Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Пляжі Латинської Америки очима українських мандрівників

  1. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
  2. Орфографічна помилка в тексті:

21 вересня 2017, 13:21 Переглядів: 21 вересня 2017, 13:21 Переглядів:   Казкова краса пляжів Коста-Рики

Казкова краса пляжів Коста-Рики.

В останні роки тема подорожей і туризму у всіх на слуху. Чимало цьому посприяв безвіз. Ті, хто отримав можливість літати в Європу без зайвих походів в посольство українці з радістю цим займаються, а інші відчувають маршрути трохи складніші.

Segodnya.ua поспілкувався з ведучими шоу "Латиноамериканський check-in" на телеканалі НЛО TV і дізнався, як пройшло подорож двох українців практично на край света.Женя Славкінскій і Ілля Луценко діляться спогадами і секретами кухні тревел-шоу.

- Женя, Ілля, ви вже зняли кілька тревел-шоу, чому зараз вибір припав саме на Латинську Америку?

Ілля: Ну, це логічно. Європа була, Америка була. Куди далі? Азія? Латинська Америка? Космос? Усе.

Женя: Австралія ? І Африка для тебе , Я так розумію, не існує? (сміється) Втім, все вірно, Південна Америка була логічним продовженням наших подорожей, хоча перед виїздом ми наслухалися страшилок і застережень: мовляв, може, краще не треба їхати туди?

- І як, передбачення хоч не збулися?

Женя: Багато в чому порадники мали рацію: ми зіткнулися з дуже контрастними видовищами. Дорогі кварталами, які є сусідами з фавелами, віжьямі, "креколендамі" - це часом кілька кварталів, десятки тисяч людей, які живуть відособлено. У фавели не заїжджати ні поліція, ні "швидкі", люди обходять такі місця стороною. Ми хотіли там познімати, але нам все крутили пальцем біля скроні, і не хотіли навіть за гроші хоча б провезти по периметру.

Ілля: У Коста-Ріці ми залишилися в карибської частини країни і потрапили на дискотеку місцеву, де були "хлопці" накачані - ямайські афроамериканці з дредами. Їм не сподобалося, що ми знімаємо дискотеку і одну з компанії людей, в якій торгували наркотиками (вони не соромляться, продають туристам марихуану), підійшов до оператора і каже: "Ти мене не знімай. Якщо будеш знімати (приставив два пальця до голови) , я тебе застрелю. Зрозумів? "

Женя: А у нього такі два пальця - дев'ятий калібр.

Ілля: Це було не по собі! Ну а такого, щоб з ножем хтось кидався, то ні, не було.

- А як ви підбирали команду? Вас багато людей було?

Женя: Команда у нас відбулася, майже всі ще з часів зйомок шоу "Міста" (НЛО TV, 2013 рік). Це дуже талановиті, витривалі люди, з якими виникають мінімальні конфлікти, і якими я пишаюся! Цього разу команда складалася з нас з Іллею, операторів Стаса Мардаровского, Діми Котовці і редактора Олени мороз . Олена хоч і була єдиною дівчиною серед нас, але дуже допомагала в різних питаннях: від спілкування зі страховою до переговорів на іспанською мовою (на якому ніхто з нас, окрім Альони, толком не говорить). Крім того, у нас є прекрасний продюсер Слава Котляр, з яким, крім усього іншого, ми разом розробляли маршрут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

- Яким чином відбувалося оформлення документів, чи важко це було?

Женя: Латинська Америка з точки зору документів дуже проста. У більшість країн не потрібно нічого особливого робити і подавати. Просто прилітаєш в країну, отримуєш штамп на в'їзді і все. Тобто, ніяких візових питань немає. Дві країни, в які ми в Україні робили візи - Мексика і Болівія .У Діми Котовці у єдиного не було американської візи, з якої мексиканці просто ставлять штамп по прильоту. Так що Діма заповнював анкету в Україні, з цієї анкетою прилетів туди, і йому теж досить швидко, буквально протягом 5 хвилин, поставили візу. Що стосується країни, в яку ми завчасно отримували візу, це була Болівія. Ми спочатку робили щеплення, надавали документи про зроблені щеплення, подавали якісь анкети. І це все робилося, якщо не помиляюся, протягом трьох тижнів. Ми чекали візу в Болівію, все отримали, якісь гроші невеликі заплатили і полетіли. Всі інші країни - без проблем.

Ілля: Ну, як без проблем? Діму Котовці не хотіли пускати додому в Україну!

Женя: Так, була така ситуація. Діму зупинилися американські прикордонники. Ми, дуже досвідчені мандрівники, чомусь забули перевірити один важливий момент. Летіли назад в Україну через Нью-Йорк і, виявилося, що навіть якщо ти транзитний пасажир, але у тебе немає американської візи, то на літак ти не сядешь.Ето такий корисний лайфхак для всіх - не робіть так.

- Знаю, що у вас там були ще якісь пригоди!

Женя: Так, цю історію ми розповідаємо часто і зараз вже спокійно, а тоді нам було не до жартів! І знову ж таки, пригода торкнулося Діми Котовці - в Коста-Ріці його вкусила якусь комаху, після чого у Діми розпухла нога, піднялася температура, і його довелося госпіталізувати. А в Еквадорі після обстеження нашого друга взагалі не хотіли випускати з країни - спокій, крапельниці. Але ми впоралися, і продовжили подорож все разом.

Ілля: Хоча сивого волосся додалося! Справедливості заради варто сказати, що і оператору Стасу Мардаровскому діставалося. У Болівії, в красивому місці - Соляних пустелях, він сильно підвернув ногу. Лікар прописав десяток днів спокою, але це взагалі не про наш Стаса. Стоїчно продовжив зйомки, обмотавши еластичним бинтом!

- Якщо коротко, про які країни, місцях хочеться сказати "Вау"?

Ілля: Для мене відкриттям стали пляжі Коста-Ріки - будь-який з них неймовірно красивий! Ще довго буду згадувати Еквадор і вид на місто - там відчуваєш себе і дуже великим, і дуже маленьким одночасно! І, звичайно ж, Соляна пустеля в Болівії.

Женя: Аргентина і її водоспади Ігуасу - просто захоплює дух! Буенос-Айрес і його архітектура , Особливо вразив парк, присвячений жертвам терору диктатури. І напівзанедбані села Болівії - це ковток щастя і свіжого повітря!

"Латіномеріканскій check-in" - по суботах о 13:00 на НЛО TV.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Небезпечні дискотеки і чарівні пляжі: подорож по Латинській Америці очима українців". інші Інші країни дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Женя, Ілля, ви вже зняли кілька тревел-шоу, чому зараз вибір припав саме на Латинську Америку?
Куди далі?
Азія?
Латинська Америка?
Космос?
І як, передбачення хоч не збулися?
Зрозумів?
А як ви підбирали команду?
Вас багато людей було?
Якщо коротко, про які країни, місцях хочеться сказати "Вау"?

Новости