Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Яке море в Чехії? Чи є море в Чехії?

  1. Історія з географією
  2. Цікаві цифри:
  3. фотографії


Вирушаючи на відпочинок до Праги чи Карлових Вар, мандрівники, не дуже впевнені в своїх географічних знаннях, іноді запитують у турагента, яке море омиває Чехію. На жаль, країна не має виходу до моря, але це не означає, що тут неможливо влаштувати собі кілька днів цілком комфортного пляжного відпочинку. Для місцевих жителів море Чехії - це озеро Липно, де можна отримати і загар приємного відтінку, і масу вражень і позитивних емоцій.

Історія з географією

Озеро Липно, звичайно, правильніше називати водосховищем, так як історія його появи пов'язана з будівництвом греблі, що перегородила річку Влтаву. Це сталося в 1959 році, а дамба призначалася для запобігання повеней, часто виникають в Південній Богемії. На будівництво греблі та гідроелектростанції привела до виникнення штучного водоймища, береги якого стали згодом одними з улюблених місць відпочинку не тільки місцевих жителів, а й туристів.

Цікаві цифри:

  • Довжина штучного озера Липно дорівнює 42 км, а його максимальна ширина перевищує 5 км.
  • Загальна площа дзеркала становить майже 50 кв. км. При цьому озеро розташоване на висоті 725 метрів над рівнем моря.
  • Максимальна глибина водосховища - 25 метрів, але біля берегів вона не перевищує шести, дозволяючи воді досить прогріватися під час купального сезону. Температура її на пляжах Липно в липні досягає +25 градусів.
  • Відповідаючи на питання, які моря в Чехії, її жителі цілком серйозно можуть назвати озеро Липно. Справа в тому, що його висота над рівнем моря і швидкість вітру в його районі створюють хвилі до двох метрів заввишки, дозволяючи «відриватися» від душі шанувальникам віндсерфінгу і кайтбордінга. Яхти тут також в пошані і навіть проводяться невеликі парусні регати.

Чи не морем єдиним ...

Тим, хто звик привносити в пляжний відпочинок і водні розваги культурну складову, на берегах Липно можуть запропонувати масу цікавих екскурсій. В обов'язкову програму входить відвідування міста Липно над Влтавою з його замком ХIII століття і старовинними церквами. Природна пам'ятка Чортова стіна приголомшує уяву монументальністю і мальовничими околицями, а готичний монастир в центрі поселення Вищий Брод - унікальною експозицією Поштового музею.
Ще одне море Чехії, про який, при всьому бажанні, не вийде забути під час відпустки, - це знамените місцеве пиво, яке і на берегах озера Липно варять майстерно і з задоволенням.


Автор: ВОтпуск.ру
Дата публікації: 13.10.2014


фотографії

Популярні статті


Відео


Путівник по Чехії Інша відео про Чехію

Новости