Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Що можна брати з собою в літак?

  1. Що не можна провозити на борту
  2. Рідини в ручній поклажі
  3. Де взяти ємності не більше 100 мл?
  4. Слідкуйте за змінами в правилах провезення рідин
  5. Кількість місць ручної поклажі
  6. Розмір і вага ручної поклажі
  7. Плюси подорожей без нічого

Якщо ручна поклажа - це не єдиний багаж, з яким ви летите, то з собою в літак варто брати тільки найцінніше і необхідне в дорозі з дозволеного до провезення.

Візьміть: гроші, кредитні картки, документи, дорогу техніку і гаджети (телефон, фотоапарат, комп'ютер, планшет), коштовності, тендітні предмети. Інша частина ручної поклажі залежить від вимог авіакомпанії до багажу і вашого бажання все це носити.

Вся актуальна інформація про правила провезення ручної поклажі розміщується на сайтах аеропортів і авіакомпаній. Норми безпеки обов'язкові для всіх, а кількість місць, вага і розмір ручної поклажі регулюються авіакомпаніями.

Що не можна провозити на борту

У салоні літака і що здається багажі забороняється провозити небезпечні предмети і речовини: зброя, легкозаймисті речовини і рідини, зріджені гази, вибухівку, токсичні / радіоактивні / отруйні / їдкі речовини. Це очевидно і не викликає питань. У ручній поклажі не можна провозити колючо-ріжучі і гострі предмети, до яких відносяться здаються нешкідливими речі побутового призначення: штопор, металева пилка і кусачки для нігтів, ножиці, пінцет, небезпечна бритва, складаний ножик. Все це треба здавати в багаж, а якщо його немає, то шукати альтернативи або купувати на місці. Наприклад, до провезення в ручній поклажі дозволена електробритва або бритва зі змінними блоками, а пилочки для нігтів бувають м'які з закругленими краями.

Рідини в ручній поклажі

Якщо не введені додаткові заходи безпеки, то в ручній поклажі дозволяється провозити рідини загальним об'ємом 1 літр в упаковках не більше 100 мл. До рідин відносяться: вода, напої, креми, лосьйони, аерозолі, гелі, піни, пасти і т.п. Косметика (туш для вій, блиск для губ) - це теж рідини.
Майте на увазі, якщо пляшка з шампунем 200 мл заповнена наполовину, то її провозити не можна. Рідини що летять разом людей не підсумовуються.

Де взяти ємності не більше 100 мл?

Не викидайте упаковки з-під шампунів і гелів для душу, які дають в готелях. Більшість косметичних брендів продають або дарують з покупкою міні набори косметики.
При проходженні контролю безпеки рідини треба пред'являти окремо в прозорому закривається пакеті. Купити підходить під вимоги пакет можна в магазинах канцтоварів (файл із застібкою). Деякі авіакомпанії, наприклад wizzair, накладають додаткові обмеження на розмір пакета з рідинами (не більше 20х20см). Ви можете придбати універсальний дорожній набір з 6 міні-засобів в прозорій косметичці або набір контейнерів для рідин в сумочці з застібкою і заповнити їх своїми засобами. Обидва ці варіанти повністю відповідають правилам провезення рідин.

Слідкуйте за змінами в правилах провезення рідин

Під час Олімпіади Сочі-2014 Росавіація вводила повну заборону на провезення рідин в літаках. У різних країнах можуть діяти свої обмеження. Якщо під час передпольотного огляду виявиться, що ви порушили правила провезення рідин, вам запропонують самостійно позбавитися від забороненого предмета (викинути в спеціальний контейнер), дискусії на цю тему не приносять користі, вони можуть привести до запізнення на посадку або зняття з рейсу.

Якщо під час передпольотного огляду виявиться, що ви порушили правила провезення рідин, вам запропонують самостійно позбавитися від забороненого предмета (викинути в спеціальний контейнер), дискусії на цю тему не приносять користі, вони можуть привести до запізнення на посадку або зняття з рейсу

Провезення рідин у ручній поклажі

Кількість місць ручної поклажі

Кількість одиниць ручної поклажі регулюється авіакомпанією. Як правило, в салон літака дозволяють брати 1 місце багажу. Пасажирам бізнес і першого класу буває дозволено провозити 2 місця ручної поклажі. Більшість великих авіаційних компаній не вважають за окреме місце дамську сумочку або чоловічий портфель, парасолька, ноутбук, костюм або плаття в чохлі для одягу. Бюджетні авіакомпанії пред'являють суворі вимоги до провезення багажу, дотримуючись правило: одна людина - одне місце ручної поклажі. Виняток становлять складні дитячі коляски, милиці, верхній одяг. У більшості випадків дозволяється брати на борт пакет з Duty Free.

Розмір і вага ручної поклажі

Габарити і вага багажу, який ви можете взяти в салон літака, теж залежать від вимог авіакомпанії, класу авіаквитка і маршруту польоту.
Стандартні вимоги до розміру ручної поклажі: не більше 115 см в сумі трьох вимірів (55 × 40 × 20см). Вага ручної поклажі зазвичай 5-10 кг. В аеропорту завжди є можливість перевірити вагу на вільної включеної стійці реєстрації та перекласти зайві кілограми в який вводиться багаж. Якщо ви летите тільки з ручною поклажею, такого шансу не буде, тому перевірте вага ручної поклажі будинку на підлогових вагах або купіть мініатюрні багажні ваги, які зручно возити з собою. Авіакомпанії-лоукостер перевіряють багаж в рамці, він повинен повністю входити в неї разом з коліщатками і ручками. Вимоги суворі, наприклад, у wizzair вага безкоштовної ручної поклажі не більше 10 кг, а максимальний розмір 42x32x25см.
Про перевіз спортивного спорядження, музичних інструментів та інших негабаритних предметів дізнавайтеся у своїй авіакомпанії. Перш ніж щось купити в поїздці, подумайте, чи є вільне місце у вашому багажі, за надмірну вагу доведеться доплачувати.

Перш ніж щось купити в поїздці, подумайте, чи є вільне місце у вашому багажі, за надмірну вагу доведеться доплачувати

Ручна поклажа wizzair

Плюси подорожей без нічого

  • Ви економите на вартості авіаквитка (в разі польоту бюджетною авіакомпанією)
  • Речі в ручній поклажі гарантовано долетять разом з вами, якщо, звичайно, не залишати їх без нагляду і не забувати
  • Вам не доведеться стояти до стійки реєстрації (в більшості випадків)
  • Ви не чекаєте отримання багажу, тому швидше за всіх виходите з аеропорту і добираєтеся до місця призначення

джерело

Де взяти ємності не більше 100 мл?

Новости