Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Що можна і не можна брати в літак, перелік заборонених предметів, допустима вага ручної поклажі

  1. Ручна поклажа. Розмір має значення
  2. Допустима вага багажу для пасажирів економ-класу
  3. З технікою на борт можна
  4. Краще не долити, чому не долетіти
  5. заборонений вантаж
  6. Багаж. пакуємо чемодан
  7. Обережно, батарея!
  8. Чотириногих теж стосується

Гігантський мачете, мішок з вуграми, електрошокер у вигляді пачки сигарет, золотий протигаз, прикрашений гільзами ... Ці предмети в різний час були вилучені у пасажирів американських авіаліній. Статут пояснювати пасажирам, що можна і чого не можна брати з собою в політ, американське Управління транспортної безпеки створило аккаунт в соціальних мережах, куди викладає фото конфіскованих предметів. Тепер будь-хто, хто збирається зробити авіаподорож, може звірити вміст свого багажу з фотографіями. Якщо підійти до справи без жартів, то виявиться, що багато пасажирів і справді не інформовані про те, які речі можна проносити на борт літака, а які заборонено. Давайте розставимо всі крапки над I.

Ручна поклажа. Розмір має значення

Для початку визначимося, що можна взяти з собою в салон літака

Тривалість польоту найчастіше невелика - в більшості випадків 2-3 години. Але і в цей час напевно буде необхідність і бажання мати якісь речі під рукою: книгу, наприклад, або туш для вій. Однак пам'ятайте, що в якості ручної поклажі можна взяти з собою лише невелику сумку, габарити якої не перевищує у висоту 40 см, в довжину - 50 см, а ширину - 20 см. Це стандарт, яким керуються всі авіакомпанії світу. Купивши місце в економ-класі, з собою можна взяти тільки одну таку сумку. Пасажирам бізнес-класу дозволено провозити два місця ручної поклажі, тобто дві сумки, розміри яких не перевищують зазначені.

Також лімітується допустима вага ручної поклажі. У деяких авіакомпаній цей показник може незначно відрізняться, але, як правило, не перевищує 8 кілограмів. Зокрема, таких норм дотримується і наш найбільший авіаперевізник «Белавіа» . А ось російський Аерофлот , європейські «Ryanair» і «Wizzair» допускають 10 кг ручної поклажі.

Допустима вага багажу для пасажирів економ-класу

АвіакомпаніяМаксимальна вага ручної поклажі (кг)Максимальна вага безкоштовного багажу (кг)Бєлавіа

8 20 АirBaltic 8 20 Туркменські авіалінії 5 20 Etihad Airways 7 30 Аерофлот 10 23 МАУ 7 23 Austrian Airlines 8 23 Czech Airlines 8 23 LOT Polish Airlines 8 23 Lufthansa 8 23 Turkish Airlines 8 20 UTair Airlines 10 23 S7 Airlines 10 23

Авіакомпанії, що літають з Мінська і в Мінськ

  • Бєлавіа - національний авіаперевізник
  • АirBaltic - латвійська авіакомпанія
  • Авіакомпанія Туркменські авіалінії
  • Etihad Airways - національний перевізник Об'єднаних Арабських еміратів
  • Аерофлот - найбільша і найвідоміша російська авіакомпанія
  • Міжнародні Авіалінії України (МАУ)
  • Austrian Airlines - Австрійські авіалінії
  • Czech Airlines - Чеські авіалінії
  • LOT Polish Airlines - польські авіалінії
  • Lufthansa (Люфтганза) - німецька авіакомпанія
  • Turkish Airlines - Турецькі авіалінії
  • UTair Airlines (Ютейр) - українська авіакомпанія
  • S7 Airlines (Сибір) - російська авіакомпанія

З технікою на борт можна

Недостатньо дотримати вага і габарити ручної поклажі. Принципово важливо знати, що можна і що не можна класти в сумку, яку ви збираєтеся взяти з собою в салон літака.

