Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Країни світу - Болівія: розташування, столиця, населення, пам'ятки, карта

  1. Розташування та географія
  2. населення Болівії
  3. природа Болівії
  4. Кліматичні умови Болівії
  5. Мова
  6. кухня Болівії
  7. релігія Болівії
  8. Свята в Болівії
  9. Валюта
  10. час
  11. Основні курорти
  12. пам'ятки Болівії

Розташування та географія

Держава Болівія розташоване в центральній частині американського континенту. На півночі і сході проходить кордон з Бразилією , На півдні з Аргентиною . Сусідами Болівії на заході є Перу і Чилі , на південному сході - Парагвай . Функції столиці виконує Ла-Пас, хоч офіційно вони закріплені за Сукре. Загальна площа Болівії становить близько 1,1 млн. Км. На Заході країни розташувалися Анди і численні передгір'я. Сама низький район країни, річка Парагвай, розташовується на 90 метрів вище рівня моря, найвищий - район Кордильєри, 4000 - 6000 метрів.

населення Болівії

У країні проживає 9 млн. Чоловік. Це індіанці кечуа - 30%, ще 25% становлять індіанці аймара, 25% - метиси і 14% - нащадки іспанців.

природа Болівії

Більше 40% території країни займають вологі тропічні ліси, найбільш поширені каучукові дерева. У густих заростях мешкають броненосці, ягуари, пуми, лами. В Андах гніздяться кондори, що є символом Болівії.

Кліматичні умови Болівії

Високогірні райони знаходяться під владою континентального клімату, в долинах переважає екваторіальний. Середньорічна температура становить близько +18 ... 25 ° C, опадів випадає до 2000 мм.

Мова

Державна мова в Болівії - іспанська.

кухня Болівії

Традиційна кухня Болівії відрізняється великою кількістю жирних м'ясних страв, в які додають різноманітні гострі соуси (ілахуа і локотос). Славиться болівійська смажена форель і шашлик «пукумутус». У країні є свої алкогольні напої пиво, вино і навіть горілка, градус в них вище, ніж прийнято в Європі.

релігія Болівії

95% населення країни є християнами католиками, близько 5% дотримуються анімістичних культів.

Свята в Болівії

6 серпня в країні відзначають День Незалежності (День Болівії), 2 листопада - День Всіх Святих. У кожному з дев'яти департаментів країни встановлені свої свята.

Валюта

Грошова одиниця Болівії - Болівіано (код BOB).

час

За часом Болівія на 8 годин відстає від Москви.

Основні курорти

Болівійська гірськолижна база Чакальтайя, розташована на висоті більше 5 тис. Метрів, є самим екстремальним з відомих високогірних курортів. Рекордно малий вміст кисню, через неймовірної висоти над рівнем моря, робить перебування тут нелегким, особливо, перші дні. До послуг туристів і спортсменів 10 запаморочливих трас, що обслуговуються вісьмома підйомниками. Курорт працює 5 місяців в році: з листопада по березень. Місцевий ресторан, як самий високогірний, знаходиться в книзі рекордів Гіннесса. Східні схили Анд вважають чудовим місцем для занять альпінізмом, тут прокладені відмінні трекінгові маршрути. У містах Копакабана, Кочабамба, Тринідад і Санта-Крус-де-ла-Сьєрра є прекрасні готелі, а екскурсійна програма передбачає прогулянки на човнах по місцевих річках або піші походи вглиб сельви.

пам'ятки Болівії

Сама високогірна столиця світу Сукре, яку ще називають «Білим містом», або через часті перейменувань - «містом чотирьох імен», внесена до списку Всесвітньої Спадщини. У Старому місті прекрасно збереглися величні зразки колоніальної архітектури. В Археологічному музеї зібрані предмети прикладних мистецтв і культу стародавніх племен. На дні знаменитого озера Тітікака виявлений найдавніший храм, оточений майже кілометрової стіною. Цим спорудам - ​​близько 1500 років. Національний парк Надіді населяє величезна кількість тварин і птахів, фахівці називають його найбільш насиченим різноманітними видами. Своєрідним туристичним центром є місто Уюні, розташований поруч з соляною пустелею і висохлим солоним озером. Такого приголомшливого видовища немає більше ніде в світі!

Карта Болівії

Новости