Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Чи можна провозити в ручній поклажі ...? (FAQ)

  1. Важливо знати перед польотом, загальне по ручній поклажі:
  2. Що можна брати з собою в літак, а що ні
  3. Рідини в ручній поклажі на борту літака
  4. Провезення техніки на борту літака
  5. Засоби гігієни з собою в літак
  6. Ліки на борт
  7. Дамські сумки, чоловічі портфелі, рюкзаки

Майже кожен з нас літав на літаку, при цьому збираючи чемодан, замислювався про те, що можна або не можна брати в свій багаж і ручну поклажу з речей або продуктів в літак. У зв'язку з цим виникла ідея зібрати найбільш поширені питання по ручній поклажі, в одну статтю, і докладно написати про те, що з наступного списку можна провозити в ручній поклажі, а саме: духи, продукти (фрукти, ікру, сир, мед, цукерки , ковбасу, рибу, каву, чай, шоколад), воду, крем, ліки, алкоголь, їжу, фен, бритву, ноутбук, фотоапарат, шампунь, дезодорант, парасольку, дамську сумку. Читайте, що з цього можна брати в літак, а що ні далі в статті або просто знайдіть пошуком цікавить предмет. Із змінами на 05.10.2017 р

Перша, написана мною стаття про ручній поклажі та багажі наштовхнула мене на збір таких поширених запитань, її можна прочитати, пройшовши за наступним посиланням:

НОВІ ПРАВИЛА (зміни), які були внесені до Повітряного кодексу РФ і вступили в силу 05.10.2017 року трохи торкнулися ручній поклажі, а так же багажу по безповоротним квитках. Ні ж прописані відомості вірні на кінець 2017 і початок 2018 року.

Важливо знати перед польотом, загальне по ручній поклажі:

  1. Рідини можна брати в салон літака (в ручну поклажу) тільки в баночках, які не перевищують 100 мл., І в загальному обсязі таких баночок має бути не більше 1 літра, упакованих в прозорий пакет із застібкою ЗІПом (дивіться фото нижче).
  2. Якщо авіаперевізник дозволяє провозити в ручній поклажі (та й в багажі) ту чи іншу річ, предмет, продукт, то митниця країни, куди ви зібралися полетіти може не пропустити ваші речі, тому обов'язково переглядайте митні правила тієї країни, куди летите за кордон.
  3. Продукцію тваринного походження заборонено провозити досить багатьма авіакомпаніями - це для прикладу може бути і хутро тварин, слонова кістка, ведмежа жовч і багато іншого.
  4. З березня 2009 року на територію країн ЄС заборонено ввозити молочні та м'ясні продукти в багаж і ручної поклажі. Винятком є: дитяче та спеціальне дієтичне харчування, запропоноване за медичними показаннями.
  5. Згідно з позицією 135 Федеральних авіаційних правил (ФАП) змінених на 05.10.2017 р - на додачу до ручної поклажі і вашому багажу, ви можете безкоштовно взяти все нижче перераховані речі і предмети по одному примірнику (це ті речі, які допустимі в якості ручної поклажі понад норми, встановленої перевізником відповідно до Федеральними авіаційними правилами, і без стягнення додаткової плати пасажир має право провозити такі речі), тобто на одну людину в салон літака можна взяти без доплати все по одному предмету з нижче зазначеного пе ечня, а саме:
  • рюкзак, вага і габарити якого встановлені правилами перевізника, або дамську сумку, або портфель з вкладеними в рюкзак, або сумку, або портфель речами;
  • букет квітів;
  • плаща
  • дитяче харчування для дитини на час польоту;
  • костюм в портплед;
  • пристрій для перенесення дитини (дитячу колиску, утримуючі системи (пристрої) для дітей до двох років, дитячу коляску і інші пристрої) при перевезенні дитини, габарити яких встановлені правилами перевізника, і дозволяють безпечно розмістити їх у салоні повітряного судна на полиці над пасажирським сидінням або під сидінням стоїть попереду пасажирського сидіння;
  • лікарські препарати, спеціальні дієтичні потреби в кількості, необхідній на час польоту;
  • милиці, палиці, ходунки, роллатори, складне крісло-коляску, використовувані пасажиром і мають габарити, що дозволяють безпечно розмістити їх у салоні повітряного судна на полиці над пасажирським сидінням або під сидінням стоїть попереду пасажирського сидіння;
  • товари, придбані в магазинах безмитної торгівлі в аеропорту, упаковані в запечатаний (опломбований) пластиковий пакет, вага і габарити яких встановлені правилами перевізника.

