Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Тури в замки Чехії

Для любителів середньовічних замків ми розробили спеціальні тури:

  • Авіа-тури Замки Чехії (ЧСА / АФЛ) по п'ятницях і неділях
  • Авіа-тури Замки Чехії (економ.перелет) по середах, п'ятницях і неділях
  • Жд-тур Замки Чехії по суботах

Ви також зможете відвідати різні замки Чехії і в багатьох інших турах.

В розділі " екскурсії "- опис екскурсійних програм.

Для любителів середньовічних замків ми розробили спеціальні тури:   Авіа-тури Замки Чехії (ЧСА / АФЛ) по п'ятницях і неділях   Авіа-тури Замки Чехії (економ

Туристам, які зібралися зробити екскурсії по замках Чехії, потрібно врахувати, що вони не зможуть відвідати всі пам'ятники архітектури в рамках однієї подорожі. Тільки замків в країні збереглося понад 2,5 тисячі!

Краса і велич середньовічних замків Чехії вражають уяву і викликають захоплення навіть у тих, хто байдужий до архітектури. Однак для тих, хто розуміє, що архітектура і справді є душею народу, по-особливому сприймають і історію, і строгу розкіш середньовічних перлин. Незважаючи на роль, яка відводилася замкам, всі вони різні: одні були дійсно побудовані з потужними і непробивними стінами і мали кілька загрозливий вигляд, інші - підкреслювали багатство своїх власників, треті - бездоганний смак своїх господарів і їх могутність.

Чехія знаходиться в самому центрі Європейського континенту, де перетинаються основні торгові шляхи. Часто можна почути, що країна є «серцем» Європи. Культурному та економічному розвитку держави сприяло вигідне географічне положення. Населення Чехії, володіючи багатими, родючими землями, постійно побоювалися нападу з боку сусідів, які мріють завоювати країну і приєднати її до своїх володінь.

Щоб захистити себе від раптових нападів і зміцнити обороноздатність, з другої половини XIII століття в державі починається масове будівництво замків і фортець. Замки Чехії цього періоду більше нагадували неприступні цитаделі, але в них жила знати. Величні споруди неодмінно були оточені глибокими ровами, частіше заповненими водою. За ровами височіли неприступні стіни. Деякі замки були побудовані на обриві скелі. Вони ніби з'являлися ні звідки. І вже через століття, за часів правління Карла IV, Чехія мала славу одним з наймогутніших і обороноздатності держави Центральної Європи.

Особоий інтерес викликають середньовічні замки - чеський Штернберг і Добрич , град Карлштейн і Конопіште , Кршивоклат і Орлик , Сихров і Шпильберг , замки Збирог і Жлеби .

При підборі екскурсійного туру в замки Чехії, не варто ганятися за кількістю архітектурних пам'яток. Програма вийде в будь-якому випадку насиченою. Всі екскурсійні маршрути в Чехію користуються у туристів великою популярністю, тим більше що в цій країні можна органічно поєднувати екскурсії, відпочинок і лікування.

І повірте, в цю країну завжди захочеться повернутися, щоб кожен раз робити для себе нові відкриття. А вже кількість красот в Чехії - неймовірне число!

Новости