Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Все, що ви могли не знати про ваших улюблених кросівках

  1. New Balance
  2. Reebok
  3. Puma
  4. Under Armour
  5. Adidas
  6. Fila
  7. Nike

Ми не будемо переконувати вас у тому, які з них краще. Ми просто ще раз нагадаємо про головне.

Ми просто ще раз нагадаємо про головне

Спортивний одяг вже давно стала невід'ємною складовою гардеробу кожної людини. І зараз, коли до весни залишається зовсім недовго, а сезонні розпродажі в самому розпалі, пора задуматися про те, в чому ти вийдеш на березневу побежку.

Сьогодні поговоримо про семи найпопулярніших спортивних брендах. І хоч всі вони прекрасно відомі, можливо, деякі факти стануть для вас відкриттям.

New Balance

Історія бренду почалася ще в 1906 році. Емігрант з Англії Вільям Райлі заснував лабораторію з розробки та виробництва ортопедичного взуття в передмісті Бостона, місті Белмонте (США). Минуло понад 100 років, і сьогодні компанія стала однією з провідних світових фабрик по виробництву одягу і спортивного інвентарю. New Balance пишається тим, що завжди віддає пріоритет якості, а не кількості. На фабриці робочим заборонено виробляти більше 50 пар в день. Кожній парі приділяється пильна увага!

Цікавий факт: Знамениті кросівки Вільям Райлі придумав, коли спостерігав за куркою. Він придивлявся, як домашня птиця балансує свою вагу при ходьбі, і вирішив розібратися, в чому секрет такої спритності. Виявилося, що будова курячої лапки дає птаху три точки опори. На основі цього висновку і був створений спеціальний супінатор, що дозволяє п'яткової частини ноги спиратися на три точки і балансувати.

Офіційний сайт: newbalance.com

Reebok

Історія легендарного бренду Reebok бере свій початок в 1895 році. Творцем першої моделі був Джозеф Фостер. До речі, назва бренд отримав від невеликої африканської антилопи Орібе. З усіх видів карликових антилоп, Орібе найбільша і швидка.

Компанія прославилася найякіснішої взуттям для атлетів, а культовими винаходами вважаються кросівки Freestyle, Pump і EasyTone. Всі колекції Reebok дуже комфортні і практичні. А ще ми любимо взуття бренду за технологію Teflon, завдяки якій в рази полегшується догляд за білими кросівками.

А ще ми любимо взуття бренду за технологію Teflon, завдяки якій в рази полегшується догляд за білими кросівками

Цікавий факт: Всі дизайнери, розробники і маркетологи, так чи інакше доклали руку до створення моделі Nano 5.0, самі є атлетами, кросфіт-тренерами, власниками залів і навіть учасниками регіональних змагань. Можна сміливо довіряти професіоналам!

Офіційний сайт: reebok.com

Puma

Заснований бренд в 1948 році в Герцогенаурасі (Німеччина), а його творцями, як всі ми знаємо, став Рудольф Дасслер (про війну двох братів розповімо нижче). Торгова марка Puma регулярно співпрацює зі знаменитими спортсменами і асоціаціями, а також є офіційним спонсором популярних змагань. І якби ми перераховували всіх спортсменів, які встановлювали рекорди в взуття Puma, ця стаття була б о-дуже довгою.

Найбільш культовою моделлю вважається "Roma", випущена в 1960 році. Щорічно компанія продає близько 65 мільйонів пар взуття. А у вас теж є ці знамениті кросівки?

А у вас теж є ці знамениті кросівки

Цікавий факт: Puma є першою компанією, яка стала використовувати застібку-липучку в спортивному взутті.

Офіційний сайт: puma.com

Under Armour

Заснована ця відносно молода марка в 1996 році в Балтіморі (штат Меріленд). Творцем є Кевін Планк, якому на момент заснування було всього 23 роки. На сьогоднішній день Under Armour асоціюється з виробником кращого термо- і натільної білизни для професійних спортсменів. Бренд виробляє чоловічі і жіночі лінійки, а також розділяє колекції по сезонності і випускає повсякденне спортивний одяг.

Абсолютно вся взуття та одяг Under Armour проходить обов'язкове тестування, в якому беруть участь школярі, студенти та волонтери, і тільки потім надходить в масовий продаж.

Абсолютно вся взуття та одяг Under Armour проходить обов'язкове тестування, в якому беруть участь школярі, студенти та волонтери, і тільки потім надходить в масовий продаж

Цікавий факт: Велику популярність бренду приніс фільм "Any Given Sunday", в якому всі герої носили фірмовий одяг бренду. У наступні роки одяг Under Armour неодноразово з'являлася на екранах телевізорів, як, наприклад, в гучному "Форсаж-5".