    І зауважу зі списку на момент прийняття змін 05.10.2017 пропали: відеокамера, фотоапарат і комп'ютер. За ідеєю тепер виходить їх треба запихати в дозволену ручну поклажу, щоб вони не виявилися додатковим місцем, за яке ще доведеться доплачувати.

Кожен раз літаючи літаками, втім, і під час інших подорожей не варто забувати про свою безпеку і про безпеку свого багажу. Головна відмінність літаків від іншого транспорту, полягає в тому, що ви не бачите більшу частину свого багажу і не можете гарантувати його безпеку, саме тому все цінне і важливе ми намагаємося забрати з собою в ручній поклажі, тягаючи на собі багато кілограми. Однак вже досить давно є куди більш зручне рішення - це туристична страховка, в яку часто включають і ризики втрати і псування багажу. Найпростішу страховку можна купити не виходячи з дому, витративши близько 700-900 рублів, за ці гроші в разі форс мажору ви зможете розраховувати на значні компенсації, як при втраті багажу, так і прі не вильоті, а якщо трохи доплатити, то і на компенсацію медичних послуг в чужій країні на весь час відпустки.

Що можна брати з собою в літак, а що ні

Далі можете прочитати детально про кожну річ або продукт, що можна брати в ручну поклажу в літак, а що не можна. Розбила на окремі групи, щоб було зручно:

Рідини в ручній поклажі на борту літака

Відразу скажу, що будь-яку рідину, що проносяться на борт літака, перевіряють і в разі невідповідності з правилами можуть забрати (не дати пронести на борт). А правила в більшості російських авіакомпаній, так і закордонних такі, що будь-яка рідина в ручній поклажі повинна знаходитися в баночках, які не перевищують 100 мл., І весь обсязі таких баночок має бути не більше 1 літра, упакованих в прозорий пакет із застібкою ЗІПом. Зауважу, що не можна взяти ємність, що перевищує 100 мл. (Тобто банку 200 мл., Наприклад), і налити туди належну кількість рідини не більше 100 мл., Таку тару разом з вмістом вилучать при перевірці. Відразу скажу, що будь-яку рідину, що проносяться на борт літака, перевіряють і в разі невідповідності з правилами можуть забрати (не дати пронести на борт)

Так давайте розберемося чи можна провозити в ручній поклажі наступні рідини:

  • Вода в ручній поклажі - ні, не можна пронести в зону вильоту в ручній поклажі, зазвичай її просять викласти в зоні огляду. Винятком є ​​люди, які мають довідки про несприятливий стан здоров'я, яким вода життєво необхідна, наприклад, діабетикам. Іноді бувають винятки. Нас пропускали з водою, але це можна списати на людський фактор (доброту перевіряючого, не суворі вказівки тієї чи іншої авіакомпанії і т.д.). Воду завжди можна придбати в зоні очікування вильоту або попросити вже на борту літака, а так же пронести на борт, в ємностях не більше 100 мл. і в загальному обсязі не більше 1 літра.
  • Алкоголь на борт літака - в ручній поклажі проносити не можна (краще здати в багаж), винятком є покупки, зроблені в Duty Free. Однак, ви мене запитаєте, а чому б не перелити алкоголь в пляшечки по 100 мл. (І таких пляшечок не більше 1 літра) і спробувати провезти в ручній поклажі, то я вам скажу, пробуйте і напишіть потім в коментарях вийшло, тому що самі ми такого не прокручували. Duty Free - це магазин безмитної торгівлі, де Ви можете купити алкоголь (не більше 2-3 літрів на повнолітнього людини, але в різних країнах є відмінності) і тютюн (не більше 400 шт. Або 2 блоки), а так само інші товари по доступною ціною. Алкоголь можна купити після паспортного контролю, але тільки в тому випадку, якщо летите без пересадок, тобто прямим рейсом і після покупки прилетите вже в своє кінцеве місце, в іншому випадку його можуть вилучити на наступному огляді. Якщо ви летите з пересадками, де потрібно знову проходити паспортний контроль, то алкоголь, куплений в Duty Free, буде вже ставитися до заборонених речей, і його б краще прибрати в багаж (якщо ви його отримували при пересадці, але таке відбувається не завжди). Продавці в Duty Free ваші покупки запечатують в пакет разом з чеком, тому на борту його краще не розкривати.

