Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Що можна брати з собою в літак в 2018 році?

  1. Попереджений значить озброєний
  2. Список заборонених в повітрі предметів
  3. гострі предмети
  4. Сьогодення та іграшкову зброю
  5. Спиртні напої
  6. інше
  7. Брати з собою дозволено
  8. Девайси, гаджети, міні-техніка
  9. перекус
  10. папери
  11. підручні предмети

Перший в житті політ на авіалайнері несе багато страхів і хвилювань, але до цього ще треба буде пройти Передпосадкових огляд у співробітника служби безпеки - і ось тут від незнання законів може чимало зіпсуватися настрій. Того ж виправдано можуть боятися ті, хто летить не в перший раз, але хоче привезти з-за закордонної поїздки цінні подарунки або покупки додому. Обидва випадки мають на увазі один і той же закон - що можна вільно брати з собою в ручній поклажі в літак, а що ні.

Обидва випадки мають на увазі один і той же закон - що можна вільно брати з собою в ручній поклажі в літак, а що ні

Повний список дозволених / заборонених речей для борта літака, актуальний до 2018 року, прозвучить трохи нижче. Почати збори розумно з вивчення загальних правил проносу багажу при посадці на небесний транспорт.

Попереджений значить озброєний

Щоб не було непередбаченого хаосу і злих втрат в аеропорту потрібно до поїздки:

  1. Віднімати інформацію про умови, що висуваються до поклажі туристів, ручний і основний, що в'їжджають і виїжджають з країни, обраної для туру. Кожна держава має свій невеликий списочок доповнень до загальноприйнятих правил. Наприклад, з Індії заборонено вивозити тигрові шкури або оперення птахів, з Єгипту - знайдені самим корали, з Таїланду - фрукт дуріан.
  2. Такі ж індивідуальні особливості можуть мати правила перевезення речей у конкретних авіакомпаній. Не звертаючи уваги на стандартні умови, окремий перевізник може знизити або збільшити обмеження на вагу сумок, їх зміст, обсяг. Краще знати про це заздалегідь.
  3. Основний багаж, як відомо, на літаках летить окремо, в салон його брати не можна, а вага ручної поклажі має строгі параметри. У зв'язку з цим речі перед збором потрібно розподілити так, щоб на руках залишилися тільки ті, що насправді будуть необхідні безпосередньо під час польоту. Все інше має летіти окремо в спеціальному багажному відсіку лайнера.
  4. Попередній пункт можна трохи обійти, якщо серед поклажі є тендітні предмети, цінна невелика техніка. Їх краще провозити в ручній поклажі в будь-якому випадку, особливо дбайливого ставлення до валізах пасажирів проявляти у вантажників прийнято не скрізь. Також з собою слід тримати документи - випадки втрати в цій справі досить часті, а документи відновлювати найважче.
  5. Готову поклажу буде добре зважити, щоб до моменту посадки точно знати її вагу і в разі необхідності скоординувати вміст, якщо немає бажання доплачувати. До речі, попереднє зважування можна зробити прямо в аеропорту на спеціальних стійках-вимірі.

Уважно ознайомтеся з правилами авіаперевізника щодо розмірів багажу і поклажі. Валіза не пропустити, якщо він не поміститься в спеціальну рамку.

Тепер, маючи додаткову інформацію, можна перевірити, чи все з того, що хотілося б відвезти, дозволять брати на борт літака митники і співробітники повітряної безпеки.

Список заборонених в повітрі предметів

Рідини, побутова хімія

Заборона на провезення рідких питних, косметичних, лікарських речовин носить строгий, але не беззаперечний характер. Дійсно, при посадці змусять викинути, якщо знайдуть:

  • почату пляшку з водою, напоями;
  • лосьйони, парфуми, дезодоранти в балончиках, спреї;
  • гелі, зубні пасти, креми;
  • туші, шампуні, бальзами.

І все інше, що представляє собою щось рідке, текуче або в'язке, але тільки якщо обсяг однієї одиниці рідини більше 100 мілілітрів. Які підходять під умову ємності за правилами слід зібрати в один прозорий пакет із застібкою, причому пасажира не пустять в літак, якщо загальний обсяг такого пакета «набіжить» більше літра.

Які підходять під умову ємності за правилами слід зібрати в один прозорий пакет із застібкою, причому пасажира не пустять в літак, якщо загальний обсяг такого пакета «набіжить» більше літра

Рідини можна брати з з собою тільки в ємностях не більше 100 мл, упакованих в прозорий пакет

Звичайно, важко уявити, чим здатний допомогти під час польоту 200-міллітровий гель для душу на руках, або що чиясь туш розлита в банку під 100 мілілітрів. Так що без життєво корисних пожитків в перельоті не залишишся. Але ручну поклажу потрібно збирати розумно, тільки за реальною необхідності, упаковуючи інше в основний багаж.

Є щасливі винятки: закриті напої, дитяче харчування і ліки. Щоб пронести на борт будь-питво, досить придбати його після зони перевірки (наприклад, через «дьютіфрі») і / або пред'явити в упакованому, опечатаному вигляді. Дитяча їжа і ліки проходять вільно.

гострі предмети

Тут логіка зрозуміла, розсудливі люди знають, що не можна в літак нести речі, що можуть зіграти роль зброї або чогось подібного. Тобто:

  • голки, ножиці;
  • спиці для в'язання, в'язальні гачки;
  • ножі, ножики, складані-складні ножі;
  • манікюрні набори;
  • столові прилади, зокрема, вилки.