Безумовно, можна і потрібно взяти цінні речі: документи, коштовності Безумовно, можна і потрібно взяти цінні речі: документи, коштовності. Також в ручну поклажу дозволяється брати практично будь-яку дрібну цифрову техніку, яка може бути пошкоджена в багажі:

  • плеєр;
  • мобільний телефон і зарядний пристрій до нього;

Виняток становить смартфон Samsung Galaxy Note, заборонений до провезення на бортах літаків багатьма авіакомпаніями світу. Справа в тому, що тільки в перший місяць продажів гаджета було зафіксовано близько 40 випадків самовільного вибуху або загоряння пристрою.

  • планшет, електронну книгу;
  • фен, плойку, праску для волосся;
  • електробритву і електричну зубну щітку;
  • ноутбук, відеокамеру, фотоапарат та зарядні пристрої до них.

Крім цього, в ручну поклажу дозволяється брати речі, які можуть знадобитися безпосередньо після приземлення літака: наприклад, теплий одяг, пальто, якщо ви летите з теплої країни в холодну, плед, парасольку (за винятком парасольки-тростини). Для людей з травмами допускаються в якості ручної поклажі ортопедичні пристрої: милиці, палички і т.д. Також дозволяється брати в салон літака дитяче крісло або коляску, вага яких не перевищує допустимий. Чи не будуть під забороною продукти для легкого перекусу: бутерброди, горіхи, овочі, шоколад, випічка, чіпси, цукерки, печиво, фрукти та ін.

Однак, в більшості авіакомпаній в ручний багаж заборонено класти м'ясні і молочні продукти: м'ясо, сир, ковбасу, молоко та інше. І вже тим більше, якщо мова йде про продукти без заводської упаковки. Їх не можна провозити і в зареєстрованому багажі, якщо ви летите в Європу або США. В останню, до речі, крім м'ясних і молочних продуктів, не пропустять яйця, рибу, ряд овочів і фруктів.

Спиртні напої можна брати на борт літака, тільки якщо ви купили їх в дьюті-фрі. Однак є авіакомпанії, які в принципі забороняють провозити алкоголь на борту. А ось до сигарет авіакомпанії відносяться лояльно: і звичайні, і електронні провозити в літаку можна. Втім, покурити на борту все одно не вийде - практично всі авіакомпанії забороняють це робити з міркувань пожежної безпеки.

Збираючи в дорогу аптечку, також будьте уважні: за правилами провезення ручної поклажі в літак не можна брати ліки з вмістом наркотичних речовин. Якщо ж такі препарати вам життєво необхідні і повинні бути під рукою, слід заздалегідь подбати про наявність відповідної довідки від лікаря. До речі, якщо ви летите в Європу, з собою можна взяти не більше 10 різних медпрепаратів. Не повинно бути проблем і з перевезенням градусника, якщо він упакований в чохол і поміщений в ручну поклажу, а не багаж.

Краще не долити, чому не долетіти

На окрему увагу заслуговує питання провезення рідини в ручній поклажі. Ось уже понад 10 років до цієї категорії ручної поклажі пред'являються особливий підхід і підвищені вимоги. Жорсткий регламент на провезення рідини був введений в Євросоюзі після того, як були затримані терористи, які мали намір підірвати літак рідкими бомбами.

Слід уточнити, що до рідин в даному випадку відносяться не тільки напої, але і парфуми, креми, гелі та пасти Слід уточнити, що до рідин в даному випадку відносяться не тільки напої, але і парфуми, креми, гелі та пасти. Саме «рідкий» багаж працівникам аеропортів доводиться конфісковувати найчастіше через недотримання правил його провезення. Якщо ви не хочете, щоб ваш улюблений парфум був безжально вилучено в аеропорту, дотримуйтесь правил провезення рідкої ручної поклажі:

  1. Ємність, в якій міститься рідина, не повинна перевищувати 100 мл.
  2. Якщо у вас кілька баночок або пляшечок з напоями і рідкими косметичними засобами, подбайте про те, щоб їх загальний обсяг був не більший одного літра, а вся тара була упакована в щільний файл із застібкою.
  3. Складіть все баночки і пляшки в один пакет розміром не більше 20 на 20 см. І запам'ятайте: ви можете взяти на борт літака лише один такий пакет з рідинами.