C 01 січня 2017 року інтернет заповнений інформацією про заборону ввезення імпортних спиртних напоїв в Росію. Хочу розвіяти ваші сумніви везти або не везти алкоголь в Росію в 2017 році. За останніми даними, було з'ясовано безпосередньо у Домодєдовському митниці (витіювато, із зазначенням статей і не особливо прямо), але, то що, провозити родимі 2-3 літра алкоголю можна, як і раніше в що здається багажі або купленим в Duty Free. До перевищення встановлених заборон по літражу покупки в Duty Free, зазвичай, співробітники авіакомпанії ставляться поблажливо, адже це теж частина доходу авіакомпанії від продажу товарів.

  • Дитяче харчування з собою в літак - можна пронести на борт літака стільки, скільки буде потрібно в польоті, і на нього не поширюється обмеження по 100 мл. (Не більше 1 літра), тому що це життєво важливо для дитини і все авіакомпанії дотримуються такого правила.
  • Рідкі ліки на борту (мікстури, суспензії і т.д.) - якщо баночка не перевищує за розміром 100 мл., То в ручну поклажу взяти можна, головне, щоб все рідини разом не перевищували 1 літр і лежали в прозорому пакеті із застібкою, як показано на фото вище. Краще, звичайно в заводській тарі, щоб видно було, що ці ліки.

Провезення техніки на борту літака

Будь-яка непрофесійна техніка перевозиться безкоштовно на додаток до ручної поклажі, тобто якщо у вас є в наявності сумка (ручна поклажа), то ви можете безкоштовно до неї взяти ще й сумку з фотоапаратом, або з ноутбуком, або відеокамерою. Однак, якщо ця техніка у вас професійна, то вона перевозиться на інших умовах, які встановлює авіакомпанія, головне заздалегідь їм подзвонити і все з'ясувати.

  • Фотоапарат в салон літака - ця цінна і б'ється техніка, яку можна вважати безкоштовним додатком до ручної поклажі, тобто фотоапарат можна окремо взяти на борт літака крім ручної поклажі.
  • Ноутбук або планшет в ручній поклажі - як і фотоапарат, цінна і б'ється річ, тому обов'язково беремо його на борт літака на додаток до ручної поклажі і все це абсолютно безкоштовно.
  • Відеокамера - «Я завжди з собою беру відеокамеру!», Як вище сказано і про іншу цінну техніку її потрібно і можна, взяти з собою в салон літака на додаток до ручної поклажі і безкоштовно.
  • Зарядний пристрій переносний (повербанк) - це пристрій можна брати ТІЛЬКИ в ручну поклажу. Не можна класти його в багаж, якщо ви так зробите, доведеться в аеропорту вивертати свою сумку, щоб його знайти і перекласти в ручну поклажу, можуть і зовсім зняти з рейсу.

