Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Табачник: двомовність - це наше багатство - Політичні новини України - Історично подарований Україні білінгвізм - це багатство, від якого не варто відмовлятися.

  1. Орфографічна помилка в тексті:

22 жовтня 2010, 15:42 Переглядів: 22 жовтня 2010, 15:42 Переглядів:   Дмитро Табачник, фото прес-служби президента

Дмитро Табачник, фото прес-служби президента.

Про це в інтерв'ю Zaxid.net заявив міністр освіти і науки України Дмитро Табачник .

"Коли ми говоримо про двомовність, то ми ж говоримо про те, що в шкільному та вищу освіту обов'язковим має бути вивчення державної мови. Ця обов'язковість - це аксіома, яку ніхто не обговорює", - заявив Табачник.

При цьому він навів приклад зі свого життя: "У Києві я вчився в російській школі, але у нас були чудові викладачі української мови і літератури. Обсяг цих годин також був обов'язковий і не менше, ніж в сусідній українській школі. Вся різниця була в тому , що, скажімо, математику у нас викладали російською, а у них - по-українськи, більше нічого ".

"Я вважаю, що білінгвізм - це наше багатство. Коли в Україні кожен знає українську мову - це його обов'язок як громадянина. Але не варто втрачати того, що у нас практично всі знали російську мову", - додав міністр.

"Ви, може, не повірите, тому що це дуже дивно: ми проводили найбільшу в історії освіти розширену колегію по середній освіті, і в один день в 12 секціях брали участь півтори тисячі вчителів зі всієї України. Я ходив по секціях просто, щоб послухати . А на другий день в залі були також майже півтори тисячі працівників управлінь освіти з усієї України. Я ніколи не думав, що вчителі західних областей України - Рівненської і Тернопільської, ні Львівської, не буду пересмикувати - будуть говорити про те, що вони хочуть , Щоб був повернутий російська мова і література хоча б в невеликих обсягах, - щоб діти вміли хоча б грамотно писати ".

"Я говорив би про неотказ від природно наявної двомовності. Так, зрозуміло, що якась старенька бабуся, яка народилася ще за Польщі, російська мова не знала - але знала достатньо для того, щоб поспілкуватися з туристом, який приїхав відпочити в горах на Прикарпатті або на Львівщині, і запропонувати йому послуги, ночівлю або щось інше. Але діти і внуки її - все знали, і вони могли працювати і в Росії, і у В'єтнамі, і в Китаї. Навіщо від цього відмовлятися? Штурмувати треба третій і четвертий мову, а не викорчовувати те, що було ", - заявив Табач нік.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Табачник: двомовність - це наше багатство". інші Новини політики дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Навіщо від цього відмовлятися?

Новости