Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Кинув Курити Набрав Вага

Відмова від куріння - справа складна, але благородна

Відмова від куріння - справа складна, але благородна. Чи жарт - поліпшення наступають вже через двадцять хвилин після останньої сигарети! Через пару діб помітно поліпшується робота органів нюху і смакових рецепторів. Поступово людина стає сильнішою, бадьоріше, нормалізується кровообіг, очищаються легені, відступає задишка, поліпшується сон.

Не так важливо, втечете ви до додаткових засобів або ж вам буде потрібно тільки сила волі - успішно проведена власна «антиникотиновая кампанія» принесе вам безліч переваг. Але варто бути готовим і до деяких незапланованим змін - для багатьох небажаним.

Тим, хто відмовився від сигарет, рекомендують в терміновому порядку переглянути своє меню на користь здорової їжі, оскільки запахи і смаки ви будете відчувати більш яскраво - отже, і апетит стане краще.

Як це часто буває, людина кинула палити - набрав вагу, і починається нова боротьба - тепер уже з зайвими кілограмами. Дослідження показали, що хоча така реакція організму спостерігається не у всіх, але в більшості своїй ті, хто відмовляється від сигарет, протягом трьох місяців після цього активно набирали вагу - приблизно по 5-6 кілограмів. Ще 5 кілограмів колишні курці набирають протягом наступного року.

Численні дослідження показали, що вага тіла людини, яка палить завжди трохи нижче, ніж якби ця людина не курив. І курець вживає вдвічі менше їжі, оскільки нікотин надає переважна вплив на апетит. Мало того, що це погано для стану здоров'я і самопочуття, - саме така особливість і стає причиною того, що курці, схильні до повноти, не поспішають відмовлятися від шкідливої ​​звички. В якомусь сенсі людей, втомлених боротися з постійно прибувають вагою, можна зрозуміти, але ціна, яку вони платять за відносну стрункість, вкрай висока. Особливо, це стосується жінок.

Якщо врахувати, що практично кожен другий, хто кинув палити, набрав вагу, можна зробити висновок, що людям, які мають цю шкідливу звичку і недолік ваги, всього-то й потрібно - відмовитися від нікотину.

Однак в ході експериментів, проведених французькими дослідниками, з'ясувалося, що далеко не всі колишні курці набирають вагу - деякі, навпаки, худнуть.

Причому, якщо взяти середній результат всіх цих досліджень, то можна сказати, що худнуть майже стільки ж людей, скільки і поправляються. Ці зміни відбуваються протягом усього року, і часом, досить складно зробити висновки відразу.

У будь-якому випадку, вчені наполягають на тому, що деяке збільшення ваги мізерно в порівнянні з користю від припинення куріння. Вже краще отримати «баласт» у вигляді зайвих кілограмів або сантиметрів через зміни метаболізму і посилення апетиту, ніж свідомо наражатися на ризик смертельних захворювань.

Як бачимо, система «кинув палити - набрав вагу» спрацьовує далеко не завжди, але такий варіант розвитку подій потрібно врахувати і бути до нього готовими.

Новости