Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як дістатися до Румунії

Не дивлячись на близькість Румунії, варіантів потрапити в цю країну не так вже й багато. За останні кілька років ситуація не сильно покращилася, не дивлячись на туристичну привабливість цієї європейської країни з багатою історією. Серед основних видів транспорту можна виділити:

  • літак;
  • автобус.

літак;   автобус

Літак. До недавнього часу існувало пряме регулярне авіа сполучення між Києвом і Бухарестом, але зараз з України в Румунію часто можна дістатися тільки з пересадкою.

Автобус. Регулярних прямих автобусів Київ - Бухарест на даний момент немає. Періодично туристичні компанії організовують чартерні рейси, які прив'язані до гірськолижного сезону, так що в теплу пору року на них розраховувати не доводиться. При цьому є регулярне автобусне сполучення між Румунією і Молдовою, і не тільки між столицями цих держав. Виходячи із зазначеної вище інформації, можна комбінувати варіанти, створюючи як найдешевший, так і найшвидший способи дістатися до Румунії. Розглянемо кілька варіантів таких комбінацій.

Як дістатися до Румунії з Росії. Прямий переліт можна вважати найоптимальнішим варіантом, якщо звичайно ціна не буде сильно високою. Хоча за оперативність і зручність доводиться платіть.Еще один варіант, це летіти на літаку до Кишинева, а звідти вже на автобусі (з Кишинева є прямий автобус до Брашова). Правда в результаті цей варіант може бути таким же за вартістю, як і прямий переліт в Бухарест.

Як дістатися до Румунії з Молдови. Тут все просто, є відмінне регулярне автобусне сполучення з Бухарестом, і навіть прямий рейс до Брашова.Кроме автобусів з Молдови (Кишинів) в Румунію (Бухарест) ходить нічний поїзд. Цей варіант підійде тим, хто більше любить поїзда, хоча він і не настільки оперативний, як варіант з автобусом.

Як дістатися до Румунії з Україною. Тут вже можна комбінувати, або летіти з пересадкою в Бухарест, або їхати на поїзді до Чернівців, а потім пересідати на автобуси (транзитом через Сучаву); або добиратися через Молдову (варіант зручний для півдня України). Автобусний варіант не найкомфортніший, але це відмінна можливість побачити країну :)

Якщо ви збираєтеся з нами в похід по Румунії , Перед покупкою квитків зв'яжіться з нами, можливо у нас буде альтернативний варіант, який вам більше підійде (якщо буде велика група, ми зможемо орендувати автобус).


Новости