Офіційний сайт: underarmour.com

Adidas

Зараз Аdidas - це величезна німецька корпорація, що складається з більш ніж 25 дочірніх компаній. Популярність бренду підтримує безліч ліній продукції і саме високотехнологічне виробництво. Але ж усе починалося з сімейного бізнесу, коли два брата Адольф і Рудольф Дасслери разом з батьком шили домашні тапочки і спеціальне взуття для спортсменів-інвалідів.

Найпопулярнішою моделлю кросівок вважаються "Superstar", випущені в 1969 році. Популярність вони придбали за рахунок піару американської реп-гуртом Run-DMC Колектив навіть випустив пісню "My Adidas", присвячену цій моделі, а на концертах музиканти носили виключно ці кросівки, правда, без шнурків. Ця угода стала першим в історії контрактом між виробником і музичним гуртом.

До речі, в 2005 р Adidas викупила Reebok. Ось так треба позбавлятися від конкурентів!

Цікавий факт: Після смерті батька, брати розділили між собою бізнес. Рудольф після розриву сімейної справи заснував свою частину як концерн Puma. Тоді Адольф назвав свою компанію Addas, а пізніше - Adidas, використовуючи перші букви імені і прізвища. Після такого повороту подій брати перестали спілкуватися, а їх Puma і Adidas стали злісними конкурентами.

Після такого повороту подій брати перестали спілкуватися, а їх Puma і Adidas стали злісними конкурентами

Щоб дізнатися всю історію цілком, читайте нашу статтю Puma проти Adidas: 60 років ворожнечі братів Дасслеров

Офіційний сайт: adidas.com

Fila

Fila - бренд, що випускає не тільки взуття, але одяг для бігу, тенісу, футболу, гольфу і навіть альпінізму. Величезною популярністю користуються також їх плавки і купальники. Щоб розвіяти всі суперечки на тему "хто ж виробник - Італія або Південна Корея?", Пояснюємо: компанія була заснована в 1911 році в Італії братами Філа, а в 2007 році південнокорейський філія викупив бренд і всі дочірні компанії, ставши одним з найбільших виробників спортивного одягу в Південній Кореї.

Постійні покупці бренду цінують його за надійність. Так, футболки і майки Fila безслідно витримують десятки прань, а кросівки - сотні пробіжок. Компанія постійно стежить за модними тенденціями, кожен сезон пропонуючи щось особливе.

Компанія постійно стежить за модними тенденціями, кожен сезон пропонуючи щось особливе

Цікавий факт: компанія регулярно виступає спонсором малозабезпечених спортсменів. Так, наприклад, багато бігуни з Кенії отримали світову популярність, завдяки вкладенням Fila.

Офіційний сайт: fila.com

Nike

Компанія була заснована 25 січня 1964 року під назвою Blue Ribbon Sports, і офіційно стала Nike, Inc. (В честь грецької богині Ніки) 30 травня 1978 року. Засновниками компанії стали Філ Найт і Білл Бауерман, які вклали в свій стартап $ 1200.

На сьогоднішній день Nike є одним з найбільш впізнаваних спортивних брендів світу. Багато моделей кросівок вже придбали культовий статус. А самій легендарної моделлю бренду стали "Nike Air Max 90", випущені в 1990 році.

А самій легендарної моделлю бренду стали Nike Air Max 90, випущені в 1990 році

Цікавий факт: Згідно з дослідженнями рекламного агентства Moosylvania, компанія Nike є улюбленим брендом людей покоління Y, тобто, народжених в період з 1980 по 1995 рік.

Офіційний сайт: nike.com

Мода на спортивний одяг і взуття давно вже вийшли за межі спортзалів. Переходь по посиланнях і створюй повсякденні аутфіти з товарами кращих спортивних брендів, як це роблять знаменитості! Якщо ви хочете купити кросівки своєї мрії або оновити спортивний гардероб перед походом в зал, ми рекомендуємо робити покупки тільки в зарубіжних магазинах. По-перше, так ви отримаєте 100% оригінал, а, по-друге, заощадите значну суму, яку зможете витратити, наприклад, на спортивне харчування або добавки.

Вперше замовляєте в закордонному магазині, і не знаєте з чого почати? Тоді, перш ніж приступати у шопінгу, дізнайтеся Як робити покупки в зарубіжних магазинах за допомогою Бандлера ? А на всі додаткові питання ми задоволенням відповімо в чаті сайту (внизу праворуч).

Прев'ю: Кара Делевінь в Puma

А у вас теж є ці знамениті кросівки?
Щоб розвіяти всі суперечки на тему "хто ж виробник - Італія або Південна Корея?
Вперше замовляєте в закордонному магазині, і не знаєте з чого почати?

Новости