Однак, якщо ви подорожуєте з дитиною, можете не турбуватися про наявність зайвих рідин у вигляді дитячого харчування. Їх можна спокійно брати в ручну поклажу в літак і не пакувати разом з іншими рідинами.

заборонений вантаж

А тепер про те, що не можна брати з собою на борт літака. Безумовно, серед заборонених до перевезення предметів першим пунктом будь-якої авіакомпанії значиться зброю і предмети, які можна застосувати в якості зброї: ножі, сокири, ножиці, спиці для в'язання, пилочки для нігтів і інші колючі і ріжучі предмети. Під забороною до провезення і дитячі пістолети, що імітують справжню зброю.

Не місце в ручній поклажі і столових приладів: вилкам, ложок, штопор. Заборонено також провезення легкозаймистих, токсичних та хімічних речовин: дезодорантів-спреїв, лаків для волосся, рідини для зняття лаку. Сумку для ручної поклажі також доведеться звільнити від спортінвентарю: біт, ключок для гольфу і крикету, гірськолижної амуніції.

Багаж. пакуємо чемодан

Як правило, у кожної авіакомпанії свої норми провозу багажу. Для того щоб не переплачувати за зайву вагу, обов'язково дізнайтеся у перевізника допустима вага багажу (див. Таблицю). В середньому кожен пасажир має право безкоштовного провозу багажу вагою 20 кг, якщо він летить економ-класом, і 30 кг при перельоті в бізнес-класі. Такі норми встановлені і білоруської авіакомпанією «Белавіа». Габарити валізи не повинні перевищувати 50х50х100 см. Зверніть увагу і на той факт, що деякі авіакомпанії підсумовують вага ручної поклажі і багажу, інші при зважуванні вважають їх окремо.

Якщо ви летите сім'єю, пам'ятайте, що встановлена ​​норма провозу багажу розрахована на одного пасажира, а значить, ніж вас більше, тим більше речей ви можете провезти безкоштовно Якщо ви летите сім'єю, пам'ятайте, що встановлена ​​норма провозу багажу розрахована на одного пасажира, а значить, ніж вас більше, тим більше речей ви можете провезти безкоштовно. Правда, якщо один з пасажирів молодше 2 років, то норма безкоштовного провозу багажу, розрахованого на нього, не перевищує 10 кг.

І ще кілька порад, які допоможуть вам грамотно оформити багаж і уникнути неприємних несподіванок в аеропорту:

  1. Простежте за тим, щоб сумка або валіза були без пошкоджень і дірок, з справними запірними пристроями і замками, інакше це може обернутися втратою або пошкодженням багажу.
  2. Оберніть сумку або валізу плівкою будинку або в аеропорту. Таким чином ви мінімізуєте ризик, що ваш багаж забрудниться чи пошкодиться при перевезенні. До речі, деякі авіакомпанії вимагають зробити це обов'язково.
  3. Якщо розміри і вага багажу перевищують допустимі норми, готуйтеся до додаткових витрат. Зазвичай за кожен зайвий кілограм «переваги» авіакомпанії вимагає доплатити 1-2 відсотка від вартості квитка.