Засоби гігієни з собою в літак

  • Духи (або туалетна вода) - можна, якщо бульбашка за розміром, не перевищує 100 мл., Якщо все ж перевищує, значить, перекладаємо в багаж.
  • Шампунь - можна, якщо бульбашка за розміром, не перевищить 100 мл., Якщо сама ємність більше, а рідини там всього 100 мл., Все одно перекладаємо в багаж.
  • Кондиціонер - те саме, що і з шампунем вище.
  • Зубна паста - те ж саме, якщо тюбик не перевищує за розміром 100 мл в ручну поклажу взяти можна, головне, щоб все рідини разом не перевищували 1 літр і лежали в прозорому пакеті із застібкою.
  • Дезодорант - дезодоранти бувають різні: а) в балонах під тиском - такі точно не можна в ручну поклажу, здаємо в багаж або НЕ беремо з собою зовсім; б) сухі дезодоранти - якщо вони в тюбику до 100 мл., то можна взяти його в ручну поклажу; в) так само рідкі дезодоранти - якщо тюбик до 100 мл., можна взяти з собою в салон літака в ручній поклажі.
  • Лосьйон після гоління - якщо його тюбик до 100мл., То його можна покласти з собою в ручній поклажі в літак. Тільки пам'ятаємо правило, що в загальному обсязі таких тюбиків (баночок) має бути не більше 1 літра, упакованих в прозорий пакет із застібкою ЗІПом.

Діти (харчування, речі, люлька, коляска, іграшки, ліки) в літаку

Багато батьків задаються питаннями з приводу перевезення дітей в літаку - чи можна провозити в ручній поклажі дитяче харчування, речі, іграшки, коляску? Перевіримо, що з цього можна взяти в салон, а що ні:

  • Дитяче харчування в літак дозволяється брати в тій кількості, яка буде потрібно малюкові під час польоту без обмежень.
  • Дитячі ліки - з ліками для дітей теж не повинно виникнути проблем, тільки пам'ятайте, що рідкі мікстури краще брати не більше 100 мл, і покласти їх в прозорий пакет.
  • Багаж дитини (НЕ ручна поклажа) - у багатьох російських авіакомпаній багаж на дитину дозволено, тільки пам'ятаємо те, що без надання місця йому дозволяють провезти 1 місце багажу розміром від 7-10 кг., А якщо ж ви купили ціле місце на дитину, то діють всі умови провезення багажу і ручної поклажі згідно з правилами тарифу, який придбали. Однак у різних авіакомпаній може бути по-різному дивимося, що пише саме ваша.
  • Дитячі люльки і коляски на борт літака - дитячу колиску для дитини не заборонено провозити в жодній авіакомпанії (про автокрісло уточнюйте при купівлі квитка), а ось на рахунок коляски в ручній поклажі інформація під питанням, її зазвичай вимагають здати в багаж, проте, при цьому коляску точно можна провезти безкоштовно на додаток до здає багажу, тобто здати її в багажний відсік, головне, щоб вона не перевищувала вагу не більше 20 кг.
  • Іграшки - можна взяти найулюбленішу іграшку дитини на борт літака в своїй або його ручній поклажі (якщо воно передбачено квитком), це може бути плюшевий ведмедик, паровозик і багато іншого, головне пройти по припустимій вазі ручної поклажі.

Ліки на борт

Ті ліки, які можуть вам знадобитися в польоті можна взяти з собою в ручній поклажі, в тій кількості, яка буде потрібно, тільки пам'ятаємо, що я раніше писала про рідинах. Краще все ліки брати в їх заводській упаковці з інструкцією, щоб у перевіряючих не виникло питань. Правда, не лякайтеся, скільки ми літали, ніхто нічого не запитав. Ліки для дитини теж повинні пропустити в ручній поклажі в салон без проблем, тільки пам'ятайте, що рідкі мікстури краще брати не більше 100 мл, і покласти їх в прозорий пакет.

Зазвичай немає проблем з невеликою кількістю таблеток, які ми беремо з собою в поїздку в ручну поклажу, це можуть бути такі таблетки:

  • від захитування
  • Від головного болю
  • Від розлади шлунка
  • жарознижуючі

Інші ліки, які можуть знадобитися в подорожі, ви можете подивитися в нашій статті:

Так само якщо ви не взяли з собою ніяких ліків, а розболілася голова, то у стюардеси завжди можна попросити, що-небудь від головного болю, тому що на борту є необхідна аптечка.