Все, що при належній фантазії може загрожувати життю оточуючих і цілісності борту, виникни екстремальні обставини.

Сьогодення та іграшкову зброю

Зрозуміло, вогнепальну і будь-який інша зброя ні при якому розкладі не потрапляє в список того, що можна брати з собою в літак прямо в салон. Табельну, спортивне, колекційне, пневматичну, холодну - всі види зброї здаються на спецтранспортіровку перед посадкою з дотриманням цілої процедури. Деякі різновиди можна ввозити і вивозити взагалі, потрібно уточнити це конкретно. Про те, що є необхідність перевезти зброю, пасажир зобов'язаний повідомити співробітнику авіакомпанії ще на стадії бронювання квитка. А далі доведеться діяти по окремій інструкції, яка існує спеціально на цей випадок.

А далі доведеться діяти по окремій інструкції, яка існує спеціально на цей випадок

Деякі іграшки виглядають дуже реалістично. Чи не спокушайте прикордонників.

І ні в якому разі не варто ставитися несерйозно до імітації зброї, на огляді нікого це не розсмішить, а ось проблеми виникнути можуть. Більш того, навіть дитячі іграшки цього напрямку ризикують відправитися в сміттєву корзину при предпосадочной перевірці, краще прибрати їх в основний валізу.

Спиртні напої

Алкоголь можна провозити в багажі і тільки там, при цьому, лише в допустимому нормами країн призначення кількості. Приємне послаблення - випивка, куплена через дьютіфрі або в барі біля бортпровідниць.

інше

Крім вивчення стандартних правил варто уточнити обстановку в зв'язку з якими-небудь особливими подіями. Наприклад, з літа 2017 року «Аерофлот» проводить посилений огляд пасажирів, що летять в США. Незадовго від дати вильоту краще поцікавитися новинами поточної авіажізні.

Брати з собою дозволено

Чи не менше уваги гідно те, що можна взяти в літак в ручній поклажі на час польоту, адже від цього залежить, наскільки комфортно пройде переліт. А перельоти до деяких точок подорожі можуть займати цілу добу.

Девайси, гаджети, міні-техніка

IT-техніку краще брати з собою в будь-якому випадку - так вона гарантовано буде під особистим наглядом, а значить в більшій безпеці. Це стосується: мобільних телефонів, смартфонів, планшетів, айподов-Айпад, ноутбуків, нетбуків, фотоапаратів. Заодно буде чудовий спосіб згаяти час, про можливості сучасних гаджетів говорити не треба.

перекус

Обмежень на звичайну їжу авіакомпанії не практикують, так що деякі ласощі з собою везти можна. Інша справа, специфічні продукти, на зразок осетрової ікри або великої кількості м'яса, нехай готового. Або якоїсь національної екзотичної їжі. Якщо таке планується, краще уточнити про правила індивідуально по конкретній країні або перевізнику.

Чи не вітаються також мають сильний шедеври, то, що залишає після себе багато крихт або сміття. Але якщо політ довгий, а довго без харчування можна, то підстрахуватися необхідно. Того, що пропонують з їжі і пиття великі компанії, вистачає лише заморити черв'ячка здоровій людині, а лоукостер не годують взагалі.

Оглядати їжу теж будуть, тому продукти краще розкласти в прозорі контейнери. Питна вода дозволена тільки з дьютіфрі або куплена на борту. Про неї сказано вище.

папери

Документи, гаманець, безсумнівно, слід перевозити тільки з собою, а не залишати їх у великих багажних сумках. Документи маються на увазі будь-які, які мають серйозну важливість, відновлювати які буде важко, а не тільки особисті.

Документи маються на увазі будь-які, які мають серйозну важливість, відновлювати які буде важко, а не тільки особисті

Рада - завжди тримайте гроші і документи при собі. Ні в якому разі не здавайте в багаж.

підручні предмети

Решта корисні дрібнички йдуть у вигляді ради, з досвіду старих туристів, брати їх чи ні, залежить від індивідуальних особливостей. А це:

  • теплий одяг - шкарпетки, накидку з довгими рукавами, раптом з кондиціонером щось піде не так, пледи є не завжди;
  • косметичні серветки - швидко привести в порядок забруднити чимось руки, одяг, витерти ручки або особа дитині, освіжитися після сну або польоту;
  • подшейним подушка - надувний помічник на плечах незамінний для здоров'я спини і шиї під час сидячого сну;
  • ліки - хай під рукою будуть кошти швидкої першої допомоги, виходячи з особливостей організму, антіукачівателі, анальгетики, постійні препарати.

Так, ліки - це речі, які допускається брати в політ. Але про них варто сказати окремо. Сильнодіючі препарати дозволені тільки при наявності документальних доказів їх законного придбання та життєву необхідність застосування. Сюди відносяться психотропи, сильні седатіви, засоби придушення апетиту, сильні обезболиватель. Інакше або їх викинуть, або пасажира не допустять до польоту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Невтомні романтики вже планують чергову самостійну вилазку в нову країну, місто, територію. А хтось збирається в більш звичний, але довгоочікуваний відпускної тур по готової путівці. ...

Важко припустити, якого гігантського здоров'я повинен бути збирається в дорогу турист, якщо йому не потрібна медична аптечка в далеку дорогу. Новачкові, напевно, здається, що якщо до цього він обходився без постійних медикаментів, то і далі ...

Новости