Крім того, в деяких країнах існують заборони на вивезення або ввезення певних предметів. Наприклад, з Єгипту не можна вивозити корали, якщо вони не куплені в магазині, а в ГОА під забороною для вивезення місцева валюта. Так що обов'язково ознайомтеся з правилами провезення багажу перед відвідуванням далеких країн. Список того, що не можна брати в багаж, може залежати також від типу літака і внутрішніх правил авіакомпанії. Щоб не потрапити в незручну ситуацію, краще завчасно ознайомиться з правилами провезення багажу і ручної поклажі авіакомпанією, послугами якої ви збираєтеся скористатися. Вся актуальна інформація представлена ​​на офіційних сайтах авіаперевізників.

Обережно, батарея!

Як правило, в багаж ви можете визначити всі дозволені до провезення речі, які не можна взяти в якості ручної поклажі. Не рекомендується класти в багаж лише ті предмети, які можуть бути пошкоджені під час транспортування - техніку, окуляри, тендітні сувеніри. Окремо авіакомпанії попереджають про перевезення батарей до телефонів, ноутбуків і інших пристроїв. При пошкодженні літієвої батареї може статися пожежа, тому перевізники рекомендують ні в якому разі не класти їх в багаж. Чи можна взагалі взяти в літак літієвої батареї, залежить від її потужності. У «Белавіа» пропонують перед польотом ознайомитися зі спеціальною таблицею, по якій ви можете визначити, чи можна покласти батарею в багаж або краще взяти її в сумку ручної поклажі.

Потужність в ВТ ч або вмістLiПеревезення в ручній поклажіПеревезення в зареєстрованому багажі?

100 Вт · год (2 грами) в пристрої так так? 100 Вт · год (2 грами) окремо та (без обмежень) немає> 100? 160 Вт · ч в пристрої так так> 100? 160 Вт · год окремо та (максимум 2) немає> 160 Вт · год Повинні бути заявлені до перевезення як вантаж у відповідності з Правилами ІАТА з перевезення небезпечних вантажів. Повинні бути заявлені до перевезення як вантаж у відповідності з Правилами ІАТА з перевезення небезпечних вантажів.

Для того щоб перевести ампер-години в ват-години помножте ампер-години на напругу.

Чотириногих теж стосується

Якщо ви маєте намір взяти з собою в переліт домашнього вихованця, приготуйтеся, що його перевезення додасть вам клопоту. Про свій намір летіти з чотириногим другом слід повідомити вже при купівлі квитка. Потім за дві години до реєстрації рейсу, вам необхідно буде звернутися до ветеринарного лікаря аеропорту, пред'явивши відповідні документи на вихованця. Якщо ви летите в країни Євросоюзу (за винятком Великобританії, Мальти, Ірландії або Швеції), у вас обов'язково зажадають мікрочіп тваринного, ветеринарний паспорт міжнародного зразка та сертифікат, виданий головним ветеринарним лікарем міста або району не раніше, ніж за 5 днів до вильоту. А ось в вище перераховані країни вам, швидше за все, доведеться летіти без свого улюбленця. Ці держави вимагають результати тесту на наявність антитіл вірусу сказу у тварини, в Білорусі такий тест не роблять. При перевезенні вихованців в інші країни світу крім ветпаспорт міжнародного зразка знадобиться і ветеринарне свідоцтво, яке видається за місцем проживання.

Також потрібно подбати про контейнер для транспортування тварини. Це питання, як правило, обговорюється з авіаперевізником на стадії покупки квитка. Крім усього іншого в аеропорту вашого вихованця зважать (разом з контейнером) і попросять оплатити його провезення за ставками наднормативного багажу - за кожен кілограм.

Автор дякує за надану інформацію та сприяння у підготовці матеріалу відділ реклами і комунікацій ВАТ «Авіакомпанія« Бєлавіа ».

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, групи в Facebook , VK , OK і будьте в курсі свіжих новин! Тільки цікаві відео на нашому каналі YouTube , Приєднуйтесь!

Вт · год (2 грами) в пристрої так так?
Вт · год (2 грами) окремо та (без обмежень) немає> 100?
Вт · ч в пристрої так так> 100?

Новости