Дамські сумки, чоловічі портфелі, рюкзаки

  • Дамська сумка - по Федеральним авіаційним правилам в російських авіакомпаніях дамську сумку дозволено провозити безкоштовно і на додаток до ручної поклажі, тобто можна взяти сумку з ручною поклажею і ще свою дамську сумочку і проблем не виникне.
  • Чоловічий портфель - так само як і з дамською сумкою, портфель можна пронести на борт безкоштовно на додаток до ручної поклажі.
  • Рюкзак - всі російські авіакомпанії рюкзак вважають ручною поклажею, якщо він проходить по розміру та ваги ручної поклажі, тим більше тепер його включили в список дозволений в ручну поклажу за статтею 135 з ФАП 82

Продукти харчування з собою в салон

Продукти харчування з собою в салон

Дуже багато хто задається питанням - «Чи можна провозити в ручній поклажі їжу?» Я вам скажу, що можна практично все в розумних межах, але є винятки, читайте нижче які:

  • Кава - везти в ручній поклажі можна, только краще не в склі, найімовірніше Перекласти або купити пакет Із застібкою.
  • Чай - розсипного можна брати в ручну поклажу, краще в заводській упаковці, щоб відразу Було зрозуміло, що це таке. При цьом и Різні інші чаї, в тому чіслі и від кашлю теж можна провезти в ручній поклажі.
  • Бутерброди - з такою їжею у нас не вінікало проблем при різніх перельот, в тому чіслі и не російськімі авіакомпаніямі. І у одного лоукостера , У которого їжу треба Було замовляті окремо.
  • Ковбаса - в ручній поклажі можна провезти батон, а то и два будь-ковбаси, головне, щоб ви летіли по России, если ж ви зібраліся за кордон, то читайте Митні правила тієї країни, куди летите.
  • Цукерки - можна взяти з собою в ручній поклажі на борт літака і цукерки теж, так само як і шоколадки.
  • Хліб - жодна з російських авіакомпаній не заборонить вам везти хліб на борту літака у вашій ручній поклажі.
  • М'ясо (сире, варене, фарш) і сало - все перераховане возити в ручній поклажі по Росії можна, однак, як я вказувала вище, країни ЄС забороняють ввезення (з березня 2009 року) на їх територію молочної і м'ясної продукції, як в багажі, так і в ручній поклажі. Виняток: дитяче та спеціальне дієтичне харчування, запропоноване за медичними показаннями.
  • Червона ікра - звичайно, щоб не ризикувати, краще укласти ікру в багаж, але якщо хочете летіти тільки з ручною поклажею, то в принципі ніяких проблем під час перевезення по Росії з червоною ікрою у вас не виникне.
  • Риба (сира, в'ялена, сушена) - все перераховане возити в ручній поклажі по Росії можна, головне добре упакувати, однак, як я вказувала вище, країни ЄС забороняють ввезення (з березня 2009 року) на їх територію молочної і м'ясної продукції, як в багажі, так і в ручній поклажі. Виняток: дитяче та спеціальне дієтичне харчування, запропоноване за медичними показаннями. У будь-якому випадку якщо летите за кордон, краще вивчити митні правила тієї країни куди прямуєте.
  • Плавлений сир - були випадки, коли під час огляду ручної поклажі такий сир вилучали, тому його краще не брати в салон, а упакувати і здати разом з багажем або не брати зовсім. А так же ніхто не забороняє пронести його на борт, в ємностях не більше 100 мл. і в загальному обсязі всіх рідин не більше 1 літра в прозорому пластиковому пакеті.
  • Мед - не можна брати в ручну поклажу в літак, тому що його зараховують до рідини і в більшості випадків вилучають з ручної поклажі, краще перекласти його в багаж, або пронести на борт, в ємностях не більше 100 мл. і в загальному обсязі не більше 1 літра.
  • Фрукти (манго, ананас і т.д.) - можна провозити і навіть потрібно в ручній поклажі, головне не забувати про вимоги до ваги і розміру ручної поклажі у вашій авіакомпанії, якій летите.
  • Яйця сирі (курячі, гусячі, перепелині) - їх можна провезти з собою в ручній поклажі, тому що в багажі їх можуть з легкістю розбити, розчавити.
  • Крупи (гречку, рис і т.д.) - все перераховане возити в ручній поклажі по Росії можна, однак, як я вказувала вище, їли за кордон, то необхідно читати митні правила країни куди летите.

Як провозити в літаку літієві батареї і прилади з ними

Новости