотні скелі Уралу активно забудовуються гірськолижними комплексами, аквапарками та іншими розважальними центрами.

Залучаємо найменших до гірськолижного спорту (1)

Самостійно поставити трехгодовалая малюка на гірські лижі? Багато батьків не вірять, що таке можливо. І дарма ...

Підсумки гірськолижного сезону 09/10: Урал і Кавказ (7)

Діляться враженнями про минулий сезон 2009-2010 представники гірськолижних центрів, висловлюють свою думку відвідувачі НеДома.ру і вся гірськолижно-сноубордична громадськість.

Байкальської подорож (2)

Отже, довгоочікувана поїздка на Байкал відбулася. Поїздка визрівала близько 2 років - то часу не було, то компанії. І, врешті-решт, я зі своїм старим, багаторазово перевіреним товаришем Олексієм в кінці липня поїхали-таки на Байкал, заздалегідь підготувавши всі маршрути, вивчивши в Інтернеті розкладу місцевого транспорту і прошерстів масу туристичних сайтів і відгуків про Байкалі.
В цілому, при підготовці до поїздки дуже допомогли сайти www.magicbaikal.ru і www.nature.baikal.ru. Найбільш повна і достовірна інформація, хороші тематичні форуми.


НеДома.ру - сервіс гарантованого бронювання
готелів і апартаментів на гірських курортах Росії
2153 пропозиції, 15487 фотографій, 11538 відгуків +78 (800) 555-37-45
допоможемо забронювати, проконсультуємо
© 2002 - 2019 НеДома.ру ™ На головну Контакти Реклама на сайті
Зайшов митник і поцікавився: «Калашнікоф, Макароф є?

Новости